Cara Membuat Pasukan dalam Pasukan Microsoft

Sekiranya anda ditugaskan untuk menyiapkan Microsoft Teams, anda mungkin orang pertama dalam organisasi anda yang menggunakan aplikasi tersebut. Atas sebab itu, anda pasti akan menjadi rakan sekerja anda untuk mendapatkan nasihat.

Cara Membuat Pasukan dalam Pasukan Microsoft

Membuat pasukan dan saluran pertama menggunakan aplikasi tidak sukar, jika keluk pembelajaran masih ada. Inilah cara untuk memulakan pasukan di Microsoft Teams.

Pasukan vs Saluran

Sebelum kita teruskan, mari kita bahas sedikit lebih lanjut mengenai pasukan dan saluran.

Terdapat dua istilah utama mengenai Microsoft Team: pasukan dan saluran. Setiap pasukan mewakili sekumpulan orang yang berusaha mencapai tujuan bersama. Sebaliknya, saluran adalah ruang kolaborasi untuk pasukan menyelesaikan tugas.

Langsung dari kelawar, inilah petua terbaik: masukkan pasukan anda Kenali Pasukan berpasukan sebelum mereka meneruskan perjanjian sebenar. Di sini, mereka dapat menemui semua yang dapat ditawarkan oleh Microsoft Teams, tanpa risiko mengacaukan sesuatu.

pasukan microsoft membuat pasukan

Kenali Pasukan sangat bagus untuk memeriksa sama ada semua orang telah mengatur dan memasang semuanya dengan betul, dan sama ada platform mereka semua beroperasi. Ini adalah ujian yang akan membantu anda mengelakkan beberapa masalah sepele apabila anda akhirnya mengaktifkan Microsoft Teams.

Membuat Pasukan

Tidak banyak membuat pasukan baru di Microsoft Teams, jadi mari kita terus menerus mengenai cara membuatnya.

  1. Buka Pasukan Microsoft dan pilih Pasukan, ia berada di sebelah kiri skrin.
  2. Kemudian, arahkan ke bahagian bawah senarai dan pilih Sertailah atau buat pasukan .
  3. Akhirnya, pergi ke Buat pasukan baru .

Sekarang anda mempunyai pasukan, sudah tiba masanya untuk menjemput beberapa orang untuk menyertainya.

Menjemput Orang untuk Menyertainya

Menjemput orang untuk menyertai pasukan cukup mudah, setelah anda mengetahui cara menavigasi menu. Pertama, anda mahu menetapkan pemilik pasukan. Secara lalai, anda akan menjadi satu-satunya pemilik dalam pasukan yang anda buat, tetapi anda boleh menambahkan lagi.

  1. Untuk melakukannya, pergi ke Lebih banyak pilihan.
  2. Kemudian, arahkan ke Urus pasukan.
  3. Seterusnya, gunakan Ahli tab untuk memilih pemilik pasukan.
  4. Sekarang, cari ahli pasukan, pergi ke Peranan, dan kemudian klik Pemilik.

Anda boleh menukar peranan ahli pasukan dengan mudah dengan beberapa klik. Perkara menarik mengenai Microsoft Teams ialah anda bukan sahaja dapat menambahkan individu, tetapi juga kumpulan, dan bahkan keseluruhan senarai kenalan.

Buat Saluran

Salah satu perkara hebat mengenai pasukan adalah saluran, seperti yang dibincangkan di atas. Bagaimanapun, kerjasama adalah kunci. Sekarang anda sudah sampai sejauh ini, inilah masanya anda membuat saluran dalam pasukan yang baru anda buat.

  1. Pergi ke pasukan yang berkenaan dan pilih Lebih banyak pilihan.
  2. Kemudian, arahkan ke Tambah saluran. Sebagai alternatif, pergi ke Urus pasukan dan kemudian tambahkan saluran pertama dari Saluran tab. Gunakan mengikut cara yang anda mahu.

pasukan microsoft bagaimana membuat pasukan

Setelah membuat saluran, pastikan anda memberikannya nama yang deskriptif - intinya adalah bahawa ahli pasukan dapat mencari apa yang mereka cari tanpa terlalu banyak usaha. Anda juga dapat menambahkan keterangan saluran, memudahkan anggota pasukan anda untuk masuk ke saluran tersebut.

Perkara yang kemas mengenai saluran ialah anda boleh memasang tab pada mereka dan menambahkan pelbagai alat pihak ketiga, menjadikan persekitaran mesra perniagaan dan mesra pengguna. Anda juga boleh menambahkan pautan ke pelbagai laman web dan sejumlah besar jenis kandungan lain.

Ambil Perkara Dengan Perlahan

Walaupun anda sudah selesai dengan Kenali Pasukan pasukan, anda tidak harus menggesa rakan sekerja anda untuk menggunakan Microsoft Teams yang pantas. Mereka mungkin masih dalam proses membiasakan diri dengan bekerja di platform ini. Ada yang akan mengetahuinya dengan lebih cepat, yang lain akan lebih sukar mendapatkan intinya.

Perlahan-lahan dan akhirnya, anda akan mencipta persekitaran kerja dan komunikasi yang cekap.

Membuat Pasukan dan Saluran

Sintaks untuk mewujudkan pasukan dan saluran di Microsoft Teams adalah mudah dan mudah. Namun, anda harus memperhatikan sejauh mana pasukan anda menerima maklumat ini. Luangkan masa anda dan jangan terburu-buru. Terdapat tempoh penyesuaian yang perlu diambil kira. Namun, setelah menjalani latihan, pasukan anda akan terbang ke seluruh platform Microsoft Teams.

Adakah anda pernah mencuba menggunakan Microsoft Teams di tempat kerja anda? Adakah pasukan anda menghadapi masalah untuk menyesuaikan diri? Apa masalah terbesar pasukan anda? Tekan bahagian komen di bawah dengan sebarang pemikiran / soalan / petua yang mungkin anda ada mengenai Microsoft Teams.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found