Cara Membuat Pulangan SahamX

Adakah anda pernah ditipu semasa membeli pakaian atau kasut dalam talian? Mungkin anda belum mencuba kerana anda takut dengan penipuan. Yakinlah. Ketidakpercayaan anda berada di kedudukan yang baik dan soal siasat anda tidak membuat anda paranoid - penipuan berlaku dalam talian banyak. Walau bagaimanapun, harga dalam talian untuk kasut dan pakaian sangat rendah sehingga anda tidak mahu lagi memasuki kedai fizikal.

Cara Membuat Pulangan SahamX

Temui StockX, sebuah syarikat permulaan yang mengkhususkan diri dalam penjualan semula kasut, sebuah syarikat yang sangat fokus untuk memastikan bahawa anda tidak tersebar dalam talian. Sekiranya anda ingin membeli kasut yang boleh ditagih dengan selamat, inilah perantara yang anda cari.

Bolehkah Saya Mengembalikan Item?

Setiap kali anda membeli item secara berkala, anda mendapat keselesaan kerana selalu dapat mengembalikan barang sekiranya anda tidak menginginkannya dengan alasan apa pun. Oleh itu, anda mungkin tertanya-tanya sama ada anda boleh dan bagaimana mengembalikan item di StockX.

Malangnya, ini bukan pilihan. StockX, seperti yang dijelaskan oleh syarikat, beroperasi di pasaran langsung dan, kerana sifatnya yang tidak dikenali, mereka tidak dapat menawarkan pertukaran, pembayaran balik, atau pertukaran. Ya, itu betul - jika anda memesan ukuran yang salah, anda tidak akan dapat menukarnya dengan yang lain.

Namun, ada cara untuk anda ‘mengembalikan’ sepasang kasut atau barang lain yang dibeli melalui StockX dan mendapatkan wang anda kembali - dengan menjual semula item tersebut di StockX itu sendiri. Namun, harap anda mesti menurunkan harganya sedikit. Sekarang, dengan cara yang luar biasa, mari masuk ke inti StockX.

buat pulangan sahamx

Apa itu StockX?

Kira-kira sepuluh tahun yang lalu, untuk membeli kasut dalam talian, anda harus menghantar pesanan wang pos kepada seseorang yang mungkin tidak pernah anda temui di luar forum. Kemudian, yang boleh anda lakukan ialah berharap orang yang berkenaan benar-benar menghantar kasut anda. Sebagai alternatif, anda boleh berjumpa dengan pembeli secara langsung tetapi ini berisiko sampai tahap tertentu dan ada kemungkinan mereka tidak mahu pergi ke tempat pertemuan fizikal.

Hari ini, keadaan telah berubah dengan ketara - ada jaminan yang dibuat dalam talian yang melindungi pembeli daripada penipuan. Kemudian, ada laman web eCommerce yang dilengkapi dengan jaminan dan ciri keselamatan mereka sendiri. Walaupun begitu, masih ada banyak penjual dan palsu di luar sana. Selain itu, jika anda seorang pengumpul kasut atau peminat, anda mungkin tidak dapat mencari model produk yang tepat di laman web yang dipercayai. Oleh itu, anda mungkin terpaksa menggunakan yang berpotensi teduh.

StockX ditubuhkan pada tahun 2015 dan tagline adalah "pasaran saham sesuatu". Apa yang dilakukan oleh laman web ini ialah membuat pembelian pakaian jalanan, jam tangan, beg tangan berjenama, tetapi kebanyakan kasut selamat dan selamat. Perkhidmatan ini tidak menjual apa-apa melainkan bertindak sebagai orang tengah untuk anda dan penjual yang berkenaan. Jadi, jelas, terdapat dua pihak yang terlibat dalam proses tersebut: pembeli dan penjual.

Pembeli dan Penjual

Kedua-dua pihak yang terlibat dalam transaksi wang-produk jelas perlu merasa aman dan mempunyai jaminan tertentu. Inilah cara ia berfungsi.

