Cara Membuat Serpihan di Dayz

Berkeliaran di DayZ bukan berkelah. Orang yang selamat tidak boleh melompat atau berlari kerana belat membatasi pergerakan. Masih mungkin untuk berjoging, tanpa mengalami kerosakan kejutan.

Cara Membuat Serpihan di Dayz

Anda juga boleh naik dengan serpihan tetapi prosesnya lebih perlahan.

Yang mengatakan, mengetahui bagaimana membuat dan menggunakan serpihan sangat penting untuk kelangsungan hidup di DayZ. Bergerak dengan anggota badan yang patah dan tidak patah akan menyebabkan mangsa yang tersembunyi tidak sedarkan diri, menyebabkan mereka rentan terhadap serangan dan bahaya lain.

Untuk memastikan anda mengetahui asas penyembuhan diri di DayZ, mari kita lalui proses pembuatan serpihan di semua platform.

Bagaimana cara membuat serpihan di DayZ?

Membuat serpihan di DayZ adalah salah satu perkara pertama yang mesti dilakukan oleh orang yang selamat. Ini adalah resipi kerajinan sederhana yang memerlukan tongkat, dan pembalut, atau kain.

Anda boleh mendapatkan tongkat kecil dengan memotong semak kecil atau dengan membelah kayu dari pokok cincang.

Pembalut adalah salah satu item perubatan / penyembuhan yang paling biasa dalam permainan. Apabila terdapat pembalut pendek, anda juga boleh membuat kain dan menggunakannya dalam resipi belat.

Perlu diingat bahawa anda memerlukan empat kain dan dua batang untuk membuat serpihan tunggal. Anda juga memerlukan pembalut anda pada 100% bersama dengan dua batang untuk membuat belat.

Bagaimana Membuat Splint di DayZ di Xbox?

Membuat serpihan melibatkan proses yang sama di semua platform.

 1. Keluarkan dua batang kecil dari inventori anda dan letakkan di tangan anda.
 2. Pilih pembalut atau kain dari beg anda.
 3. Pilih resipi belat dari pilihan membuat.
 4. Tekan dan tahan '' B '' untuk menggabungkan pembalut dengan tongkat.
 5. Munculkan skrin item dan ambil serpihan dari tab Vicinity.
 6. Letakkannya di dalam beg anda atau pada anggota badan yang patah jika anda memilikinya.

Bagaimana Membuat Splint di DayZ di PS4?

Hanya butang gabungan yang berbeza ketika membuat serpihan pada PS4.

 1. Lengkapkan dua batang kecil di tangan anda.
 2. Sorot beberapa pembalut atau kain dari beg anda.
 3. Ikuti pilihan pembuatan sehingga anda mencapai resipi belat.
 4. Tekan dan tahan Circle untuk menggabungkan pembalut dengan tongkat.
 5. Munculkan skrin item dan ambil serpihan dari tab Vicinity.
 6. Letakkannya di dalam beg anda atau pada anggota badan yang patah jika anda memilikinya.

Bagaimana Membuat Splint di DayZ di PC?

Dengan andaian anda tidak memetakan semula kawalan anda, butang gabungan standard anda pada PC mestilah Tombol Tetikus Kiri.

 1. Lengkapkan dua batang kecil di tangan anda.

 2. Pilih pembalut atau bundel kain dari beg anda.

 3. Ikuti pilihan pembuatan untuk resipi belat.

 4. Tekan dan tahan Butang Tetikus Kiri untuk menggabungkan pembalut dengan tongkat.
 5. Belat anda akan muncul di tab Vicinity setelah dibuat.

 6. Letakkannya di dalam beg anda atau pada anggota badan yang patah jika anda memilikinya.

Bagaimana cara membuat serpihan di DayZ 1.10?

Kemas kini 1.10 menandakan pengenalan item perubatan splint di DayZ. Sejak itu, proses pembuatannya tetap sama.

Anda memerlukan pembalut atau kain dan dua batang untuk membuat serpihan.

 1. Tuai atau ambil barang yang diperlukan dari inventori anda.
 2. Letakkan barang di tangan anda.
 3. Tekan dan tahan butang Gabungan pada pengawal / PC anda.
 4. Tahan sekurang-kurangnya lima saat atau sehingga animasi berakhir.
 5. Sembuhkan anggota badan anda yang patah atau simpan serpihan di inventori anda.

