Cara Membuat Akaun Zelle Tanpa Bank

Jawapan ringkasnya ialah anda tidak boleh membuat akaun Zelle tanpa bank. Yang mengatakan, ada beberapa cara mengatasi masalah kecil ini. Pada hakikatnya, Zelle adalah perkhidmatan yang digunakan oleh pelanggan bank untuk memindahkan wang mereka di antara akaun di Amerika Syarikat. Ia disokong oleh bank, tetapi ada cara untuk menggunakan aplikasi Zelle tanpa mempunyai akaun bank.

Cara Membuat Akaun Zelle Tanpa Bank

Mengapa Akaun Bank Penting?

Terutamanya, Zelle digunakan untuk memindahkan wang antara bank di AS. Sebenarnya, dalam banyak kes, anda boleh menggunakan perkhidmatan dalam talian bank anda sendiri untuk menghantar wang menggunakan Zelle. Kemudian, untuk bersaing dengan entiti seperti PayPal, Zelle mengeluarkan aplikasinya sendiri. Sekali lagi, terutamanya, idea adalah bahawa pengguna bank dapat memuat turun aplikasi dan memindahkan wang mereka di antara akaun melalui Telefon Pintar mereka, daripada harus masuk dalam talian dan menggunakan laman web bank mereka.

Cara Membuat Akaun Zelle Tanpa Bank

Bagaimana Sekiranya Saya Tidak Mempunyai Akaun Bank?

Sebagai permulaan, anda boleh mencuba sesuatu seperti akaun tanpa sempadan Transferwise. Ini adalah jenis akaun bank pelik yang berakar pada sistem Transferwise. Ini memberi anda akaun dalam talian, tetapi anda boleh memasukkan mata wang lama ke dalamnya (kecuali cryptocurrency), dan ia tidak mengenakan bayaran tambahan atau merosakkan akaun anda.

Semasa anda mendaftar untuk Zelle melalui aplikasi Zelle, anda boleh menambahkan sesuatu seperti kad debit Transferwise anda. Ia dikuasakan oleh MasterCard, dan boleh diterima dengan aplikasi Zelle. Sebenarnya, ini adalah satu-satunya MasterCard yang mempunyai citarasa antarabangsa yang mungkin digunakan dengan aplikasi Zelle. Semua kad lain mesti hanya berpangkalan di AS.

Bagaimana dengan Kesatuan Kredit?

Adakah kesatuan kredit bank? Tidak ianya bukan. Namun anda boleh menggunakan kad debit kesatuan kredit anda untuk mendaftar dengan aplikasi Zelle. Prosesnya mudah. Anda mendaftar seperti biasa, dan kemudian mengeluarkan kad debit anda dan menggunakan perinciannya semasa menambahkan maklumat "Bank" anda ke dalam aplikasi. Terdapat peluang yang sangat baik bahawa aplikasi Zelle akan menerima kad debit anda selagi dari kesatuan kredit AS, dan selagi kad debit anda dikeluarkan di AS.

Bagaimana dengan MasterCard dan Visa?

Anda mungkin pernah mendengar cerita tentang bagaimana mana-mana MasterCard dan Visa lama dapat ditambahkan ke aplikasi Zelle. Ini bukan masalahnya. Terdapat banyak keadaan di mana kad debit Visa dan MasterCard tidak diterima oleh aplikasi Zelle. Namun, seseorang mungkin mendorong anda untuk mencubanya.

Contohnya, kebanyakan kad pra-bayar dan membina kredit tidak akan diterima oleh Zelle, tetapi banyak orang mengatakan bahawa PayPal Access MasterCard diterima oleh mereka. Terdapat juga organisasi insurans dan kesatuan yang menggunakan Visa atau MasterCard, dan Zelle juga menerima kad mereka.

Bolehkah Saya Mengakses Zelle Tanpa Telefon Pintar?

Sekiranya anda mempunyai akaun bank yang menggunakan Zelle, dan jika anda mempunyai perbankan dalam talian, maka anda dapat mengakses Zelle tanpa Telefon Pintar. Yang mesti anda lakukan ialah log masuk ke akaun perbankan dalam talian anda dan mulakan pemindahan. Sekiranya bank anda menggunakan Zelle, maka ciri Zelle akan muncul dan membolehkan anda menghantar pindahan.

Sekiranya anda tidak mempunyai Telefon Pintar atau peranti mudah alih, anda tidak akan dapat memuat turun aplikasinya. Malangnya, jika anda tidak mempunyai aplikasinya, anda akan terpaksa menggunakan bank untuk melakukan pemindahan Zelle. Perkara seperti menambahkan kad Transferwise atau kad PayPal anda ke Zelle adalah mustahil melainkan anda melakukannya melalui aplikasi Zelle anda.

gambar telefon pintar

Adakah Terdapat Cara Lain untuk Memindahkan Wang?

Katakanlah bahawa anda tidak mempunyai akaun perbankan dalam talian dengan bank yang menggunakan Zelle, dan katakan juga bahawa kad debit anda telah ditolak oleh aplikasi Zelle. Adakah itu bermakna anda tidak mempunyai pilihan? Tidak dalam kebanyakan kes, kerana ada pilihan lain untuk orang yang ingin mengirim wang dari satu tempat di AS ke tempat lain. Berikut adalah beberapa yang tidak secara langsung menuntut anda memiliki akaun bank, (walaupun lebih mudah mendaftar dan disahkan jika anda mempunyai akaun bank).

  1. Venmo (AS domestik sahaja)
  2. Pembayaran Messenger Facebook (dalam negeri AS sahaja)
  3. PayPal (AS domestik dan antarabangsa)
  4. Snapchat Snapcash (khusus domestik AS)
  5. Wang Tunai Persegi (AS dalam negeri sahaja)

Selain itu, walaupun bank anda tidak menggunakan Zelle, bank itu mesti mempunyai sistem pemindahannya sendiri. Mungkin ia menghantar pemindahan cepat melalui rangkaiannya sendiri, atau mungkin ia menggunakan salah satu pesaing Zelle seperti perkhidmatan PopMoney. Sekiranya bank anda tidak mempunyai yuran, atau yuran rendah untuk pemindahan domestik, mungkin lebih baik menggunakan bank anda daripada perkhidmatan pihak ketiga atau aplikasi seperti Zelle.

Bawa Pulang - Selalu Ada Cara Lain

Akhlak cerita? Selalu ada jalan penyelesaian lain untuk masalah anda. Mungkin ia adalah perkhidmatan hanya dalam talian yang bertindak seperti akaun bank, seperti Transferwise Borderless, atau mungkin ia seperti kesatuan kredit.

Ada kalanya menggunakan perbankan dalam talian adalah pertaruhan terbaik anda, dan ada kalanya anda boleh menipu aplikasi Zelle dengan menambahkan Visa atau MasterCard yang bukan berasal dari akaun bank. Walaupun begitu, tidak ada salahnya mencuba untuk melihat apakah salah satu kad anda akan diterima oleh Zelle, terutama jika anda tidak memiliki akaun bank High Street yang dapat anda tambahkan ke aplikasi Zelle.

Adakah anda dapat menambahkan Visa atau MasterCard anda ke dalam Zelle? Adakah anda mencari cara lain untuk menggunakan Zelle tanpa akaun bank? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found