Cara Menyertai Kumpulan dalam Aplikasi Talian Sembang

Pada masa kini, kebanyakan interaksi sosial kita berlaku di internet. Jarak tidak lagi menjadi masalah dalam menjaga hubungan dengan seseorang.

Cara Menyertai Kumpulan dalam Aplikasi Talian Sembang

Line adalah aplikasi sosial yang sangat baik kerana menggabungkan platform media sosial dengan aplikasi pesanan. Anda boleh mengembangkan kalangan rakan anda dan menyertai pelbagai kumpulan di aplikasi Talian sembang. Anda boleh menyertai kumpulan anda yang diketuai oleh rakan anda, tetapi anda juga dapat menemui banyak kumpulan di Talian yang terbuka untuk umum, yang bermaksud bahawa sesiapa sahaja yang mempunyai pautan boleh menjadi ahli.

Terdapat banyak cara untuk menyertai kumpulan di Line. Dalam artikel ini, anda akan mempelajari semua yang perlu anda ketahui mengenai bergabung dan membuat kumpulan di aplikasi sosial popular ini.

Cara Membuat Aplikasi Obrolan Dalam Talian Kumpulan

Sebelum meneruskan dan menyertai kumpulan orang lain, anda boleh membuat kumpulan anda sendiri untuk melihat pilihan apa yang ditawarkan sembang Kumpulan baris. Ikuti langkah-langkah ini untuk membuat kumpulan di Talian:

 1. Muat turun Talian secara percuma di Google Play Store atau App Store bergantung pada jenis peranti yang anda gunakan. Line juga tersedia untuk Windows, Mac OS, dan Chrome di laman web mereka.

 2. Setelah memasang aplikasi dan membukanya, anda perlu menyelesaikan proses pendaftaran yang mudah.

 3. Apabila anda menyelesaikannya, Line akan dilancarkan dan anda akan segera mendarat di tab Friends.
 4. Di tengah layar, Anda akan melihat opsi berlabel "Buat grup." Ketiknya.

 5. Pilih semua rakan dari kenalan anda yang ingin anda tambahkan. Semasa anda mendaftar, anda akan mendapat pilihan untuk menyegerakkan kenalan telefon anda dengan Line, jadi anda tidak perlu menambahkan rakan secara manual.

 6. Pilih Seterusnya di sudut kanan atas. Anda kemudian boleh menambah gambar kumpulan dan menamakan kumpulan itu.

 7. Ketuk "Buat" di sudut kanan atas skrin dan anda boleh mula berbual dengan segera

Anda boleh menggunakan kumpulan untuk menambahkan gambar, nota, video, dan banyak lagi. Selain menghantar mesej teks, anda juga dapat membuat panggilan dan panggilan video berkualiti HD kepada ahli kumpulan. Anda juga dapat mengirim mesej suara, merakam video langsung, dan membuat acara - sama ada anda pemilik kumpulan atau hanya anggotanya, yang membawa kami ke topik utama kami.

Cara Menyertai Kumpulan dalam Talian Sembang

Terdapat banyak cara untuk menyertai sembang kumpulan di Talian. Perlu disebutkan bahawa ahli baru tidak akan ditambahkan ke kumpulan sehingga mereka mengesahkan bahawa mereka ingin ditambahkan dengan menekan Sertai jemputan mereka. Satu kumpulan on Line boleh mempunyai sehingga 500 ahli.

5 Cara untuk Menyertai Kumpulan Secara Talian

 1. Sertai kumpulan melalui jemputan rakan langsung dari dalam aplikasi - Pembuat kumpulan dan ahli kumpulan lain boleh menjemput rakan baru dari senarai kenalan mereka pada bila-bila masa. Ini juga merupakan kaedah termudah untuk menyertai kumpulan kerana yang perlu anda lakukan ialah mengesahkan jemputan.
 2. Sertailah kumpulan dengan kod QR - Pemilik kumpulan boleh memilih untuk berkongsi kod QR jemputan dengan orang lain. Ini seperti kod bar yang boleh anda imbas dengan kamera telefon pintar anda. Mereka boleh menghantar gambar kod ini kepada anda atau menunjukkannya kepada anda secara langsung dan membolehkan anda mengimbasnya.

 3. Sertai kumpulan menggunakan pautan jemputan - Pautan jemputan langsung lebih mudah diikuti daripada kod QR. Anda boleh mendapatkannya dipaparkan dalam talian di beberapa forum atau laman web. Klik pautan dan sertai kumpulan. Sekiranya ia adalah kumpulan peribadi, anda boleh meminta salah satu ahli atau pemilik kumpulan untuk menghantar pautan dalam mesej peribadi kepada anda.

 4. Sertailah sembang berkumpulan melalui e-mel - Rakan anda juga boleh menjemput anda ke kumpulan Talian melalui e-mel. Anda akan menerima e-mel jemputan dengan pautan langsung yang meminta anda untuk menyertai kumpulan mereka.

 5. Sertailah kumpulan di Talian melalui pesanan teks - Satu lagi cara peribadi yang baik untuk menjemput rakan di Talian adalah melalui pesanan teks. Anda akan mendapat teks yang mengatakan bahawa anda dijemput ke kumpulan bersama dengan nama pengirim dan hyperlink yang harus anda klik untuk bergabung.

Cara Mencari Kumpulan Talian

Terdapat kumpulan Line untuk banyak ceruk, misalnya, peminat permainan komputer atau anime tertentu. Walaupun carian internet yang luas tidak menghasilkan kod jemputan seperti beberapa platform lain, anda masih dapat mencari kumpulan menggunakan Reddit dan Facebook.

Bergantung pada kumpulan Sub-Reddits atau Facebook mana yang kini menjadi bagian dari anda, anda boleh meminta pengguna dengan minat yang sama jika mereka mengetahui ada kumpulan Line untuk bergabung. Dengan andaian seseorang dalam kumpulan mempunyai satu, anda pasti mendapat jemputan.

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa lagi jawapan untuk soalan anda mengenai kumpulan Line.

Adakah had berapa ahli boleh menyertai kumpulan?

Ya, tetapi ini adalah had yang sangat tinggi bagi pengguna biasa. Kumpulan barisan boleh mempunyai 499 ahli tidak termasuk penciptanya.

Bolehkah saya melihat mesej yang ada dalam kumpulan sebelum saya bergabung?

Tidak. Segala mesej yang lalu tidak akan muncul untuk anda ketika anda menyertai kumpulan. Namun, anda dapat melihat catatan Catatan atau Album yang dibuat setelah jemputan dihantar tetapi sebelum anda menerimanya.

Adakah kumpulan akan menerima pemberitahuan sekiranya saya menolak jemputan kumpulan?

Tidak. Jemputan anda akan tetap muncul untuk ahli kumpulan dan menunjukkan kepada anda sebagai jemputan yang belum selesai. Status akan muncul seperti ini sehingga orang yang menjemput anda menghapus jemputan anda.

Matlamat Skuad

Line adalah tempat yang bagus untuk bergaul dengan rakan anda, tetapi anda juga dapat bertemu dengan banyak orang baru dan menarik. Terdapat banyak aplikasi dan forum lain di mana rakan dan komuniti dapat berkumpul, tetapi Line membolehkan anda mendapatkan lebih banyak interaktif daripada platform lain.

Adakah anda ahli kumpulan dalam talian? Sekiranya demikian, jenis kumpulan apa itu, dan apa yang paling banyak anda gunakan? Beritahu kami lebih banyak dalam komen di bawah!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found