Tarikh, ciri, spesifikasi dan harga peluncuran Microsoft Surface Pro 5 UK: Surface Pro 2017 akan dikeluarkan pada bulan Jun

Microsoft Surface Pro 5 diumumkan di Shanghai pada acara Microsoft pada 23 Mei 2017. Bermula dari £ 799, Surface baru akan tersedia pada 15 Jun 2017, hari yang sama dengan Surface Laptop yang baru.

Tarikh, ciri, spesifikasi dan harga peluncuran Microsoft Surface Pro 5 UK: Surface Pro 2017 akan dikeluarkan pada bulan Jun

Surface Pro 2017 yang baru tetap tidak berubah dari Pro 4, tetapi mempunyai satu perubahan yang ketara - Microsoft tidak lagi menganggapnya sebagai peranti 2-in-1, melainkan komputer riba, kerana syarikat itu percaya bahawa ia menyediakan semua yang anda perlukan pada komputer riba.

Peranti baru dinamakan sebagai 'Surface Pro baru', ia tidak mengikut urutan angka yang disangka olehnya. Jadi tidak, ia tidak disebut 'Microsoft Surface Pro 5'.

Microsoft Surface Pro: Tarikh dan harga pelepasan UK

Surface Pro baru akan tersedia pada 15 Jun 2017, di 26 pasaran yang berbeza termasuk UK. Bermula dari $ 799 / £ 799, ia tidak murah. Surface Pro 4 (128GB dengan Intel Core m3 dan tanpa pen) kini boleh didapati dengan harga £ 674.10 dan $ 699 di AS.

Secara kontroversial, Microsoft tidak menyertakan Surface Pen dengan peranti Surface Pro baru. Dakwaan bahawa Microsoft melihat banyak peningkatan dari Pro 4, tetapi bagi saya itu kelihatan seperti taktik licik untuk membuat orang membeli aksesori.

Microsoft Surface Pro: Ciri dan spesifikasi

Surface Pro yang baru kelihatan sama dengan Pro 4, tetapi mempunyai beberapa perbezaan asas. Berita terbesar adalah kemasukan pemproses Intel Kaby Lake baru. Kali ini, Surface Pro yang baru akan mula dihantar dengan pemproses Intel Core m, yang mengetepikan pemproses Core i5 dan Core i7. Ini juga bermaksud bahawa grafik dalamannya telah menerima kemas kini kitaran, dengan Intel HD 615 dan 620 masing-masing dalam model Core m3 dan Core i5. Model Core i7 hadir dengan iGPU Iris Plus 640 yang lebih hebat.

Konfigurasi memori tidak berubah, dengan model 4-, 6- dan 16GB tersedia. Memori dalamannya telah mendapat peningkatan yang sihat dengan teknologi PCIe NVMe yang kini digunakan di seluruh SSD dalamannya, dengan pilihan 128-, 256-, 512GB dan 1TB yang tersedia.

jeep_compass_review_22

Perubahan lain yang ketara ialah jangka hayat bateri yang dikutip. Sekarang jam 13.5 jam, naik dari jam 9 pada Pro 4. Peningkatan jangka hayat bateri yang besar ini akan menjadi berita baik bagi mereka yang ingin menggunakan komputer riba tanpa melihat palam kuasa.

Lihat Surface Studio yang berkaitan: Rencana Microsoft untuk mengembalikan desktop, dengan sedikit perubahan Microsoft memprogramkan semula kanser

Sekiranya anda suka mendengar muzik secara langsung dari Surface Pro anda, anda pasti gembira mengetahui bahawa versi 2017 memberi tumpuan untuk memberikan suara yang lebih baik. Kamera dan mikrofon 5-megapiksel menghadap ke depan juga digunakan untuk mengakses fitur Skype dan Windows Hello, yang merupakan kedua-dua bahagian asas Windows 10. Terdapat juga kamera menghadap belakang 8-megapiksel untuk mengambil gambar pemandangan.

USB Type-C masih hilang dari Surface Pro yang baru, dengan Microsoft memilih untuk mengekalkan penyambung proprietari untuk dicas. Di sisi positifnya, masih terdapat slot kad SD, mini-DisplayPort, port USB Type-A 3.0 standard dan bicu fon kepala 3.5mm. Pilihan sambungan tanpa wayar termasuk Wi-Fi 802.11ac dan Bluetooth v4.1.

jeep_compass_review_23

Malangnya, khabar angin mengenai paparan 4K yang menakjubkan tidak benar. Resolusi 2.736 x 1.824 (267ppi) yang sama digunakan dengan paparan PixelSense, yang memungkinkan multitouch dan paparan yang tepat secara visual.

Aksesori Surface juga telah menerima kemas kini, dengan papan kekunci dan pen menerima kemas kini yang sihat. Papan kekunci Jenis Penutup kini mempunyai jarak perjalanan yang sedikit lebih banyak, membolehkan anda mengetik dengan lebih semula jadi. Pena mempunyai dua kali ganda tahap tekanan yang disokong, yang membolehkan anda melukis atau menulis dengan tepat pada Surface Pro baru anda. Jenis Penutup boleh didapati dari £ 150 dan Surface Pen ditetapkan dengan harga £ 100.

Anda akan gembira mengetahui bahawa anda boleh menggunakan $ 90 Surface Dial dengan Surface Pro baru. Ini membolehkan pereka kebebasan lebih besar dan memungkinkan mereka meniru Microsoft Surface Studio.

Akhirnya, anda dapat menantikan varian LTE dari Surface Pro yang baru, dengan Microsoft mengumumkan bahawa pada musim gugur 2017 akan ada peranti yang dapat secara bebas dari titik akses.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found