iPhone 8 vs iPhone 7: Mana yang patut anda beli?

Apple baru-baru ini melancarkan iPhone 8, bersama dengan iPhone X, tidak membawa satu tetapi dua telefon bimbit baru ke otaknya (tiga, jika anda mengira iPhone 8 Plus). Dan setelah iPhone 7 menerima potongan harga, ini menjadi pilihan yang enak bagi mereka yang tidak ingin mengeluarkan beberapa ratus tambahan pada peranti premium terbaru Apple.

iPhone 8 vs iPhone 7: Mana yang patut anda beli?

Untuk membantu anda menentukan telefon bimbit yang mana, inilah ikhtisar ringkas mengenai perbezaan utama antara iPhone 7 dan iPhone 8.

Pesan iPhone 8 64GB sekarang dari hanya £ 32 / bln dan £ 160 di muka dari Mobiles.co.uk

iPhone 8 vs iPhone 7: Reka bentuk

IPhone 7 hampir tidak menunjukkan perubahan besar di jabatan reka bentuk Apple, dengan telefon bimbit yang mempunyai reka bentuk yang sangat serupa dengan iPhone 6s. Yang dikatakan, itu membuat panggilan polarisasi untuk menghilangkan bicu fon kepala 3.5mm, prestasi yang menggembirakan dan kecewa dengan ukuran yang sama. Ada yang memuji peninggalan mercu tanda, dan yang lain meratapi keputusan yang tidak praktikal.

Apple menyimpan semua perubahan reka bentuk terbesar untuk iPhone X, yang bermaksud iPhone 8 lebih sesuai dengan kemas kini iPhone 7s berulang daripada telefon baru keluar. Seperti iPhone 7, iPhone 8 mempunyai paparan HD retina 4.7 inci, dengan resolusi 1.334 x 750 pada 326ppi. Sekilas pandang, kedua-dua telefon kelihatan sama, dengan hanya perubahan minit yang dibuat pada dimensi keseluruhan. Perubahan utama pada bahagian luar adalah penambahan kaca belakang.iphone_8_iphone_8_plus_iphone_x_pre_order_uk_2

iPhone 8 vs iPhone 7: Ciri dan spesifikasi

Lihat iPhone 8 vs iPhone 8 Plus yang berkaitan: Adakah yang lebih besar selalu bermakna lebih baik dengan iPhone X? iPhone 8 vs Samsung Galaxy S8: Telefon mana yang hendak dibeli? Tawaran iPhone 8 dan iPhone 8 Plus di UK: Di mana untuk mendapatkan model PRODUCT (MERAH) edisi khas

IPhone 7 dan iPhone 8 menawarkan teknologi kamera yang sama, dengan kamera belakang 12 megapiksel dan kamera depan 7 megapiksel. Mereka berdua menguruskan rakaman video 4K, walaupun iPhone 8 dapat melakukan ini pada 24 dan 60fps dan juga 30fps.

Pesan iPhone 8 Plus 64GB sekarang dari hanya £ 49 / bulan dan £ 49.99 di muka dari Mobiles.co.uk

Kedua-dua telefon ini mempunyai 3D Touch. Kedua-duanya menggunakan Touch ID (bukan Face ID, seperti iPhone X). Di mana mereka berbeza adalah dari segi kuasa pemprosesan. IPhone 7 mempunyai A10 Fusion Chip sementara iPhone 8 mempunyai A11 Bionic Chip dengan enjin neural bawaan - sama dengan iPhone X. iPhone 8 tidak melakukan pengecaman wajah, tetapi cip itu akan menjadikan aplikasi yang berjalan lebih cepat. proses daripada iPhone 7. iPhone 8 juga mampu mengecas tanpa wayar, tidak seperti iPhone 7.

iPhone 8 vs iPhone 7: Harga dan Keputusan

IPhone 7 dan iPhone 8 adalah peranti yang sangat serupa. Pada akhirnya, perbezaan teknikal utama merangkumi daya pemprosesan, keupayaan pengecasan tanpa wayar dan reka bentuk kaca belakang.

Perkara utama yang perlu anda pertimbangkan adalah harga. IPhone 7 bermula pada £ 529, sementara iPhone 8 bermula pada £ 669. Sebagai rujukan, iPhone X bermula pada £ 989, dan iPhone 6s bermula pada £ 439.

Dengan hanya memfokuskan pada iPhone 7 dan iPhone 8, anda perlu mempertimbangkan sama ada tambahan £ 150 bernilai peningkatan pemproses. Pada pendapat kami, kami memilih iPhone 7. Sekiranya anda benar-benar harus mengeluarkan lebih banyak wang untuk peranti Apple yang baru, anda akan mendapat lebih banyak ciri untuk wang anda dengan iPhone X. Tetapi iPhone 7 adalah peranti yang bagus, dan mempunyai kemampuan yang hampir sama dengan iPhone 8 dengan tanda harga yang lebih murah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found