Kajian Keselamatan Maksimum Trend Micro (2015)

£ 42 Harga semasa dikaji

Tidak ada banyak pakej keselamatan internet yang boleh anda gambarkan sebagai dirancang dengan cantik, tetapi Trend Micro Maximum Security memenuhi syarat. Malah pemasangannya licin, dengan meter kemajuan pekeliling animasi yang menerangkan tentang faedah utama pakej, dan tema yang sama berlanjutan ke UI, yang semuanya butang besar, paparan intuitif dan fon berwarna yang menarik. Kadang-kadang bentuk mengancam untuk mengganggu fungsi, tetapi semakin banyak anda menggunakan bungkusan, semakin masuk akal.

Kajian Keselamatan Maksimum Trend Micro (2015)

Ulasan Trend Micro Maximum Security 2015 - antara muka utama

Ia juga dilengkapi dengan ciri-ciri. Malah pakej Keselamatan Internet yang lebih asas terdapat dalam alat anti-malware, ciri perlindungan keluarga, perlindungan anti-pancingan data dan imbasan untuk memeriksa tetapan privasi di rangkaian sosial utama. Pakej Keselamatan Maksimum menggunakan penyemak imbas yang selamat untuk membeli-belah dan perbankan dalam talian di samping pengurus kata laluan.

Alat Safesync Trend Micro menyegerakkan fail dengan selamat antara komputer, dan peti besi yang dilindungi kata laluan membolehkan anda menyimpan dokumen sensitif di awan. Semua ciri ini mudah dikonfigurasi, dan halaman pengenalan - yang dapat anda halang dari muncul di masa depan - memberitahu anda apa ciri tersebut dan mengapa anda memerlukannya.

Ulasan Trend Micro Maximum Security 2015 - alat tambahan

Di tempat lain, laporan terperinci memberi anda maklumat terkini mengenai kerja yang dilakukan oleh pakej bagi pihak anda, dan bahkan konfigurasinya mesra pengguna. Tidak ada banyak pakej keselamatan lain di pasaran yang memungkinkan anda memilih antara tahap perlindungan "automatik", "normal" dan "hipersensitif".

Terdapat beberapa kesan pada prestasi, tetapi tidak terlalu menyakitkan. Walaupun pada penggunaan CPU PC dwi-teras lama kami jarang meningkat di atas 50%, dan kebanyakan masa ia berada di bawah 30%. Perkara yang sama berlaku untuk RAM. Imbasan pantas mengambil masa 8 minit 30 saat pada mesin itu, tetapi itu merangkumi pengoptimuman tiga minit atau lebih, membuang fail yang tidak perlu dan tidak diingini.

Kajian Trend Micro Maximum Security 2015 - kawalan ibu bapa

Malangnya, Trend Micro Maximum Security tidak dapat menangkap pemimpin ketika datang ke perlindungan, menangkis 96% serangan - angka yang lebih rendah daripada pakej Avast percuma. Kami juga menganggapnya sebagai salah satu pakej yang lebih berat dalam penggunaan sehari-hari, menyekat 4% aplikasi yang sah daripada dipasang tanpa arahan. Oleh itu, walaupun pakej ini adalah keseronokan untuk digunakan dan hidup, itu bukan pakej keselamatan yang kami pilih.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found