Pembeli

StockX pada dasarnya menyenaraikan item yang ditawarkan oleh peruncit. Terdapat beribu-ribu item yang boleh dipilih di StockX. Sekarang, ada dua cara untuk membeli produk tertentu: pembelian segera dan terlibat dalam perang bidaan. Sekiranya anda mahukan barang itu dengan segera dan cukup buruk, anda boleh membelinya dengan harga yang paling rendah. Sekiranya anda ingin melepaskan diri dengan membayar lebih sedikit, ada pilihan untuk mengemukakan tawaran dan hanya terlibat dalam perang bidaan.

Walaupun StockX meminta anda memberikan kaedah pembayaran (kad kredit / debit atau PayPal), anda tidak akan dikenakan bayaran untuk tawaran; hanya apabila tawaran anda diterima.

Tetapi apa yang berlaku setelah anda berjaya membeli item? Nah, StockX mewajibkan penjual menghantar barang tersebut dalam masa dua hari bekerja, yang bermaksud bahawa mereka akan dipertanggungjawabkan sekiranya mereka menangguhkan penghantaran. Ini adalah faedah hebat yang ditawarkan StockX, kerana penjual cenderung terlambat dalam hal ini.

Item anda kemudian tiba di StockX dan diperiksa kesahihannya. Ini adalah roti mentega syarikat ini - mereka memastikan bahawa produk yang anda bayar dalam keadaan baik dan benar-benar asli. Apabila item mendapat tanda hijau yang mengeja "disahkan sahih", StockX menghantar pesanan kepada anda. Sudah tentu, anda juga dapat mengesan status pesanan dalam talian.

buat pulangan sahamx

Penjual

Sekiranya anda mempunyai item yang ingin anda jual, yang perlu anda lakukan ialah mencarinya di StockX dan pilih ukurannya. Dengan menggunakan laman web StockX, anda boleh menjual item tersebut dengan tawaran tertinggi tetapi juga memberikan harga permintaan dan hanya menunggu seseorang membeli barang tersebut.

Kemudian, setelah seseorang membeli barang anda, StockX menghantar label penghantaran (sudah dibayar) dan slip pembungkusan yang perlu anda sertakan. Sejak saat itu, anda mempunyai dua hari bekerja untuk menghantar bungkusan itu. Sekiranya tidak, StockX akan membuat anda bertanggungjawab dan mengenakan yuran.

Setelah item tersebut tiba di StockX dan setelah diperiksa keaslian dan perincian yang dinyatakan, syarikat akan melepaskan dana kepada anda dan transaksi selesai. Penjual tidak dapat mengembalikan item ini dan anda tidak lagi bertanggungjawab untuknya.

Sebagai penjual, anda perlu membayar yuran transaksi tetapi jauh lebih munasabah daripada, misalnya, yuran transaksi di eBay dan kedai konsainan.

Maklumat tambahan

Sekiranya anda tertanya-tanya mengenai bahagian 'stock' dari StockX, ada logik yang terlibat. Apa yang ditawarkan oleh StockX dan banyak perantara lain adalah maklumat - seperti harga runcit, tarikh pelepasan, jumlah unit yang dijual, harga sebelumnya dan banyak lagi. Data ini membantu pembeli menilai pasaran pada dasarnya dan memastikan bahawa dia tidak membayar lebih banyak untuk item.

Sekiranya anda faham tentang perkara tertentu ini, anda akan memahami sains data keluaran sebelumnya dan dapat meramalkan nilai pelepasan masa depan dengan tepat. Dalam erti kata itu, StockX, sememangnya berfungsi seperti pasaran saham.

Menggunakan StockX

Sama ada anda pembeli atau penjual, StockX adalah kaedah yang bagus dan selamat untuk menjual barang anda, terutamanya jika kita bercakap mengenai kasut pemungut. StockX adalah perantara yang tepat dengan jaminan tertentu yang tidak akan anda temui di tempat lain.

Adakah anda pernah menggunakan StockX? Adakah anda akan datang? Jangan ragu untuk melayari bahagian komen dengan pengalaman, pemikiran, petua, dan pertanyaan anda yang lalu.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found