Cara Membuat Pelekat untuk TikTok

Pelekat bergaya di semua media sosial. Facebook adalah orang pertama yang menambahkannya ke aplikasi Messenger, dan tren mulai. TikTok, sebagai platform yang popular secara besar-besaran, mempunyai pelekat.

Cara Membuat Pelekat untuk TikTok

Ramai yang ingin mengetahui cara menyesuaikan pelekat TikTok. Baca terus, dan kami akan menunjukkan caranya.

Cara Menambah Pelekat ke Video TikTok Anda

TikTok menjadikannya sangat mudah untuk menambahkan mana-mana pelekat terbina dalam aplikasinya tetapi, tidak begitu mudah untuk menambahkan kreasi tersuai anda sendiri. Sekiranya anda ingin menambahkan pelekat yang anda buat, anda perlu menggunakan penyelesaian. Nasib baik, kami telah meneliti kaedah penyelesaian untuk anda!

Gunakan Aplikasi Pihak Ketiga

Salah satu kaedah terbaik untuk menyesuaikan video TikTok anda adalah dengan menggunakan aplikasi pihak ketiga seperti InShot. Aplikasi ini membolehkan anda menambahkan pelekat, muzik, teks, dan banyak lagi ke kandungan anda.

Anda boleh membuat video di aplikasi TikTok kemudian memuat turunnya, atau anda boleh memfilmkannya dan memuat naiknya ke aplikasi InShot, menambah pelekat khas anda, kemudian memuat naiknya ke TikTok. Kedua-duanya berfungsi sama.

Inilah yang perlu anda lakukan untuk penyelesaian ini:

 1. Dengan video yang anda siapkan, buka aplikasi InShot.
 2. Ketik ‘Video’ di dalam aplikasi dan pilih video anda.

 3. Pilih butang tanda semak teal di sudut kanan bawah untuk memuat naik video anda.
 4. Gunakan slaid untuk menyesuaikan video anda, klik ‘Next’, kemudian klik ‘Ok.’
 5. Di bahagian bawah, klik ikon pelekat.

 6. Klik ‘+’ untuk mengakses memori telefon anda (tempat pelekat tersuai anda disimpan.

 7. Sekiranya pelekat anda tidak muncul, klik ‘Terkini’ di bahagian bawah dan anda akan melihat folder gambar telefon anda. Pilih stiker yang disimpan oleh pelekat tersuai anda dan pilih pelekat anda.

 8. Apabila pelekat anda ditambahkan, klik pilihan ‘Simpan’ di sudut kanan atas. Pilih destinasi simpanan anda.

Setelah video anda disimpan, buka TikTok, dan tekan ikon ‘+’ di bahagian bawah skrin. kemudian, klik ‘Muat naik’. Pilih video anda dan ikuti proses biasa untuk menerbitkannya.

Kami tahu ini nampaknya banyak kerja, tetapi cara yang berkesan untuk menambahkan pelekat tersuai anda sendiri ke video TikTok. Sekiranya ini bukan kaedah terbaik untuk anda, teruskan membaca. Kami mempunyai pilihan lain.

Buat Pelekat dengan Giphy

Baru-baru ini, TikTok bekerjasama dengan Giphy. Malangnya, perkongsian itu tidak bermaksud semua orang boleh membuat pelekat khas untuk TikTok. Hanya sebilangan besar TikTokers yang popular mendapat pelekat mereka, termasuk Benoftheweek, Gabe, dan DreaKnowbest.

Ciri ini pasti akan lebih mudah diakses pada masa akan datang, tetapi buat masa ini, Giphy memilih orang yang boleh membuat pelekat khas mereka. Anda boleh menggunakan laman web rasmi Giphy untuk melamar saluran artis atau jenama anda.

Anda perlu log masuk ke laman web Giphy dan memenuhi syarat mereka. Bukan untuk mengecewakan anda, tetapi kemungkinan ada yang mendapatkan pelekat TikTok mereka dengan cara ini agak tipis.

Kerjasama antara Giphy dan TikTok ini adalah masalah besar, dan nampaknya menjanjikan. Kita mesti menunggu dan melihat apa yang ada, dan berapa banyak pelekat baru yang akan datang ke TikTok.

