Cara Membuat Tema Roku

Pengaturcaraan televisyen biasa telah lama ketinggalan dan kehilangan perang bagi penonton sejak sekian lama. Siapa yang ingat ketika menonton TV bermaksud melihat jam dan waktu rehat bilik mandi anda?

Cara Membuat Tema Roku

Dan menonton wayang memang menyeronokkan, tetapi yang lebih menyeronokkan ialah menyediakan pengalaman pawagam anda sendiri di rumah.

Bilangan perkhidmatan penstriman terus bertambah dan kepincangan kandungan tidak berkesudahan. Roku membuat gelombang dengan membuat TV pertama yang berjalan di Sistem Operasi Roku. Ia mempunyai banyak ciri berguna dan menyeronokkan.

Dan kerana pengalaman menonton kami semakin interaktif, ada baiknya kita mengetahui bahawa kita mempunyai pilihan. Lagipun, orang suka pelbagai. Walaupun untuk perkara yang tidak semestinya menjadi masalah besar.

Kami menukar tema pada telefon pintar kami sepanjang masa, mengapa tidak melakukannya di Roku juga. Ini adalah proses yang cukup mudah dan anda boleh melakukannya dengan dua cara yang berbeza.

Membuat Tema Roku

Malangnya, Roku belum memberikan pilihan untuk membuat tema yang dibuat khas. Mereka mempunyai pilihan untuk membuat screensaver anda sendiri. Anda boleh menggunakan foto keluarga atau apa sahaja yang anda suka untuk membuat tayangan slaid.

Walau bagaimanapun, satu-satunya tema yang boleh anda pilih sekarang adalah tema yang sudah disatukan ke dalam Roku OS. Terdapat sebilangan besar. Dan ini adalah bagaimana anda boleh menyiapkannya.

Pilihan Satu

 1. Pergi ke Skrin Utama anda dan pilih "Tetapan".

  kediaman

 2. Pilih pilihan "Tema".

  tetapan - tema

 3. Tinjau banyak pilihan.

  nebulakafein

 4. Pilih yang anda suka dan biarkan muat.

  menukar tema

Pilihan Dua

Cara lain untuk menukar tema pada peranti Roku anda adalah:

 1. Pergi ke Skrin Utama anda dan pilih "Saluran Streaming".

  saluran penstriman

 2. Kemudian pilih pilihan "Tema".

Di sana anda mempunyai pilihan tambahan untuk dipilih. Anda boleh melihat senarai dan melihat pratonton tema. Terdapat banyak gaya dan warna yang ada.

tv roku

Pandangan Bermusim

Kadang-kadang, Roku akan menambahkan tema bermusim, seperti Krismas atau Halloween, yang menjadikan musim percutian yang menyeronokkan. Juga, sebelumnya, tidak semua tema yang ditawarkan adalah percuma.

Namun, sejak Disember 2018, syarikat telah mengumumkan bahawa semua tema Roku akan percuma. Dan tidak hanya bermusim, tetapi sepanjang masa. Ini adalah kaedah yang luar biasa untuk memastikan perkara segar bagi penonton Roku yang setia.

Jadikannya Lebih Peribadi

1. Penjimat Skrin

Mengapa tidak menjadikan pengalaman Roku anda secara individu sebanyak mungkin. Nyatakan pilihan anda melalui screensaver Roku.

Prosesnya sangat mirip dengan memilih Tema Roku. Inilah yang anda buat:

Langkah 1. Pergi ke Skrin Utama dan pilih "Tetapan". Anda boleh menatal ke atas atau ke bawah.

Langkah 2. Tatal ke bawah dan pilih "Screensaver" (Petunjuk: betul di bawah "Tema").

Langkah 3. Semak imbas skrining dan pilih yang anda suka.

semak imbas skrin

Langkah 4. Pilih "Pratonton" untuk memastikan pilihan anda.

Langkah 5. Teruskan dan tekan "OK" pada alat kawalan jauh Roku anda.

Langkah 6. "Ubah Waktu Tunggu" juga tersedia sebagai pilihan yang mudah. Ini membolehkan anda menentukan berapa lama anda mahu menunggu sebelum screensaver yang dipilih muncul di skrin TV.

gambar skrin

Setelah menetapkan masa tunggu hingga 1, 5, 10, atau 30 minit, anda boleh kembali dan mematikan screensaver jika anda cenderung.

lumpuhkan screensaver

2. Menyusun Semula Saluran Penstriman

Apabila anda mendapat peranti Roku, saluran streaming disusun mengikut urutan lalai. Ini tidak bermaksud bahawa anda tidak dapat menjadikannya lebih sesuai dengan keinginan anda. Utamakan yang paling anda gunakan dan susunkannya. Ini adalah pilihan yang bagus untuk menjimatkan masa anda membuang masa melayari saluran dan melupakan mana.

Yang perlu anda lakukan ialah memilih saluran streaming yang ingin anda cari dan tekan butang tanda bintang (*) pada alat kawalan jauh Roku anda.

tema roku

Penstriman Menyeronokkan

Dan Roku pasti menjadikannya sangat menghiburkan. Setelah bersenang-senang bergantian dari satu tema ke tema yang lain, anda sentiasa dapat menambahkan lebih banyak dan menjadikannya rutin isi rumah yang menyeronokkan. TV pintar kebanyakannya besar dan jika kita membayangkan imaginasi kita sedikit, screensaver boleh menjadi pengganti lukisan.

Peranti Roku menawarkan lebih banyak ciri tersembunyi dan menarik. Ini adalah beberapa yang paling terkenal dan kegemaran semua orang. Mengubah sesuatu dari semasa ke semasa adalah perkara yang baik - bayangkan pergi dengan latar belakang Roku yang bertemakan belon ketika anda merasa sedih.

Sila tinggalkan komen di bahagian di bawah!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found