Cara Menggunakan Papan Tulis di Pasukan Microsoft

Terdapat banyak cara Microsoft Team dapat membantu pasukan atau syarikat anda bekerja dengan lebih berkesan. Anda boleh menggunakan saluran untuk berkongsi fail dan berbual dengan cepat, dan anda juga dapat mengadakan pertemuan dalam talian.

Tetapi apabila anda perlu menekankan sesuatu secara visual, anda boleh menggunakan Papan Tulis Microsoft. Anda tidak perlu memasangnya; ia tersedia dalam Pasukan semasa anda memulakan mesyuarat.

Tetapi bagaimana anda menggunakan Papan Tulis dan bagaimana memanfaatkannya? Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda semua yang perlu anda ketahui mengenai Papan Tulis dalam Pasukan.

Papan Tulis Microsoft dalam Pasukan

Papan Tulis Microsoft adalah alat hebat yang memberikan kanvas digital tanpa henti di mana anda boleh membuat dan menyimpan idea anda.

Aplikasi Papan Tulis tersedia di Microsoft Store dan App Store, dan ia dilengkapi dengan banyak fitur. Terdapat juga versi web, yang juga merupakan bahagian dari Microsoft Teams. Dalam Pasukan, anda boleh menggunakan Papan Tulis untuk membuat lakaran, menulis, dan berkongsi apa sahaja yang anda mahukan.

Jadi, bagaimana anda memulakan Papan Papan dalam mesyuarat? Anda boleh membagikannya dengan mudah kepada semua peserta dalam mesyuarat. Tidak kira platform mana yang digunakan peserta, dan ia akan tersedia di peranti mudah alih, aplikasi Windows dan di web.

Namun, tidak semua orang boleh memulakan Papan Tulis baru. Ciri ini hanya tersedia di Windows 10, macOS, dan web. Aplikasi Microsoft Teams Android dan iOS masih belum mempunyai pilihan ini.

Cara Berkongsi Papan Tulis dalam Pasukan

Inilah cara anda memulakan Papan Tulis dalam Pasukan:

  1. Apabila anda menyertai Mesyuarat Pasukan, pilih butang "Kongsi" (dari bahagian berkongsi mesyuarat).
  2. Pilih "Papan Tulis Microsoft" dari panel "Papan Tulis".

Anda boleh menggunakan Papan Tulis Microsoft pada bila-bila masa yang anda mahukan, bukan hanya semasa mesyuarat Teams. Semasa pertama kali menjadualkan mesyuarat, anda boleh mengaktifkan pilihan Papan Tulis dan mungkin mencuba beberapa lakaran sebelum mesyuarat. Anda bahkan boleh menggunakannya selepas mesyuarat.

Pasukan Microsoft Menggunakan Papan Tulis

Kadang-kadang semasa perjumpaan, anda mungkin memerlukan bantuan visual. Anda boleh terjebak dengan penjelasan lisan, dan ada baiknya anda mempunyai pilihan untuk menarik apa yang anda ingin katakan.

Itulah sebabnya aplikasi Teams mempunyai cara yang sangat mudah untuk berkongsi Papan Tulis semasa pertemuan. Yang mesti anda buat hanyalah membuka dulang Kongsi di tetingkap mesyuarat anda dan klik di Papan Tulis. Sekarang setiap peserta akan melihatnya.

Setiap peserta yang dijemput boleh membuka Papan Tulis pada bila-bila masa. Juga, semua orang dapat menambahkan ke Papan Tulis yang sama, dan ini adalah alat kolaboratif sepenuhnya.

Anda bahkan boleh mengeksport gambar yang anda buat di Papan putih kemudian dalam format SVG. Anda juga boleh membuat pautan untuk membaginya dengan orang yang tidak berada dalam mesyuarat. Itu juga berguna bagi orang yang pernah menghadiri mesyuarat.

Itu kerana walaupun anda merakam mesyuarat, Papan Tulis tidak akan ditunjukkan dalam rakaman. Microsoft masih menggunakan ciri ini.

Alat Pasukan Papan Tulis

Berbanding dengan aplikasi Papan Tulis Microsoft, versi web mempunyai ciri yang agak terhad. Ia mempunyai pilihan pen dan pemadam kecil. Masih banyak yang dapat dibandingkan dengan papan putih fizikal yang sebenarnya.

Aplikasi Papan Tulis juga menyokong teks, membatalkan / membuat semula, pembaris, penyorot, dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, salah satu perkara paling menakjubkan mengenai Papan Tulis adalah bahawa ia tidak terbatas.

Anda juga mempunyai ciri zoom wajib apabila anda perlu mendekatkan perincian lakaran anda.

Pasukan Microsoft

Semasa di Doubt Letakkannya di Papan Tulis

Ramai orang menggunakan alat visual untuk membantu proses berfikir atau menyampaikan mesej dengan lebih ringkas. Apabila anda berada dalam panggilan persidangan yang besar, keadaan menjadi bising dan tidak kemas. Itulah sebabnya mengeja sesuatu atau melukisnya di papan putih boleh membuat semua perbezaan. Yang anda perlukan hanyalah pen, pemadam, dan papan putih digital yang tidak berkesudahan.

Adakah anda pernah menggunakan Papan Tulis dalam Mesyuarat Pasukan? Adakah anda tahu beberapa ciri lain yang kami hilangkan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found