Mikrofon Tidak Berfungsi di Snapchat - Apa Yang Perlu Dilakukan

Memuat naik video ke Snapchat tidak mempunyai kesan yang sama jika suaranya mati atau hilang. Sekiranya mikrofon anda bergerak, sebaiknya terus mengirim gambar yang masih terpasang.

Mikrofon Tidak Berfungsi di Snapchat - Apa Yang Perlu Dilakukan

Tetapi pertama, anda boleh mencuba beberapa pembetulan berikut untuk terus menyiarkan kisah hebat tentang anda, rakan anda, dan pengembaraan anda.

Periksa Tetapan Kelantangan

Angkat panel kawalan kelantangan pada telefon pintar anda dan pastikan slaid mikrofon berada pada kelantangan maksimum.

Pada beberapa telefon pintar, anda mungkin juga harus menetapkan slaid kelantangan media ke tahap maksimum. Terdapat banyak laporan pengguna yang menunjukkan korelasi antara volume media dan volume rakaman di Snapchat.

snapchat

Mulakan semula Aplikasi

Kadang-kadang, masalah timbul semasa permulaan. Salah satu kemungkinan penyelesaian yang paling mudah adalah menutup aplikasi, tunggu selama beberapa saat, dan kemudian lancarkan lagi.

Mulakan semula Telefon

Untuk pengguna iPhone:

 1. Tekan dan tahan butang Atas atau Sisi
 2. Tunggu slaid Power Off muncul
 3. Seret gelangsar untuk mematikan peranti
 4. Tekan dan tahan dua butang yang sama untuk menghidupkan telefon

Untuk pengguna Android:

 1. Tekan dan tahan butang Kuasa dan Kelantangan
 2. Tunggu skrin menjadi gelap dan lepaskan butang
 3. Tunggu OS dimuat semula

Perhatikan bahawa prosesnya mungkin berbeza pada beberapa peranti Android. Tetapi telefon pintar Android yang popular seperti yang dibuat oleh Samsung, LG, atau Google semestinya membenarkan kombinasi butang ini.

Pasang semula Aplikasi

Untuk pengguna iPhone:

 1. Ketik dan tahan ikon Snapchat
 2. Ketik ikon X
 3. Ketik Padam

Catatan ringkas. Jangan tekan terlalu keras pada skrin jika anda mempunyai iPhone yang lebih baru daripada 6s. Menekan terlalu keras akan memunculkan menu Tindakan Pantas dan bukannya ikon X yang anda cari.

Untuk pengguna Android:

 1. Pergi ke Tetapan
 2. Pilih Aplikasi
 3. Cari Snapchat
 4. Pilih Padam atau Nyahpasang

Perhatikan bahawa langkah-langkahnya pada dasarnya sama dengan perbezaan yang sangat sedikit bergantung pada peranti anda.

Menyemak kemas kini

Sekiranya anda mematikan kemas kini automatik pada telefon pintar anda, anda boleh menghadapi masalah dunia, terutamanya dengan aplikasi pihak ketiga.

Periksa untuk mengetahui apakah anda memasang Snapchat versi terbaru. Juga, periksa untuk mengetahui apakah OS telefon anda terkini. Memasang kemas kini terkini untuk kedua-dua aplikasi dan telefon anda mungkin hanya memperbaiki pepijat mikrofon anda.

Bersihkan Mikrofon

Jangan segera menganggap bahawa mikrofon telah berhenti berfungsi sepenuhnya. Selalu ada kemungkinan ia tidak cukup berprestasi untuk merakam audio anda.

ikon mikrofon

Ramai pengguna mengeluh kerana video Snapchat mereka tidak dirakam dengan jumlah yang memuaskan. Ini boleh disebabkan oleh terlalu banyak kotoran dan kotoran di mikrofon. Gunakan kaleng udara termampat atau kain kapas lembut untuk mengeluarkan zarah yang tidak diingini. Ini akan menghilangkan sebahagian besar gangguan dan meningkatkan tahap rakaman anda.

Lancarkan Tiket

Aplikasi sering melalui siri kemas kini kecil yang memperbaiki beberapa pepijat tetapi juga menyebabkan yang baru. Malangnya, ini tidak selalu disertakan dengan penafian dari pembangun apl yang memberitahu pengguna tentang kemungkinan masalah.

Ada kemungkinan kemas kini baru merosakkan ciri mikrofon untuk telefon pintar atau versi OS tertentu. Jangan tolak pilihan untuk menghantar tiket kepada pembangun aplikasi.

Gunakan halaman sokongan Snapchat untuk mengisi borang dan memberitahu mereka tentang masalah anda. Selesaikan mungkin dalam jumlah perkataan yang diperuntukkan.

Suarakan Fikiran Anda

Mengalami masalah mikrofon pada telefon pintar bukanlah perkara baru. Terlalu banyak perkara yang boleh salah dengan perisian dan perkakasan. Dan, setiap kali anda berurusan dengan aplikasi pihak ketiga seperti Snapchat, sukar untuk menentukan punca masalah yang tepat.

Semoga petua ini dapat membantu anda menikmati Snapchat sekali lagi. Adakah anda mengetahui pembaikan lain yang dapat membantu pengguna Snapchat dengan masalah audio? Adakah anda mengalami kombinasi faktor tertentu yang menghalang kemampuan anda menggunakan mikrofon dengan Snapchat? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found