Cara Membuat Tali di Dayz

Rope adalah salah satu peralatan yang paling penting di DayZ. Anda boleh mencarinya, membuat, menggunakannya, dan membuat kerajinan dengannya.

Cara Membuat Tali di Dayz

Ini dapat membantu anda mendapatkan makanan, berurusan dengan mangsa lain, mengamankan pangkalan anda, dan memperluas ruang inventori anda.

Sebelum kita menggunakan pelbagai kegunaannya, mari kita bahas proses pembuatan tali. Sekiranya anda tidak mahu mencari tali, atau anda tidak dapat menjumpainya, membuat ini mungkin pilihan yang lebih mudah.

Terdapat dua cara untuk membuat tali di DayZ, tetapi mari kita mulakan dengan yang paling popular.

Bagaimana Membuat Tali di DayZ?

Sekiranya anda tidak mahu atau tidak mempunyai masa untuk menuai tali, anda boleh membuatnya menggunakan kain. Gunakan pisau anda untuk memotong kain dari kain yang anda dapati, seperti taplak meja, pakaian, dll.

Buat dua timbunan dengan minimum enam kain masing-masing.

 1. Letakkan satu timbunan kain di tangan anda.

 2. Seret timbunan kain yang lain ke atas kotak ‘‘ Combine ’’.

 3. Tekan Butang Tetikus Kiri, atau kekunci apa sahaja yang telah anda tetapkan untuk tindakan Gabungan.

 4. Tahan sehingga animasi berakhir.

 5. Ambil tali dari tab Vicinity.

Anda kemudian boleh menggunakan tali dalam resipi kerajinan lain, atau menggunakannya untuk menahan orang ketika anda tidak mempunyai borgol.

Bagaimana Membuat Tali di DayZ di Xbox?

Tali kerajinan adalah sama di semua platform. Contohnya, ini adalah cara anda melakukannya di Xbox:

 1. Ambil enam kain di tangan anda.
 2. Seret timbunan kain yang lain ke atas kotak Gabungan.
 3. Tekan dan tahan Butang '' B '' pada alat kawalan anda.
 4. Tahan sehingga animasi berakhir.
 5. Ambil tali dari tab Vicinity.

Bagaimana Membuat Tali di DayZ di PS4?

Tidak ada yang berubah pada PS4 ketika membuat tali, kecuali butang yang harus anda tekan untuk menggabungkan dua timbunan kain.

 1. Ambil setumpuk enam kain di tangan anda.
 2. Seret timbunan enam kain lain ke atas kotak Gabungan.
 3. Tekan dan tahan Butang Lingkaran pada alat kawalan anda.
 4. Tahan sehingga animasi berakhir.
 5. Ambil tali dari tab Vicinity.

Bagaimana Membuat Tali di DayZ Dengan Usus?

Anda tidak memerlukan banyak keberanian untuk membuat tali improvisasi di DayZ, tetapi anda memerlukan sekurang-kurangnya satu, dan pisau.

 1. Ambil usus dari beg anda ke tangan anda.

 2. Pilih pisau dan seret ke dalam kotak Gabungan.

 3. Tekan butang Combine yang ditetapkan untuk membuat tali improvisasi.

 4. Item yang dibuat akan kelihatan sama seperti tali yang dihasilkan, dan anda boleh mengambilnya dari tab Vicinity untuk digunakan dalam resipi pembuatan lain.

Anda juga boleh membuat tali dari usus di tanah.

 1. Serlahkan keberanian.

 2. Jangan bawa mereka ke dalam inventori anda.
 3. Dengan pisau yang dilengkapi, pilih resipi Craft Rope.

 4. Tekan dan tahan butang Gabungan yang ditetapkan.

Perlu diingat bahawa anda boleh mendapatkan dua jenis keberanian di DayZ - usus kecil dan usus besar. Anda hanya dapat membuat usus besar dari mangsa lain dan haiwan besar menjadi tali.

Orang yang dijangkiti yang dibunuh juga menawarkan usus besar seperti barang rampasan.

Petua profesional - Walaupun anda tidak boleh makan usus atau memasaknya kerana ia akan membuat anda sakit, anda masih boleh memanaskannya. Usus yang dipanaskan sangat bagus apabila kekurangan sumber daya jika anda ingin tetap hangat semasa musim sejuk. Menyimpan usus yang dipanaskan di dalam beg galas anda semasa mengambil multivitamin dapat membantu mengelakkan anda daripada selesema.

Bagaimana Mendapatkan Tali di DayZ Ketika Anda Keluar dari Guts?

Sekiranya anda melakukan banyak pemburuan dan pembunuhan di DayZ, anda dapat membina banyak keberanian. Memotong usus dengan pisau akan membolehkan anda membuat tali.

Tetapi bagaimana jika anda bukan pemain yang agresif?

Anda juga dapat dengan mudah membuat tali dari kain dengan menggabungkan dua timbunan dari enam kain masing-masing menjadi tali improvisasi.

Namun, kerana tali adalah barang penting, kerajinan bukan satu-satunya cara untuk mendapatkannya. Apabila anda kehabisan nyali atau kain buruk, anda juga dapat menjarah tali.

