Samsung Galaxy S8: Betapa rapuhnya?

Telefon pertama saya ialah telefon bimbit Nokia. Saya tidak ingat nombor model - yang perlu anda ketahui ialah ia adalah tangki, dan siapa yang ingat nombor siri pada tangki? Walaupun rangkaian One2One yang didaftarkan tidak lagi, saya akan terkejut jika telefon bimbit itu masih belum berjalan lancar.

Mereka tidak membuat mereka seperti dulu. Kaca - tidak kira seberapa tinggi bilangan yang anda letakkan di sebelah kata Gorilla - tidak dibina untuk manusia yang mempunyai jari mentega.

Samsung Galaxy S8 cukup menakjubkan, dan lebih banyak kaca daripada sebelumnya, dengan nisbah skrin ke bezel sekitar 84%. Nampaknya ia akan hancur hanya dengan pengambilan nafas yang tajam, dan walaupun ini tidak benar (sekurang-kurangnya tidak dalam ulasan saya), anda mungkin ingin mendapatkan kes.

Syarikat insurans Gadget SquareTrade telah meletakkan Galaxy S8 dan S8 Plus melalui ruang penyeksaan telefon bimbit yang sangat sukar. Keputusan? Sepasang telefon bimbit jauh lebih rapuh daripada pendahulunya.

Cukup satu jatuhan menghadap ke bawah sudah cukup untuk menyebabkan keretakan di skrin, dan tepi yang halus itu hanya mengundang sekeping kaca untuk hilang juga. Kaca di bahagian belakang peranti tidak jauh lebih baik, menyebabkan kesan labah-labah yang mulia ketika jatuh di sisi dan belakang.

Lihat yang berkaitan dengan adil, tepat, Perbaikan: Berjumpa dengan 23 tahun yang menggegarkan perniagaan pembaikan telefon pintar Bagaimana Huawei meletakkan telefon pintar melalui tujuh lingkaran neraka Jumpa lelaki yang menggunakan semula kotak telefon London sebagai titik pembaikan telefon pintar

SquareTrade menggambarkan telefon bimbit "jauh lebih buruk daripada pendahulunya," dan itu menyusahkan saya sebagai pemilik S7 yang bangga dengan layar retak. Apa yang baik untuk diketahui adalah bahawa ujian air berjaya sepenuhnya: setelah tenggelam dalam lima kaki air selama 30 minit, kedua-dua S8 dan S8 Plus terus berfungsi dengan baik, dan bahkan sedikit suara yang meredam yang jelas lenyap demi satu setengah jam pada terra firma.

"Walaupun reka bentuk S8 yang hampir semua kaca menjadikannya telefon yang indah, ia sangat mudah retak ketika dijatuhkan dari sudut mana pun," kata wakil presiden kreatif global SquareTrade, Jason Siciliano. "Namun, kami tidak pasti akan menjadi hit. Kami mendapati bahawa 89% pemilik Samsung melaporkan mempunyai pandangan positif terhadap jenama tersebut walaupun terdapat kontroversi baru-baru ini, dan 36% merancang untuk membeli S8 dalam enam bulan akan datang. Jangan jatuhkannya. "

Secara peribadi, saya merasa sukar untuk menyaksikan Galaxy S8 yang lemah diseksa. Tetapi jika anda suka memainkan peranan The Jigsaw Killer dalam versi teknologi peribadi Saw anda sendiri, pastikan anda membaca mengenai perjalanan Tom ke makmal ujian telefon Huawei.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found