Cara Melihat Semua Orang sekaligus di Pasukan Microsoft

Microsoft Teams adalah salah satu aplikasi persidangan video yang paling popular di kalangan pelajar dan pasukan jauh. Ia membolehkan anda mengambil bahagian dalam mesyuarat persidangan berkualiti tinggi atau pelajaran interaktif dari keselesaan rumah anda. Berkat kemas kini baru-baru ini, aplikasi ini telah diperbaiki dengan banyak ciri baru.

Kini pengguna tertanya-tanya sama ada mereka dapat melihat semua orang sekaligus dan bagaimana melakukannya. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan semua yang perlu anda ketahui.

Bolehkah Saya Melihat Semua Orang sekaligus?

Seperti yang anda ketahui, Microsoft Teams membolehkan anda memasukkan hingga 250 peserta dalam satu pertemuan. Angka ini mengagumkan kerana tidak akan menjejaskan kualiti video dan nada. Walau bagaimanapun, sangat tidak praktikal untuk menunjukkan kepada semua 250 peserta sekaligus.

Pada akhirnya, Microsoft Teams membolehkan anda melihat video 49 orang pada masa yang sama. Apa sahaja yang anda buat, anda tidak akan dapat melihat lebih ramai peserta sekaligus. Memandangkan pada asalnya anda hanya dapat melihat empat orang sekaligus dan sembilan orang, ini adalah peningkatan yang ketara bagi aplikasi dan penggunanya.

Namun, itu tidak bermaksud Microsoft bermaksud berhenti di situ. Kami dapat menjangkakan perubahan baru pada masa akan datang, dan anda mungkin akan terkejut.

pasukan microsoft melihat semua orang sekaligus

Bilakah Kita Boleh Mengharapkan Kemas kini?

Mungkin terlalu awal untuk mengatakan sesuatu dengan tepat. Bagaimanapun, baru-baru ini dapat melihat semua peserta di mana-mana aplikasi perjumpaan video menjadi mungkin. Zoom adalah aplikasi pertama yang memperkenalkan pilihan ini dan yang lain cepat mengikuti. Namun, ada sesuatu yang boleh anda lakukan sementara kami menunggu.

Anda boleh mengundi. Betul. Microsoft hanya meningkatkan bilangan video dari empat menjadi sembilan kerana maklum balas pengguna melalui UserVoice. Cadangan lain termasuk meningkatkan untuk melihat semua peserta, cadangan yang sudah mempunyai lebih daripada 40 ribu undi.

Anda boleh menyumbang dengan mengundi dan mengajak rakan anda melakukan perkara yang sama. Juga, jika anda mendaftar dengan alamat e-mel anda, anda akan diberitahu tentang kemajuannya, dan mungkin merupakan salah satu yang pertama mengetahui kapan ciri ini tersedia.

Melihat Pelbagai Orang sekaligus dalam Pasukan

Dalam Pasukan Microsoft, anda dapat dengan cepat menyesuaikan jumlah orang yang dapat anda lihat di layar anda, berikut caranya.

  1. Buka Microsoft Teams dan klik pada ikon di sudut kanan.
  2. Sekarang, klik pada Galeri Besar.
  3. Pasukan kini akan secara automatik menampilkan semua peserta dengan kamera yang diaktifkan.

Perhatikan, anda hanya dapat melihat pilihan Galeri Besar jika terdapat lebih daripada sepuluh orang yang mengambil bahagian dalam sembang, jika tidak, anda perlu memasukkan mereka ke mesyuarat.

Sesuaikan Apa yang Anda Lihat

Microsoft Teams sedang berusaha untuk mengetahui jenis kandungan apa yang ingin dilihat orang semasa perjumpaan. Aplikasi ini menganggap bahawa anda ingin melihat orang yang bercakap. Atas sebab itu, video mereka akan selalu muncul secara lalai. Anda mungkin berfikir bahawa pengguna lain telah dipilih secara rawak, tetapi itu tidak berlaku.

Orang yang video anda lihat adalah mereka yang paling aktif semasa perjumpaan. Walaupun anda belum banyak mendengar suara mereka, mereka mungkin terlibat dalam berkongsi kandungan dan berbual.

Lebih-lebih lagi, apabila seseorang berkongsi skrinnya, anda akan dapat melihat videonya, walaupun anda belum pernah melihatnya sebelumnya. Microsoft Teams intuitif, dan tidak mahu anda terlepas persembahan penting. Kadang-kadang, ia mengutamakan kandungan multimedia daripada pembesar suara.

Namun, jika anda tidak mahu menonton persembahan sepanjang masa, anda boleh beralih antara persembahan dan video. Yang perlu anda lakukan ialah mengklik ikon video orang yang anda mahu lihat. Dengan begitu, anda akan merasa seolah-olah berada di bilik persidangan kerana anda dapat melihat persembahan dan reaksi rakan sekerja anda.

pasukan microsoft bagaimana melihat semua orang

Menyematkan Video

Sekiranya anda ingin dapat melihat video ahli tertentu sepanjang masa, anda boleh melakukannya dengan beberapa klik.

  1. Pilih orang yang videonya anda mahu lihat, klik kanan padanya, dan pilih Sematkan. Video mereka kini akan disematkan ke laman utama anda supaya anda dapat menontonnya sehingga mesyuarat berakhir. Perhatikan bahawa ia tidak akan bergantian walaupun orang lain mula bercakap.

Anda dapat menyematkan lebih banyak orang - itulah kaedah terbaik untuk menyesuaikan pandangan anda. Sekiranya anda memasukkan sembilan peserta, video mereka akan menjadi satu-satunya yang muncul di skrin anda.

  1. Untuk membuang seseorang yang telah anda pin, yang harus anda lakukan ialah mengklik video mereka dan pilih Lepaskan pin. Jangan bimbang kerana orang lain tidak akan diberitahu semasa anda menyematkan atau menyahsematkan videonya.

Bersabarlah

Ramai orang tidak sabar untuk dapat melihat semua orang sekaligus di Microsoft Teams. Walaupun kami yakin ciri ini akhirnya akan tersedia, kami menasihatkan anda untuk bersabar. Perkara seperti ini memerlukan masa kerana Microsoft sedang berusaha mencari jalan keluar terbaik untuk semua orang.

Untuk apa anda biasanya menggunakan Microsoft Teams? Adakah anda berpuas hati dengan aplikasinya, dan adakah perkara lain yang ingin anda ubah? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found