Cara Membuat Kawat dalam Tidak Terputus

Unturned bukan permainan yang sama seperti pada tahun 2017. Kemas kini permainan biasa, fitur baru, dan port konsol telah memodenkan permainan dari awal yang sederhana sebagai tajuk Greenlight.

Cara Membuat Kawat dalam Tidak Terputus

Beberapa ciri inti telah berubah secara drastik dengan tampalan ini, termasuk menu dan resipi pembuatan. Pemain baru mungkin dibanjiri dengan kemasukan maklumat, sementara pemain lama mungkin berpegang pada cara sebelumnya.

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara membuat kabel dalam versi permainan terkini.

Bagaimana Membuat Kawat dalam Tidak Terputus?

Bermula dengan versi Unturned 3.0, resipi pembuatan telah berubah secara drastik. Walau bagaimanapun, asas kerajinan tidak banyak berubah. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Klik "Tab" (atau butang inventori pada pengawal) untuk membuka inventori anda.

 2. Anda akan melihat tab "Kraf" di bahagian atas. Anda boleh memilihnya atau menggunakan pengikat kunci yang sesuai untuk memasuki menu pembuatan.

 3. Anda boleh mencari menu kerajinan untuk mengakses resipi yang anda mahukan dengan cepat. Bar carian terletak di bahagian atas dan menjangkau hampir keseluruhan lebar skrin. Cari "wayar" untuk memaparkan resipi.

 4. Anda memerlukan tiga batang logam dan alat pembakar untuk membuat wayar. Sekiranya anda tidak mempunyai sumber daya ini, wayar tidak akan muncul sebagai hasil pembuatan.

 5. Sekiranya anda mempunyai sumber daya yang diperlukan, semua yang perlu anda lakukan ialah mengklik resipi, dan permainan akan secara automatik mengeluarkan barang habis dari inventori anda untuk membuat wayar.

Sekiranya anda bermain permainan pada versi yang lebih lama (klasik Tidak Berbalik), kerajinan sedikit berbeza:

 1. Pilih menu kerajinan dalam permainan.

 2. Jatuhkan sekeping besi buruk ke salah satu tab "Bahan" dari inventori anda.

 3. Seret gergaji tangan dari inventori anda ke tab "Alat".

 4. Pilih "Craft" untuk membuat dua kepingan dawai.

Bagaimana Membuat Kawat Berduri dalam Tidak Terputus?

Kawat berduri adalah barang yang kurang serba boleh berbanding wayar biasa. Walau bagaimanapun, anda memerlukan kawat berduri untuk membuat pertahanan perimeter untuk pangkalan anda. Sekiranya anda menggunakan versi terbaru Unturned, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Masukkan inventori watak anda ("Tab" di PC).

 2. Pilih tab "Kerajinan" dari atas.

 3. Cari "Kawat berduri" di bar carian. Anda tidak boleh ketinggalan, di bawah tab yang disebutkan di atas.

 4. Klik pada resipi untuk membuat wayar berduri secara automatik jika anda mempunyai sumber yang diperlukan.

 5. Anda memerlukan dua kepingan dawai per kawat berduri, dan anda tidak memerlukan alat atau kemampuan membuat untuk membuatnya. Anda memerlukan obor untuk membuat wayar yang diperlukan.

Sekiranya anda bermain Unturned classic (2.0-2.2.5), langkah membuat sedikit berbeza:

 1. Masukkan kerajinan.

 2. Masukkan dua helai wayar di tab "Bahan".

 3. Tekan "Craft" untuk membuat wayar berduri.

 4. Anda tidak memerlukan alat untuk membuat item ini, walaupun anda memerlukan tangan untuk membuat wayar terlebih dahulu.

Kawat berduri adalah perangkap yang berguna yang dapat menangani sejumlah besar kerosakan pada haiwan dan zombie, tetapi sedikit kurang berkesan pada pemain lain sebagai pencegah. Kawat berduri tunggal boleh digunakan 14 kali untuk mengatasi kerosakan sebelum pecah.

Bagaimana Membuat Pagar Kawat Berduri Tidak Terputus?

