Ulasan Creative Zen X-Fi 2

Ulasan Creative Zen X-Fi 2

Gambar 1 dari 2

Zen-X Kreatif 2

Zen-X Kreatif 2
£ 170 Harga semasa dikaji

Pemain Zen Creative adalah alternatif yang popular untuk iPod, dan dengan skrin sentuh 3innya, X-Fi 2 adalah pencabar yang jelas bagi iPod Touch. Ini menyokong rangkaian muzik dan video yang lebih luas daripada pemain Apple (ada sokongan untuk audio WMA dan FLAC, serta filem DivX dan WMV9), dan ia menawarkan radio FM terpasang. Dan, kerana ia adalah peranti MTP standard, anda tidak terikat dengan perisian perpustakaan tertentu.

Kualiti bunyi sangat baik. Pada tetapan standard, trek ujian kami terdengar keras dan kuat, dan peningkatan X-Fi Creative dapat menambahkan suara sonik dan memperluas panggung suara stereo untuk menempatkan anda tepat di tengah-tengah muzik.

Kelemahan X-Fi 2 adalah antara muka. Skrin sentuh pasti melambatkan anda ketika anda mahu menukar kelantangan atau melangkau trek. Tetapi, lebih buruk lagi, X-Fi 2 menggunakan teknologi resistif (dan bukannya kapasitif seperti iPod Touch), jadi anda perlu menerapkan tekanan ke bawah tertentu agar sentuhan anda dapat didaftarkan. Ini menjadikan menelusuri senarai panjang trek menjadi perniagaan yang meletihkan.

Namun, video kelihatan segar dan terang pada paparan 240 x 400, dan harganya menarik untuk semua ciri ini. Sekiranya anda menghabiskan banyak masa memilih lagu dari koleksi anda, ia mungkin tidak sesuai, tetapi bagi mereka yang hanya ingin bermain dan pergi, X-Fi 2 adalah pemain kecil yang serba boleh dan hebat.

NB: Ulasan ini merujuk kepada model 32GB. Terdapat juga model 8GB (£ 87 tidak termasuk PPN / £ 100 termasuk PPN) dan 16 GB (£ 113 tidak termasuk PPN / £ 130 termasuk PPN).

Spesifikasi asas

Jenis storan pemain media Memori kilat
Kapasiti 32GB
Saiz skrin 3.0in

Hayat bateri

Hayat bateri audio 25jam
Hayat bateri video 5jam

Ciri-ciri lain

Pengecasan USB? iya
Jenis penyambung data USB mini
Saiz skrin 3.0in
Resolusi 400 x 240
Alat kawalan jauh berwayar? tidak

Dimensi

Dimensi 102 x 13 x 56mm (WDH)
Berat 73g

Sokongan codec audio

Sokongan MP3 iya
Sokongan WMA iya
Sokongan AAC iya
Sokongan OGG tidak
Sokongan FLAC iya
Sokongan ATRAC tidak
Sokongan WAV iya
Sokongan ASF tidak
Sokongan AIFF tidak

Sokongan codec video

Sokongan DivX iya
Sokongan XviD iya
Sokongan H.264 iya
Sokongan WMV-HD tidak
Sokongan WMV iya
Sokongan AVI iya
Sokongan MP4 iya

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found