Cara Membuat Teks Bergerak dalam Kisah Instagram

Instagram adalah mengenai berkongsi gambar dan cerita dengan pengguna lain. Ia menawarkan semua jenis kesan dan pilihan yang dirancang untuk membantu anda membuat gambar unik yang menonjol dari orang ramai.

Cara Membuat Teks Bergerak dalam Kisah Instagram

Walau bagaimanapun, pilihan tersebut masih agak terhad. Oleh itu, jika anda ingin menambahkan teks bergerak ke Kisah Instagram anda, anda harus menggunakan aplikasi pihak ketiga. Terus membaca dan mengetahui aplikasi mana yang dapat membantu anda menambahkan teks bergerak dan kesan lain ke Cerita Instagram anda.

PicsArt Animator: Gif & Video

Seperti namanya, PicsArt Animator adalah aplikasi yang membolehkan anda membuat semua jenis animasi. Senarai itu merangkumi gambar, video, dan tentu saja, Cerita Instagram. Ini adalah salah satu aplikasi yang memerlukan sedikit kebiasaan, tetapi setelah anda mengetahui bagaimana ia berfungsi, anda akan dapat membuat beberapa kesan teks animasi yang hebat.

picsart

Aplikasi ini menghendaki anda menambahkan kedudukan bingkai teks demi bingkai sehingga anda puas dengan cara bergerak. Walau bagaimanapun, tidak ada fon bawaan, yang bermaksud anda perlu menulis teks anda dengan menggesekkan skrin. Jangan biarkan itu membingungkan anda kerana itulah yang menjadikan penggunaan aplikasi ini begitu mudah. Inilah cara anda menggunakannya:

 1. Buka aplikasi dan pilih ikon + di bahagian bawah skrin.
 2. Pilih foto dari Galeri atau Rol Kamera anda dan ketuk ikon "Berus" untuk menulis teks.
 3. Tekan ikon + sekali lagi untuk memilih bingkai permulaan teks anda.
 4. Ulangi proses untuk seberapa banyak bingkai yang anda mahukan.
 5. Ketik ikon tanda semak apabila anda gembira dengan animasi anda.

Prosesnya mudah, dan hasilnya cukup hebat. Anda harus meninggalkan bingkai kosong di antara dua bingkai bersebelahan untuk menjadikan teks bergerak lebih perlahan. Aplikasi ini juga dilengkapi dengan pelbagai jenis pelekat menarik yang akan membantu anda menghasilkan sesuatu yang unik untuk Kisah anda seterusnya. Anda boleh memuatkan semula animasi pada bila-bila masa dan menambah kesan jika anda mahu.

Animasi Teks DP GIF

Sekiranya anda mencari aplikasi mudah yang tidak memerlukan banyak usaha, Text Animation DP GIF adalah pilihan yang sangat baik. Ia dilengkapi dengan beberapa templat GIF yang membolehkan anda membuat teks bergerak untuk Cerita Instagram anda dalam beberapa minit. Terdapat banyak fon untuk dipilih, dan anda juga boleh mengubah ukuran dan warna teks. Inilah cara ia berfungsi.

 1. Buka aplikasi dan pilih templat yang anda mahukan.
 2. Masukkan teks yang anda mahukan.
 3. Pilih fon, saiz, dan warna teks.
 4. Apabila anda berpuas hati dengan penampilan Cerita Instagram anda, anda boleh memuat naiknya terus ke Instagram sebagai GIF.

  DP animasi teks

Oleh kerana ini adalah aplikasi percuma, ia disertakan dengan iklan, jadi lebih baik menyimpan GIF dan memuat naiknya ke Instagram setelah Anda menutup aplikasinya.

Adobe Spark Post

Adobe Spark Post tidak dilengkapi dengan begitu banyak loceng dan wisel, tetapi ia adalah aplikasi yang sempurna jika anda ingin menyelesaikan sesuatu dengan cepat. Walaupun ia mempunyai pilihan yang agak terhad, anda masih dapat membuat beberapa gambar dan Cerita yang tidak dapat dilupakan.

percikan adobe

Aplikasi ini juga membolehkan anda menghidupkan latar belakang, bukan hanya teks. Ia memberikan peralihan halus di layar, jadi ini sangat sesuai untuk Cerita Instagram harian anda. Inilah cara ia berfungsi:

 1. Buka aplikasi dan pilih gambar yang ingin anda gunakan sebagai templat.
 2. Masukkan teks yang anda mahukan.
 3. Ketik bar "Kesan" dan pilih kesan yang anda mahukan.
 4. Buka tab "Gambar" untuk menambahkan kesan animasi ke latar belakang.
 5. Pilih "Simpan" apabila anda selesai dan animasi akan disimpan ke galeri telefon anda.

