Cara Menghapus Sembang di Pasukan Microsoft

Microsoft Teams adalah salah satu pusat kerjasama pasukan paling popular di dunia. Platform itu sendiri digunakan untuk mengintegrasikan kandungan, orang, dan alat untuk membantu anda terlibat lebih baik dengan pasukan anda dan memberi inspirasi kepada penglibatan antara ahli lain.

Malangnya, dengan begitu banyak aplikasi sembang, mudah untuk menghubungi seseorang secara tidak sengaja di platform yang salah. Lebih-lebih lagi, Microsoft Teams adalah aplikasi sembang perniagaan yang terkenal, anda mungkin banyak menggunakannya. Tetapi apa yang berlaku semasa anda ingin menghapus sembang? Adakah mungkin?

Bolehkah Anda Menghapus Sembang / Perbualan di Pasukan Microsoft?

Malangnya, tidak ada cara untuk menghapus keseluruhan perbualan yang anda lakukan dengan seseorang di Microsoft Teams. Setelah anda memulakan perbualan, percakapan itu tidak akan ke mana-mana. Anda boleh menghubungi Microsoft dan meminta mereka untuk menghapus perbualan, tetapi tidak ada jaminan bahawa permintaan anda akan diterima.

Yang boleh anda lakukan ialah menyembunyikan sembang sehingga tidak muncul atau mengganggu anda. Namun, sesiapa sahaja yang duduk di komputer anda akan dapat mengambilnya.

pasukan microsoft cara menghapus sembang

Mengapa Memadamkannya di Tempat Pertama?

Microsoft Teams tertumpu pada perbincangan perniagaan. Bukan platform yang anda gunakan untuk perbualan yang paling dirahsiakan. Walaupun menyimpan rahsia yang didokumentasikan di dalam pelbagai sembang tidak digalakkan untuk siapa pun, terdapat banyak aplikasi sembang peribadi yang membolehkan anda menghapus perbualan.

Tetapi mengapa anda mahu menghapus sembang dari Microsoft Teams? Mungkin anda telah menghantar sesuatu yang tidak sesuai kepada seseorang? Mungkin anda secara tidak sengaja meminta bos anda keluar dari kelab? Jangan risau, anda tidak perlu memadamkan keseluruhan perbualan untuk menyelesaikan masalah ini.

Memadamkan Mesej

Pertama sekali, anda perlu cepat, jika anda tidak mahu pihak melihat mesej anda. Jadi, mari kita mula berniaga.

Memadamkan Mesej di PC

 1. Untuk menghapus mesej yang dihantar, pergi ke mesej yang dimaksud dan pilih Lebih banyak pilihan (dipaparkan sebagai ikon tiga titik).
 2. Kemudian, pilih sahaja Padamkan sembang dan sahkan dengan mengklik Ya, padam. Ini akan membuatkan anda meninggalkan mesyuarat atau berbual di mana anda berada.
 3. Anda boleh membuat asal penghapusan mesej dengan pergi ke mesej tersebut dan memilih Buat asal.

Memadamkan Mesej pada Peranti Android

 1. Di antara Berbual tab, cari sembang yang ingin anda hapus dan kemudian ketik dan tahan terus.
 2. Kemudian, ketik Padam apabila ia muncul dan sahkan dengan menekan okey. Ini akan membuatkan anda meninggalkan mesyuarat atau berbual.

Memadamkan Mesej pada iPhone

 1. Di antara Berbual tab, leret ke kiri pada sembang yang ingin anda padamkan.
 2. Kemudian, ketik Padam dan sahkan keputusan anda dengan menekan Ya. Sekali lagi, ini akan membuatkan anda meninggalkan sembang atau mesyuarat.

Menghalang Mesej Dihantar

Anda mungkin belum menghantar mesej, tetapi anda mungkin takut jika anda menyentuh sesuatu.

 1. Dalam kes ini, klik Format dan ini akan meluaskan kotak mesej.
 2. Kemudian, pilih Padam.

Menyunting Mesej

Anda mungkin telah menghantar mesej rasmi kepada seseorang dan, lihatlah, ada kesalahan ketik yang menjengkelkan. Sama ada anda mahu menyingkirkannya kerana anda malu, atau kerana itu mengganggu anda, anda tidak perlu membuang mesej dan menaipnya lagi. Anda boleh mengeditnya sehingga typo diperbaiki.

pasukan microsoft memadam sembang
 1. Untuk melakukannya, cari mesej dan pergi ke Lebih banyak pilihan.
 2. Kemudian, pilih Edit. Ini akan mendorong anda untuk mengedit mesej. Setelah selesai membuat perubahan, tekan Masukkan, dan itu sahaja. Anda boleh mengedit mesej tanpa had, untuk jangka masa yang tidak terhad, jadi jangan risau.

Berhati-hati Semasa Menaip dan Menghantar

Kami hidup dalam dunia pemesejan sembang segera. Terdapat begitu banyak aplikasi segera di luar sana sehingga sangat mudah untuk keliru dan menghantar mesej yang salah kepada orang yang salah, di dalam aplikasi yang salah. Inilah sebabnya mengapa anda perlu meluangkan masa ketika bekerja dengan aplikasi perniagaan seperti Microsoft Teams. Penyuntingan dan penghapusan mesej adalah ciri yang tersedia, tetapi seseorang dapat melihat apa yang telah anda kirim sebelum anda berjaya menghapusnya.

Pastikan aplikasi Microsoft Teams anda terpisah daripada aplikasi lain yang mungkin. Dan berhati-hatilah semasa menaip mesej di aplikasi pemesejan ini. Ketik boleh menjadi sangat menjengkelkan.

Memadam Sembang Pasukan Microsoft

Malangnya, penghapusan keseluruhan perbualan dalam Microsoft Teams adalah mustahil. Apa yang anda boleh lakukan adalah menyembunyikan sembang yang dipersoalkan, tetapi ini tidak akan membuat keselamatan, ia hanya akan menghilangkan kekacauan. Anda juga boleh menghapus atau mengedit mesej yang dihantar, yang bagus untuk kemalangan dan kesalahan ketik. Tetapi cara terbaik untuk pergi adalah menggunakan Microsoft Teams dengan berhati-hati.

Adakah anda pernah menghantar mesej yang salah kepada orang yang salah? Adakah anda berjaya menghapusnya tepat pada masanya? Apa pengalaman umum anda dengan Microsoft Teams? Jangan ragu untuk membaca bahagian komen di bawah dengan pengalaman, nasihat, atau pertanyaan anda.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found