Bagaimana Meniru Api Kindle Anda ke TV Pintar

Kindle Fire, tablet oleh Amazon, adalah pilihan yang murah untuk hiburan keluarga atau untuk orang yang sibuk dalam perjalanan. Anda boleh menggunakannya untuk membaca buku, melayari internet, membeli-belah dalam talian, dan tentu saja, menonton kandungan media. Dengan aplikasi dari Netflix, Amazon, dan banyak penyedia streaming lain, anda dapat menonton apa sahaja yang anda mahukan di Kindle anda dan bahkan mengalirkannya ke TV Pintar anda di rumah. Sekiranya anda ingin mengalirkan kandungan dari Kindle Fire ke skrin besar, baca terus untuk mengetahui caranya.

Bagaimana Meniru Api Kindle Anda ke TV Pintar

Dua Cara Mencerminkan Skrin Anda

Dengan peranti Android standard, anda boleh mengalirkan kandungan ke peranti lain yang menggunakan Chromecast. Kindle Fire anda menggunakan sistem operasi Android yang diubahsuai sehingga beberapa ciri akan berbeza. Chromecast adalah salah satu daripadanya.

Skrin TV | Mirror Kindle Fire to Smart TV

Nasib baik, Amazon mempunyai dua cara mencerminkan skrin:

Pencerminan Skrin Kedua

Strategi perniagaan utama Amazon adalah untuk memastikan orang terus tenggelam dalam satu jenama, sebab itulah mereka hanya dapat mengalirkan kandungan dari Kindle Fire anda ke produk Amazon yang lain, terutamanya Fire TV atau Fire TV stick. Anda juga boleh melakukan streaming ke TV yang menggunakan Fire OS. Dan jika itu adalah keadaan anda, anda bernasib baik. Inilah caranya:

Cara Menghubungkan Kindle Fire ke TV Pintar

 1. Pastikan tablet Fire anda dan peranti yang ingin anda strim disambungkan ke internet. Mereka juga harus berada di rangkaian yang sama - jika anda mempunyai banyak Wi-Fi, anda harus menghubungkannya ke yang sama.
 2. Hidupkan TV Api atau tongkat anda dan pastikan mereka aktif.
 3. Pastikan kedua-dua peranti disambungkan ke akaun Amazon yang sama. Tanpa ini, mustahil untuk meneruskannya.
 4. Menggunakan tablet Fire anda, pergi ke Halaman Utama.
 5. Leret ke bawah untuk menu droppable. Di bahagian Video, pilih Kedai.
 6. Ini akan menunjukkan kepada anda semua kandungan yang ada di akaun Amazon anda, termasuk kandungan yang anda sewa atau beli, dan semua kandungan Amazon Prime jika anda adalah pelanggan. Semua ini tersedia untuk streaming di TV atau stik anda.
 7. Pilih tajuk yang ingin anda tonton. Di antara butang Tonton sekarang dan Muat turun, anda akan melihat sama ada Tonton di Fire TV atau Tonton di tongkat Fire TV, bergantung pada peranti yang anda ada.
 8. Antara muka skrin kedua akan muncul di TV dengan maklumat yang diperluas mengenai filem dan pilihan lain. Anda boleh memainkan kandungan seolah-olah DVD. Anda dapat menjeda, berhenti, melangkau antara lain.
 9. Anda kini boleh mematikan skrin tablet Fire jika anda mahu, dan mula menonton.

Paparan Cermin untuk Kindle Fire

Kaedah ini membolehkan anda melakukan streaming apa sahaja dari peranti anda. Ini termasuk filem dan rancangan TV, tetapi juga berguna untuk melayari web atau menggunakan aplikasi. Ini mengubah skrin TV anda menjadi cermin literal dari layar tablet Fire.

Kelemahan kaedah ini adalah tidak tersedia pada peranti yang lebih baru seperti Fire 7, FireHD 8, dan FireHD 10. Amazon telah membuang pilihan ini, mungkin kerana strategi perniagaan mereka yang disebutkan di atas.