Perlu diingat bahawa hanya terdapat tiga kesan teks yang tersedia. Mereka adalah Slide, Fade, dan Grow.

Hype TexT - Pembuat Video Teks Animasi

Hype TexT mempunyai nama yang hampir sama dengan aplikasi lain yang berada di bawah senarai. Walau bagaimanapun, ia menawarkan sekumpulan kesan dan pilihan animasi yang sama sekali berbeza. Ia mudah digunakan, dan kesannya adalah antara yang terbaik di luar sana.

teks gembar-gembur 2

Terdapat banyak ciri untuk anda terokai, termasuk membuat latar belakang tersuai, mengubah warna, ukuran, format Kisah Instagram anda, dan sebagainya. Inilah cara anda menggunakannya:

 1. Buka aplikasi dan pilih gambar dari Galeri / Rol Kamera anda atau pilih satu latar belakang warna.
 2. Masukkan teks yang anda mahukan dan tekan ikon "Main".
 3. Pilih kesan yang anda suka dan simpan animasinya.

Hype Text - Jenis Teks Animasi & Pembuat Cerita Mojo

Akhir sekali, kami mempunyai Hype Text (ya, ini adalah aplikasi yang berbeza dari yang kami senaraikan di atas). Ini adalah salah satu aplikasi pihak ketiga yang paling popular untuk membuat teks animasi untuk Instagram Stories. Ia menawarkan banyak kesan yang berbeza, dan anda juga dapat mengawal kelajuan animasi.

hype teks asli

Selain itu, terdapat ratusan fon untuk dipilih, dan proses membuat animasi sangat mudah. Inilah cara anda menggunakannya:

 1. Buka aplikasi dan pilih gambar yang ingin anda gunakan.
 2. Pilih nisbah aspek yang dikehendaki dan pilih jenis teks yang ingin anda gunakan.
 3. Ketik ikon jam kecil untuk memilih kelajuan animasi.
 4. Pilih animasi yang anda inginkan dari menu.
 5. Akhirnya, ketik ikon "Tandakan" untuk menyimpan animasi anda.

Soalan Lazim

Bolehkah saya menambah teks bergerak ke Kisah Instagram saya?

Sudah tentu, anda boleh memuat naik gambar ke Kisah Instagram anda dengan teks animasi, tetapi seperti catatan biasa, anda tidak dapat memasukkan teks yang anda inginkan dengan ciri tersebut. Tetapi, anda boleh menambahkan pelekat ke Kisah Instagram anda. Cukup klik pada ikon 'Pelekat' di bahagian atas skrin setelah selesai merakam dan pilih salah satu pilihan yang muncul.

Pelekat Instagram mempunyai pelbagai jenis teks animasi bawaan untuk dipilih.

Bolehkah saya menambahkan teks ke catatan Instagram biasa?

Malangnya, bukan tanpa menggunakan aplikasi pihak ketiga terlebih dahulu. Apabila anda memilih untuk memuat naik foto, anda akan melihat pilihan untuk menukar penapis. Di bahagian bawah halaman, anda akan melihat butang ‘Edit’ yang hanya memberi anda pilihan untuk membuat lebih banyak pembetulan dan mengubah foto itu sendiri. Di halaman seterusnya, anda dapat menambahkan kapsyen, memilih privasi anda, dan memposting.

Jadikan Kisah Instagram Anda Tidak dapat dilupakan

Instagram memang menawarkan beberapa kesan yang menarik, tetapi ia menjadi tua dengan cepat. Semua aplikasi yang disemak di atas dapat membantu anda membuat Kisah Instagram unik yang akan membuat pengguna lain meneka bagaimana anda melakukannya. Dengan sedikit latihan, anda akan dapat membuat beberapa Kisah menarik yang akan menarik minat seperti magnet.

Aplikasi mana yang anda gunakan untuk memindahkan teks di Cerita Instagram anda? Adakah anda mencuba mana-mana aplikasi dalam senarai kami? Beritahu kami bagaimana anda melakukannya di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found