Cara Membuat Pelekat untuk TikTok

Tambahkan Pelekat ke TikTok Menggunakan Pilihan Buatan Dalam

Sehingga kerjasama Giphy dan TikTok berkembang, anda boleh menambahkan pelekat TikTok biasa pada video TikTok anda. Muat turun kemas kini TikTok terkini untuk peranti Android dan iOS, kerana ia mempunyai kemas kini pelekat penting yang akan anda sukai.

TikTok sekarang membolehkan anda menyematkan pelekat TikTok ke objek dalam video TikTok anda. Anda hanya perlu memilih tempat tinggal dan berapa lama. Ikuti langkah-langkah untuk menambahkan pelekat pada video TikTok anda:

 1. Lancarkan aplikasi TikTok di telefon atau tablet anda.
 2. Tekan ikon tambah untuk memulakan rakaman.
 3. Buat video TikTok seperti biasa.
 4. Tekan seterusnya.
 5. Pilih pilihan Pelekat. Pilih satu dari pilihan yang luas dan berwarna-warni. Anda boleh menambahkan beberapa pelekat sekaligus, dan mengeluarkannya dengan mudah jika anda tidak menyukai beberapa pelekat (tekan X di sebelah yang ingin anda kecualikan).
 6. Sekarang, anda boleh memindahkan pelekat anda ke tempat lain dalam video dan mengubah saiznya jika anda mahu.
 7. Ketik butang pemasa pelekat jika anda ingin mengubah tempoh penampilannya dalam klip anda.
 8. Ketik Seterusnya, dan akhirnya pilih Kirim.

Buat Pelekat TikTok Sebenar

Kami tidak mempunyai penyelesaian untuk membuat pelekat TikTok anda dalam aplikasi, kerana pilihan ini masih belum tersedia. TikTok mungkin menambahkannya pada masa akan datang, siapa tahu. Sehingga itu, ada satu cara untuk membuat pelekat TikTok anda.

Terdapat pelbagai cara untuk mendapatkannya, mencetaknya sendiri, atau anda boleh mengeluarkannya dari beberapa produk, atau membelinya di kedai. Anda boleh membeli banyak pelekat TikTok dalam talian, tetapi harganya mahal.

Atau, anda boleh kreatif dan berpura-pura bahawa anda berada di kelas seni dan kraf. Anda memerlukan beberapa pita pembungkusan, kertas lilin (atau kertas), dan sepasang gunting. Anda juga perlu mendapatkan pelekat bercetak sebenar.

Inilah cara membuat pelekat TikTok anda. Sudah tentu, sebelum meneruskan langkah-langkahnya, anda harus merancang, melukis, dan mencetak pelekat tersuai anda. Selepas itu:

 1. Letakkan beberapa pita di atas kertas perkamen.
 2. Potong pelekat bercetak anda, jadi anda hanya mempunyai pelekat itu, tanpa ruang kosong.
 3. Letakkan pelekat di bahagian atas pita.
 4. Potong lebih banyak pita, dan letakkan di atas pelekat
 5. Akhirnya, potong pelekat buatan rumah anda dari kertas perkamen.

Tambahkan Pelekat Anda ke TikTok

Malangnya, TikTok tidak membenarkan penggunanya memuat naik pelekat tersuai. Sebaliknya, anda boleh memuat naik satu gambar sebagai latar belakang foto. Inilah cara untuk melakukannya.

 1. Mulakan aplikasi TikTok.
 2. Ketuk butang rakam (ikon tambah) di dekat bahagian bawah skrin.
 3. Buat video TikTok biasa.
 4. Pilih pilihan Effect.
 5. Pilih Muat Naik Gambar Anda untuk Menukar Latar Belakang.
 6. Pilih foto pelekat anda (sediakan gambar pelekat anda untuk langkah ini).
 7. Pelekat khas anda akan berada di latar belakang video TikTok anda. Selesai mengedit video dan hantar selepas selesai.
Buat Pelekat untuk TikTok

TikTok dan Pelekat Buatan Khas

Malangnya, TikTok masih tidak membenarkan pengguna memuat naik dan menggunakan pelekat tersuai mereka. Mudah-mudahan, perkara itu akan segera berubah, jadi nantikan kemas kini baru.

Pelekat TikTok kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found