Pagar kawat berduri adalah salah satu penghalang yang paling lazim untuk melindungi pangkalan, dan kemudahan kerajinan dan keberkesanannya yang relatif menjadikannya pertahanan pilihan bagi banyak orang. Inilah cara membuat pagar kawat berduri di Unturned 3.0 dan yang lebih baru:

 1. Buka menu kerajinan (buka inventori, kemudian tekan butang "Kraf" di bahagian atas).

 2. Cari "pagar kawat berduri" di bar carian.

 3. Anda memerlukan dua kepingan logam sekerap dan lima wayar berduri untuk membuat pagar kawat berduri.

 4. Klik cetak biru untuk membuat pagar dawai dan habiskan sumber yang diperlukan secara automatik.
 5. Anda tidak memerlukan apa-apa kemampuan atau alat untuk membuat pagar, walaupun anda memerlukan obor untuk membuat wayar (untuk wayar berduri).

Pagar kawat berduri adalah versi kawat berduri yang ditingkatkan. Ia telah meningkatkan keupayaan kerosakan (50 kepada pemain, 100 untuk haiwan dan zombie). Ia juga mempunyai daya tahan yang besar, menjadikannya pilihan yang lebih efektif untuk mempertahankan perimeter daripada wayar berduri biasa.

Sekiranya anda memainkan versi lama Unturned (juga dikenali sebagai Unturned classic), proses pembuatannya sedikit berbeza:

 1. Masuk ke menu pembuatan.

 2. Gunakan dua batang kayu untuk membuat penyokong kayu, kemudian ulangi proses ini untuk membuat yang lain.

 3. Jatuhkan dua barang sokongan kayu di tab "Bahan" pertama, kemudian jatuhkan tiga wayar berduri ke tab kedua.
 4. Klik "Craft" untuk membuat pagar kawat berduri (disebut pagar berduri dalam versi ini).

Dalam klasik Tidak Berputar, pagar berduri adalah barang yang boleh digunakan dan bahan kerajinan itu sendiri. Anda boleh menggabungkannya dengan logam sekerap yang lebih banyak untuk membuat pagar elektrik, yang meningkatkan kemampuan menangani kerosakan.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Saya Menjadikan Pelayan yang Tidak Digunakan?

Memainkan berbilang pemain dalam Unturned memerlukan pemain untuk menyambung ke pelayan. Sekiranya anda ingin bermain di pelayan persendirian dengan beberapa rakan, satu-satunya pilihan anda adalah dengan menghoskan pelayan peribadi atau LAN. Inilah yang perlu anda lakukan di PC:

1. Buka Steam Library.

2. Klik kanan pada Unturned, kemudian pilih "Properties."

3. Pilih "Fail Tempatan", lalu pilih "Telusuri Fail Tempatan.

4. Ini akan membawa anda ke direktori Unturned.

5. Buat jalan pintas aplikasi "Unturned.exe".

6. Namakan semula menjadi "Server" atau sesuatu yang serupa untuk membezakannya dengan yang asal.

7. Klik kanan pada jalan pintas, kemudian pilih "Properties."

8. Di kotak teks di sebelah "Target", bungkus teks saat ini dalam tanda kutip (").

9. Tambahkan teks berikut selepas petikan (tanpa tanda petik, menjaga ruang):

-nographics -batchmode + Secureserver / ServerName Di Sini

Anda boleh menukar "Secureserver" dengan "lanserver" jika anda ingin menjalankan pelayan yang hanya tersedia untuk rangkaian tempatan anda. Anda boleh menyesuaikan bahagian "ServerName Here" mengikut kehendak anda.

10. Simpan tetapan dengan mengklik "Terapkan" dan "OK."

11. Jalankan aplikasi baru, kemudian tutup setelah beberapa saat.

12. Cari folder "Server", masukkan, kemudian masukkan folder yang diberi nama tepat yang anda gunakan dalam Langkah 9.

13. Buka fail "Commands.dat" dengan Notepad atau penyunting teks lain.

14. Masukkan parameter berikut ke dalam fail:

peta [nama peta di sini]

pelabuhan 27015

kata laluan [Kata laluan pelayan di sini]

pemain maksimum [Nombor di sini]

15. Simpan perubahan dan tutup fail.

16. Jalankan aplikasi sekali lagi. Ia harus mengatakan "sambungan berjaya. Anda perlu memastikan aplikasi tetap berjalan untuk mengekalkan pelayan.