Sebaiknya bawa sekurang-kurangnya satu serpihan yang dibuat di dalam beg anda setiap saat agar kaki cepat patah.

Bagaimana Menggunakan Splint di DayZ?

Anda hanya boleh menggunakan serpihan jika anda mengalami patah anggota badan. Sekiranya tidak, anda masih boleh membuatnya dan menyimpannya di dalam beg anda. Inilah cara menggunakannya:

 1. Ambil serpihan dari beg anda dan letakkan di tangan anda.
 2. Tahan butang Use yang ditentukan selama 10 saat.
 3. Periksa pemasa tindakan berterusan.

Perhatikan bahawa anda boleh membatalkan tindakannya. Melepaskan butang ‘‘ use ’’ semasa proses pembuatan akan membatalkan proses penyembuhan.

Setelah digunakan pada anggota badan yang patah, serpihan akan menyembuhkannya bergantung kepada keparahan kerosakan. Maksimum tidak lebih dari 20 minit, tanpa mengira kerosakan.

Soalan Lazim Tambahan

Apa itu serpihan kayu?

Serpihan kayu adalah barang perubatan yang boleh anda buat di DayZ. Ini adalah item penyembuhan yang diperlukan untuk cenderung merosakkan atau luka tembakan ke hujung kaki.

Tanpa menggunakan serpihan pada anggota badan yang patah, bergerak akan menyebabkan kerosakan kejutan berterusan kepada mangsa. Bahkan mungkin tidak sedarkan diri dari terlalu banyak bergerak pada anggota badan yang patah.

Bagaimana Anda Menyembuhkan Diri Anda di DayZ?

Terdapat banyak cara untuk menyembuhkan mangsa anda di DayZ, bergantung pada masalahnya. Untuk anggota badan yang patah, anda boleh menggunakan serpihan untuk menyembuhkan diri secara perlahan.

Sekiranya anda mendapat penyakit, anda mesti mencari dan mengambil ubat yang sesuai - biasanya dalam bentuk pil atau tablet.

Anda juga boleh melakukan pemindahan darah atau garam untuk menyembuhkan keadaan tertentu. Anda boleh menggunakan pembalut atau kain untuk menghentikan pendarahan.

Terlepas dari masalahnya, tidak ada cara untuk menyembuhkan mangsa anda secara langsung di DayZ. Setiap bentuk rawatan memerlukan sedikit masa untuk bekerja; beberapa jauh lebih lama daripada yang lain.

Bagaimana Anda Bermain DayZ?

DayZ adalah permainan survival yang kompleks. Matlamat anda adalah untuk bertahan dari pertemuan dengan zombi yang dijangkiti dan pemain bermusuhan.

Anda harus menuai pelbagai sumber untuk membuat senjata dan peralatan, mendapatkan makanan, air, dan ubat-ubatan, dan bertahan dari wabak tersebut.

Pada dasarnya, DayZ berkisar melakukan apa sahaja yang anda mampu untuk tetap hidup dan sihat, sambil menangkis penyakit, kelaparan, penyerang, dan segala yang lain yang dilemparkan oleh persekitaran permainan kepada anda.

Main Selamat dan Hiduplah

Republik Chernarus yang meletihkan dipenuhi dengan bahaya. Salah satu langkah yang salah boleh meletakkan mangsa yang terselamat dalam dunia bahaya atau potensi risiko. Splints adalah antara barang perubatan pertama yang dibuat dalam permainan untuk memastikan anda sentiasa ada.

Tidak ada yang mahu bergerak dengan anggota badan yang patah dan berisiko tidak sedarkan diri dari kerosakan kejutan yang berterusan. Nasib baik, anda tidak memerlukan item yang sukar diperoleh untuk membuat serpihan.

Ceritakan pengalaman anda dengan kerosakan jatuh dan bertahan DayZ tanpa dapat berlari. Adakah anda mengambil risiko mengetahui bahawa serpihan dapat menyembuhkan anda dari masa ke masa, atau adakah anda melakukan yang terbaik untuk mengelakkan patah kaki? Beri tahu kami kaedah anda untuk membuat, mencari, dan menimbun bekalan perubatan di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found