Bagaimana Mengendalikan Langganan Saluran Video Perdana Amazon Anda

Apabila anda memutuskan sudah tiba masanya untuk memotong tali pusat, anda mungkin menganggapnya agak membebankan. Sekiranya anda ingin mempunyai langganan streaming paling banyak di satu tempat, Saluran Video Perdana Prime boleh menjadi idea yang baik.

Bagaimana Mengendalikan Langganan Saluran Video Perdana Amazon Anda

Tetapi itu adalah Amazon, jadi ini bermakna terdapat banyak perkhidmatan dan pilihan yang bertindih. Bagaimana anda tahu bahawa anda telah memanfaatkan sepenuhnya?

Dalam artikel ini, kita akan melihat cara mendapatkan saluran Amazon Prime dan apakah pilihan dan harga anda. Dan anda akan mengetahui cara membatalkan langganan saluran anda.

Bagaimana Saluran Amazon Berfungsi?

Kaedah terbaik untuk memahami saluran Amazon adalah melihatnya sebagai agregator banyak perkhidmatan streaming. Mereka adalah bahagian dari Video Amazon, dan anda boleh menggunakan Amazon untuk melanggan setiap satu daripada mereka secara individu.

Ini seperti jalan pintas, dan bukannya melalui proses pendaftaran pada setiap perkhidmatan penstriman, Amazon menjadikannya lebih mudah diakses. Anda juga tidak perlu menggunakan banyak aplikasi mudah alih streaming yang berbeza. Anda boleh menonton semua kandungan melalui aplikasi Video Perdana untuk peranti iOS dan Android.

Lawati halaman Saluran Amazon untuk memilih saluran yang anda mahukan. Anda akan melihat dengan cepat bahawa kebanyakan perkhidmatan dan saluran streaming menawarkan percubaan percuma. Untuk mendapatkan akses ke Saluran Amazon, anda mesti menjadi ahli Perdana. Walau bagaimanapun, anda masih perlu membayar semua saluran tambahan.

Ini bermakna anda membayar keahlian Amazon Prime secara berasingan, tidak kira sama ada anda melanggan mana-mana saluran. Harga bulanan keseluruhan yang anda bayar akan bergantung pada saluran mana dan berapa banyak yang anda mahukan.

Sebagai contoh, selepas percubaan 7 hari, anda boleh melanggan Cinemax melalui Amazon Prime Video dengan harga $ 9,99. Dan jika anda mahukan PBS, anda akan dikenakan bayaran $ 4,99. Yang paling mahal adalah MLB.TV, dan harganya $ 24.99 sebulan.

Urus Langganan Saluran Video Perdana Amazon

Saluran Perdana Amazon Terbaik

Sekiranya anda tidak tahu di mana untuk memulakan dengan semua saluran ini, itu dapat difahami. Terdapat lebih daripada 150 daripadanya. Berikut adalah senarai Saluran Perdana Amazon teratas, harga dan rancangan yang mereka tampilkan:

Masa pertunjukan $ 10,99 / m - Tidak tahu malu, Dexter, dan Who is America oleh Sascha Baron Cohen.

HBO Sekarang $ 14,99 / m - Game of Thrones, Big Little Lies, dan Westworld.

Starz $ 8.99 / m - Dewa, Kuasa, dan Orang Luar Amerika.

Akses Semua CBS $ 5.99 / m - Star Trek: Penemuan, Teori Big Bang, dan Setiausaha Puan.

Boomerang $ 4.99 / m - Tom and Jerry, Scooby-Doo, dan Looney Tunes.

Cara Mengendalikan Langganan Saluran Video Perdana Amazon

Adakah Netflix dan Hulu Termasuk?

Pada masa penulisan, Netflix dan Hulu bukan antara saluran Video Perdana Amazon. Itu mungkin terdengar mengecewakan bagi sesetengah pihak, tetapi Amazon mempunyai konsep yang sangat berbeza dengan Netflix dan Hulu. Ini bukan perkhidmatan mandiri seperti mereka berdua.

Cara Membatalkan Langganan Saluran Perdana Amazon

Semasa anda menjadi ahli Amazon Prime, melanggan mana-mana saluran yang ada adalah mudah. Amazon sudah mempunyai semua maklumat kad kredit anda, dan mereka mengenakan langganan saluran anda secara langsung.

Ini adalah kemudahan ketika melanggan, dan juga berguna ketika anda ingin membatalkannya. Selepas beberapa ketika, langganan bertambah dan jika anda ingin berhenti berlangganan dari mana-mana saluran, inilah yang perlu anda lakukan:

  1. Pergi ke Amazon Prime anda
  2. Pilih "Saluran Video Perdana."
  3. Tatal untuk mencari saluran yang tidak lagi anda mahu tonton.
  4. Klik "Batalkan Saluran" dan sahkan pilihan.

Anda akan dapat melihat tarikh akhir langganan anda ke setiap saluran. Sekiranya anda berubah fikiran, anda boleh kembali dan membuat pembatalan.

Anda masih akan mempunyai akses ke saluran sehingga akhir tempoh pengebilan, dan selepas itu, Amazon tidak akan mengenakan bayaran lagi kepada anda. Juga, jika anda membatalkan Keahlian Perdana Amazon pada bila-bila masa, anda juga akan kehilangan akses ke semua saluran anda.

Urus Langganan Saluran Video Perdana Amazon

Pilih Saluran Perdana Amazon Anda dengan Bijak

Sekiranya anda tidak mahu membebankan peranti anda dengan pelbagai aplikasi penstriman, saluran Amazon Prime dapat berfungsi untuk anda. Amazon tidak mempunyai segalanya, tetapi apa perkhidmatan streaming yang dilakukan?

Anda akan mendapati bahawa Amazon menjadikan kandungannya terkini dan menarik. Dan, jika anda ahli Amazon Prime, melanggan mana-mana saluran hebat adalah berjalan-jalan di taman. Tetapi apabila sudah cukup, anda boleh membuang saluran yang tidak diingini dengan beberapa klik.

Apakah saluran Video Perdana Amazon kegemaran anda? Berapa banyak yang anda dapat? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found