Ulasan Microsoft Expression Studio 4 Ultimate

Ulasan Microsoft Expression Studio 4 Ultimate

Gambar 1 dari 2

Microsoft Expression Studio 4 Ultimate

Microsoft Expression Studio 4 Ultimate
£ 478 Harga semasa dikaji

Dengan masa depan pengkomputeran ingin berbohong dengan pelbagai platform dan pelbagai peranti, Microsoft perlu dapat bersaing di ruang berorientasikan internet yang kaya ini. Di sinilah dua keluaran Studio Ekspresi terbarunya masuk.

Ekspresi Studio 4 Web Profesional

Aplikasi pengarang halaman terbaru Microsoft adalah Expression Web 4. Dengan ciri-ciri seperti pengendalian HTML / XHTML, CSS, PHP dan ASP.NET yang mematuhi piawaian lanjutan Ajax, Expression Web berada di liga yang berbeza dengan penyelesaian Microsoft sebelumnya, FrontPage. Walau bagaimanapun, dengan hanya dua ciri baru nota - pemeriksa SEO terbina dalam dan pratonton jarak jauh bagaimana Safari versi Mac menghasilkan halaman - ia masih jauh di belakang peneraju pasaran, Adobe Dreamweaver.

Penerbitan web berasaskan halaman terutama tertumpu pada teks, tetapi pengendalian media juga penting. Untuk membuat dan mengeksport bitmap dan grafik vektor yang dioptimumkan untuk web, Expression Studio 4 Web Professional merangkumi Reka Bentuk Ekspresi 4. Ini juga hanya menampilkan dua perubahan nota: sokongan untuk import WMF / EMF dan keupayaan untuk menyimpan dan memuatkan persediaan ruang kerja anda sendiri.

Microsoft Expression Studio 4 Ultimate

Untuk menguruskan video web, Expression Studio 4 Web Professional (£ 101 tidak termasuk PPN) termasuk Expression Encoder 4 percuma, yang membolehkan anda merakam rakaman kod atau menyiapkan pengalaman Silverlight penuh, lengkap dengan pemain. Sekiranya video menjadi tumpuan utama kerja anda, anda mungkin mahu menaik tarafnya ke Expression Encoder 4 Pro (£ 135 tidak termasuk PPN), yang menawarkan pelbagai input yang lebih luas, termasuk MPEG2 dan AVCHD, dan output seperti H.264 dan IIS Live Smooth yang dipertingkatkan Penstriman. Ia juga menyokong DRM melalui teknologi PlayReady Microsoft.

Studio Ekspresi 4 Ultimate

Suite ekspresi Microsoft yang kedua, Studio 4 Ultimate, jauh lebih mengagumkan, berdasarkan aplikasi Web Professional dengan penyertaan Encoder 4 Pro dan Expression Blend 4.

Campuran Ekspresi dapat membuat antara muka dan pengalaman pengguna yang kaya dengan menggunakan XAML (Bahasa Penanda Aplikasi eXtensible). XAML terhubung erat dengan Windows Presentation Foundation (WPF), yang bermaksud Blend dapat membuat front-end kaya untuk Windows Studio yang dikembangkan Visual Studio menggunakan bahasa .NET. Dengan Blend 4 integrasi berjalan lebih mendalam daripada sebelumnya dengan sokongan penuh untuk VS 2010, WPF 4 dan .NET 4.

Perincian

Subkategori perisian Pembangunan laman web

Sokongan sistem operasi

Sistem operasi Windows Vista disokong? iya
Sistem operasi Windows XP disokong? iya

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found