Ia mempunyai beberapa lokasi pemijahan seperti ladang, tempat perkhemahan, kawasan perumahan, dan pasar raya. Ini adalah bahan yang agak biasa yang tidak perlu lama untuk membuat atau menjumpai dalam jumlah besar.

Adakah anda tahu bahawa permainan ini mempunyai dua jenis tali? Tali asas dan sederhana adalah apa yang anda dapati dan kumpulkan di berbagai bidang dalam permainan sementara tali yang anda buat disebut tali improvisasi. Kedua-dua jenis kelihatan sama ketika digunakan atau ketika di inventori.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Kerajinan Berfungsi di DayZ?

Kerajinan adalah salah satu fungsi teras permainan. Penyelamat dapat membuat pelbagai jenis barang dengan menggunakan dua atau lebih bahan kraf.

Anda boleh melakukan ini di inventori seseorang ketika menyeret item asas membuat barang ke atas yang lain dan memilih pilihan Gabungan.

Anda juga boleh membuat barang di tanah atau di tangan anda. Beberapa pemain membuat onar ketika mereka kekurangan ruang inventori.

Tidak ada kerajinan segera, dan beberapa resipi mengambil masa lebih lama daripada yang lain untuk disiapkan.

Sangat menarik untuk diperhatikan bahawa beberapa kombinasi item dapat menghasilkan pelbagai hasil. Oleh itu, adalah penting untuk melihat senarai resipi sehingga anda mendapat hasil yang anda perlukan.

Permainan ini juga menunjukkan item apa yang dapat digunakan bersama. Apabila item diseret ke atas paparan lain berwarna kuning atau oren, item tersebut dapat digunakan bersama dalam beberapa resipi.

Apa yang digunakan tali di DayZ?

Rope adalah sejenis peralatan dengan pelbagai kegunaan di DayZ. Ini kebanyakan digunakan oleh mangsa dalam membuat resipi untuk pagar, pancing, dan ransel.

Ini juga menyediakan cara yang tidak sempurna untuk menahan mangsa yang lain jika pemain tidak mempunyai akses ke borgol. Anda boleh mengikat pergelangan tangan mangsa yang selamat dan melarang mereka menggunakan objek.

Walaupun pemain terkawal tidak dapat membebaskan diri, orang lain boleh menggunakan pisau untuk memotong tali.

Bagaimana Anda Membuat Ransel di DayZ?

Beg galas, atau ransel improvisasi (seperti namanya dalam permainan), adalah salah satu item permainan awal yang paling penting dalam permainan. Anda memerlukannya untuk menyimpan lebih banyak bahan kraf, peluru, barang yang boleh dimakan dan sebagainya.

Untuk membuat beg galas pertama, anda memerlukan tiga bahan pembuatan: tongkat kayu, tali, dan karung goni. Anda boleh mengambil kayu dan tali dari semak atau mencarinya di pelbagai gudang, pasar raya, dan kawasan perumahan dan komersial lain dalam permainan.

Anda juga boleh membuat kayu dari kepingan kayu yang lebih besar. Untuk mencari karung gantung, anda harus menjelajahi gudang dan gudang, serta kawasan perindustrian. Walaupun tali adalah barang yang terdapat dalam permainan, anda juga boleh membuatnya dari kain atau usus.

Proses pembuatannya adalah seperti berikut, di semua platform:

1. Tarik karung goni dari inventori anda dan letakkan di tanah.

2. Keluarkan tali dari beg anda dan tarik ke atas karung gantung.

3. Dari senarai tindakan, pilih untuk membuat beg kurier buatan.

4. Biarkan beg di tanah.

5. Tarik tongkat kayu anda ke atas beg kurir dan pilih resipi untuk beg galas buatan.

6. Ambil beg galas dan lengkapkan untuk mendapatkan slot inventori dan ruang simpanan tambahan.

Perhatikan bahawa anda juga boleh membuat beg galas buatan kulit. Proses pembuatannya serupa dengan satu pengecualian kecil - dan bukannya karung goni, anda memerlukan seekor babi hutan. Pergi memburu dan ganti karung dengan bahagian dalam resipi sebelumnya.

Beg galas kulit memberi anda lima slot inventori tambahan dari 20 slot beg galas biasa.

Terus Berlatih Kerajinan Anda

Anda tidak boleh pergi terlalu lama di DayZ tanpa membuat sesuatu. Semuanya mempunyai tarikh luput atau tujuan, jadi anda harus terus membuat barang baru.

Rope adalah salah satu barang keperluan dengan pelbagai kegunaan dan salah satu item yang anda perlukan untuk peralatan penting yang lain. Kami mengesyorkan menggunakan usus sesering mungkin semasa membuat tali.

Kain juga berfungsi dengan baik, tetapi anda memerlukannya lebih banyak, dan mereka juga mempunyai kegunaan dalam resipi lain, termasuk barang perubatan seperti belat atau pembalut.

Beritahu kami berapa kerap anda menggunakan tali untuk tujuan menahan. Semua orang membuat tali dengan tali tetapi tidak ramai yang selamat mengganggu orang lain. Adakah anda menikmati mangsa yang tidak bergerak dan menjadikan permainan lebih sukar bagi mereka? Kongsi pendapat anda dengan kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found