Sekiranya anda bermain di konsol, anda dapat membuat pelayan secara langsung dari menu permainan dengan memilih "Buat Pelayan" di menu "Mainkan Online". Ikuti arahan yang diberikan untuk mengisi kotak teks.

Di manakah wayar dalam keadaan tidak terputus?

Anda boleh mendapatkan lebih banyak wayar di kebanyakan lokasi pembinaan. Selain itu, zombi pembinaan berpeluang menjatuhkan wayar sebagai barang rampasan ketika anda membunuhnya. Ini adalah item yang agak biasa tersebar di seluruh peta, tetapi kebanyakan pemain akan membuatnya ketika mereka mendapat suntikan.

Bagaimana Anda Membuat Blowtorch dalam Tidak Terputus?

Alat pemukul adalah alat pembaikan dan pembuatan yang hebat, dan tidak dapat dibuat oleh pemain, jadi anda mesti mencarinya di peta. Stesen-stesen minyak dan garaj sering menelurkan sekurang-kurangnya satu lampu untuk pemain yang dijarah.

Bagaimanakah Anda Membuat Bahan Kimia Tidak Terlantar?

Bahan kimia adalah minuman (walaupun anda tidak semestinya meminumnya) dan boleh digunakan sebagai bahan membuat barangan lain. Anda tidak akan dapat membuatnya, kerana tidak ada resipi untuk membuat bahan kimia.

Anda perlu melintasi peta untuk mencari bahan kimia. Garaj dan stesen minyak biasanya mengandungi beberapa dos. Anda juga boleh menemui obor di lokasi yang serupa. Di peta Yukon atau Washington, cari kemudahan Scorpion-7.

Bolehkah Anda Membuat Kawat dalam Tidak Berputar?

Ya awak boleh. Anda perlu mempunyai tiga batang logam dan alat pembakar dalam inventori anda untuk membuat wayar. Sekiranya anda mempunyai sumber daya yang diperlukan, cari "wayar" di menu pembuatan dan pilih untuk membuat beberapa.

Apakah Pintu Logam yang Tidak Terputus?

Dalam Unturned 3.0 dan yang lebih baru, terdapat beberapa jenis pintu. Mereka digunakan untuk mendapatkan atau menyekat akses ke bilik. Hanya pemilik atau seseorang dalam kumpulan pengguna pemilik yang dapat membuka pintu logam. Anda memerlukan dua kepingan logam dan satu kepingan logam untuk membuat pintu logam dalam menu pembuatan. Pintu membuat tidak memerlukan kemampuan membuat.

Pintu logam boleh diganti dengan pintu penjara atau peti besi jika anda mempunyai sumber yang sesuai. Pintu kayu tidak begitu berkesan untuk menyekat penceroboh, kerana sesiapa sahaja boleh membukanya.

Bagaimana Anda Membuat Kawat Berduri Tidak Terputus?

Ikuti arahan "Cara Membuat Kawat Berduri" kami yang disenaraikan di atas untuk membuat kawat berduri.

Apa itu Panduan Membuat Kerajinan yang Tidak Berguna?

Versi Unturned yang lebih baru dilengkapi dengan panduan pembuatan yang disatukan ke dalam menu. Ia memaparkan semua item yang dapat anda buat dengan item dan inventori semasa anda. Sekiranya anda ingin mencari barang lain untuk dibuat, ikuti panduan kami!

Wire It Up in Unturned

Wire adalah barang kerajinan yang serba boleh untuk membuat perangkap dan alat canggih untuk memastikan kelangsungan hidup anda dalam permainan. Kami harap anda tidak menghadapi masalah mengikuti panduan ringkas kami tentang cara membuat barang berasaskan kawat dan wayar.

Adakah anda mahukan lebih banyak panduan membuat item yang belum diubah? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found