Sekiranya anda mempunyai versi Kindle Fire yang lebih lama atau jika anda tidak pasti sama ada peranti anda menyokong pilihan ini, lakukan perkara berikut:

 1. Pergi ke Tetapan.
 2. Pilih Paparan.
 3. Periksa untuk melihat apakah ada pilihan yang disebut Display Mirroring. Sekiranya anda melihatnya, anda bernasib baik dan anda boleh terus ke langkah seterusnya.
 4. Periksa untuk mengetahui apakah Fire TV atau Fire stick anda menyala dan aktif.
 5. Pilih pilihan Paparan Cermin. Senarai peranti yang tersedia akan muncul.
 6. Pilih peranti yang sesuai yang anda mahu cermin dengan tablet anda.
 7. Selepas kira-kira 20 saat, skrin akan dicerminkan.

Mirror Kindle Fire to Smart TV

Cara Lain untuk Meniru Api Kindle

Mirror Kindle Fire Menggunakan Aplikasi Streaming

Sebilangan besar aplikasi penstriman popular yang boleh anda muat turun ke Kindle Fire anda mempunyai pilihan untuk memainkan kandungan mereka yang tersedia ke peranti lain. Pilihan pencerminan Netflix boleh dipercayai dan anda boleh melakukannya dengan mana-mana peranti, bukan hanya peranti Amazon. Prosesnya bergantung pada aplikasi yang anda gunakan, tetapi akan serupa dengan aplikasi ini:

Netflix | Mirror Kindle Fire to Smart TV

 1. Pasang aplikasi penstriman ke tablet Fire dan peranti yang ingin anda gunakan sebagai cermin.
 2. Buka aplikasi dan cari pilihan untuk pencerminan. Sekiranya anda menggunakan aplikasi Netflix, harus ada butang Cast di sebelah kanan atas skrin.
 3. Ketik butang Hantar.
 4. Menu akan muncul. Ini akan menyenaraikan semua peranti yang tersedia yang boleh anda gunakan untuk pencerminan.
 5. Tekan peranti yang sesuai dan ia akan mula dicerminkan.

Kindle Fire dan Hulu

Hulu tidak mempunyai pilihan pencerminan, walaupun anda memuat turunnya dari Amazon Appstore rasmi. YouTube juga tidak ada, tetapi jika anda memuat turun YouTube dari gedung Google Play, anda akan mempunyai pilihan. Inilah caranya:

 1. Pergi ke Tetapan di Kindle Fire anda.
 2. Pergi ke Keselamatan.
 3. Dayakan Aplikasi Dari Sumber Tidak Diketahui.
 4. Pergi ke penyemak imbas web anda. Cari APK berikut dan ikuti langkah mengikut urutan! Fail APK akan berada di storan Tempatan anda, dalam folder Muat turun.
 5. Muat turun dan pasang Pengurus Akaun Google.
 6. Muat turun dan pasang Rangka Kerja Perkhidmatan Google.
 7. Muat turun dan pasang Google Playstore.
 8. Buka Google Playstore dan muat turun YouTube.

Cerminkan Kindle Fire Anda ke TV Pintar

Mirror Kindle Fire Menggunakan Allcast

Sekiranya anda mempunyai Kindle Fire 7 atau lebih tinggi, anda juga boleh mencuba dan mencerminkan kandungan menggunakan aplikasi dari Amazon Appstore yang disebut AllCast. Aplikasi ini sebenarnya tidak mencerminkan tablet ke TV anda sepenuhnya, tetapi membolehkan anda menstrim apa sahaja dari foto ke filem dan banyak lagi.

Tidak Lagi Memicit

Sekarang anda dapat memainkan kandungan dari tablet Fire kecil anda di layar besar, tidak perlu menyipit untuk memperhatikan semua perinciannya. Hanya duduk di tempat kegemaran anda dan nikmati!

Kaedah mana yang anda pilih? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

Mirror Kindle Fire to Smart TV | Alphr.com


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found