Cara Meninggalkan Sembang dalam Talian

Berbual dengan orang di aplikasi pemesejan teks kadang-kadang boleh menjadi luar biasa, terutamanya jika anda adalah sebahagian daripada kumpulan. Apabila terlalu banyak orang bercakap pada masa yang sama, ia boleh menjadi sibuk dan sedikit mengecewakan. Hal yang sama berlaku untuk kumpulan di aplikasi sembang Line, yang dapat memiliki hingga 500 anggota.

Cara Meninggalkan Sembang dalam Talian

Sekiranya anda kehilangan minat untuk bercakap dengan kumpulan atau menyesal menyertainya sejak awal, ada jalan penyelesaian yang mudah - anda boleh keluar dari kumpulan. Walau bagaimanapun, ingat bahawa ahli sembang atau kumpulan yang anda tinggalkan akan diberitahu apabila anda melakukannya.

Teruskan membaca untuk mengetahui cara meninggalkan ruang sembang atau kumpulan di aplikasi Line dan menemui beberapa petua berguna lain.

Cara Meninggalkan Ruang Sembang di Aplikasi Talian Sembang

Pertama sekali, anda harus tahu ada perbezaan antara sembang berbilang orang dan kumpulan di Talian. Bilik sembang berbilang orang lebih bersifat peribadi kerana anda hanya dapat menambahkan orang dalam senarai rakan anda kepada mereka, iaitu bilik tersebut tidak bersifat umum.

Bahagian buruk ruang sembang berbilang orang ialah anda boleh ditambahkan ke dalamnya tanpa persetujuan. Tidak seperti kumpulan, anda tidak diminta untuk menyertai mereka. Seorang rakan anda boleh memutuskan untuk menambahkan anda dan sekumpulan orang lain ke ruang sembang sama ada anda suka atau tidak.

Nasib baik, anda boleh keluar dari ruang sembang pada bila-bila masa. Inilah caranya:

  1. Buka aplikasi Line pada peranti anda.
  2. Ketik gelembung Sembang di kiri bawah skrin anda.
  3. Klik di ruang sembang yang dikehendaki (anda akan melihat nama dan jumlah ahli).
  4. Setelah anda berada dalam sembang ini, ketik anak panah di sudut kanan atas.
  5. Anda akan mendapat menu lungsur dengan banyak pilihan termasuk Tinggalkan sembang.
  6. Sahkan arahan dengan memilih OK.
  7. Ia akan menghapus sepenuhnya ruang sembang dan mesej daripadanya.

    tinggalkan sembang

Perhatikan bahawa orang lain akan melihat bahawa anda telah meninggalkan sembang berbilang orang. Tidak ada cara rahsia untuk melakukannya.

Cara Meninggalkan Kumpulan di Aplikasi Talian Sembang

Sebaliknya, kumpulan terbuka untuk umum melalui pautan, kod QR, dan jemputan e-mel dan teks. Ini bererti mereka boleh meletup dengan pantas dan mempunyai puluhan jika tidak beratus-ratus orang di dalamnya. Sekiranya anda adalah orang terpelihara atau seorang introvert, ini mungkin mengganggu anda.

Tidak ada yang suka disebarkan dengan mesej, terutama dari pengirim yang tidak diketahui. Malah orang ekstrovert boleh jatuh sakit setelah beberapa ketika. Anda boleh meninggalkan kumpulan pada bila-bila masa dengan mengikuti langkah berikut:

  1. Mulakan aplikasi Line pada peranti anda.
  2. Anda akan masuk ke skrin Rakan secara lalai.
  3. Di suatu tempat di tengah-tengah skrin anda, anda akan melihat senarai semua kumpulan yang menjadi ahli anda.
  4. Masukkan kumpulan yang ingin anda tinggalkan.
  5. Pilih Sembang di sudut kiri bawah skrin anda.
  6. Ketik anak panah di kanan atas.
  7. Pilih Tinggalkan dari menu.
  8. Ketik Sahkan, dan anda tidak akan lagi melihat kumpulan, senarai anggotanya, atau mana-mana mesej yang dihantar sebelumnya.

    tinggalkan kumpulan

Sama seperti sembang, kumpulan akan diberitahu bahawa anda keluar. Fakta yang menyeronokkan: anda boleh meninggalkan kumpulan walaupun anda penciptanya.

Alternatif untuk Meninggalkan Sembang

Sekiranya anda tidak selesa dengan orang lain melihat anda keluar dari kumpulan atau berbual, ada langkah lain yang boleh anda ambil.

Bisukan Sembang

Anda boleh membisukan sembang di kedua-dua kumpulan dan bilik sembang berbilang orang seperti ini:

  1. Buka aplikasi Line.
  2. Masukkan tetingkap Sembang di bahagian bawah skrin.
  3. Pilih sembang kumpulan atau berbilang orang yang anda mahu sunyi.
  4. Ketuk anak panah di kanan atas untuk melihat menu.
  5. Pilih Bisukan sembang.
  6. Anda tidak akan lagi melihat mesej dari kumpulan ini atau berbual.
  7. Anda boleh menyuarakan sembang jika anda berubah pikiran dengan mengikuti langkah yang sama.

    menu

Anda juga boleh menggunakan langkah-langkah di atas untuk mematikan perbualan 1-ke-1. Sekiranya anda tertanya-tanya, tidak ada cara untuk meninggalkan sembang 1-ke-1.

Sebaliknya, anda boleh menyekat seseorang dan tidak pernah menerima panggilan atau mesej dari mereka. Blok juga merupakan bahagian dari menu yang sama. Orang ini tidak akan diberitahu bahawa anda menyekatnya.

Abandon ShipTidak semua orang suka sembang kumpulan pada aplikasi pemesejan. Malah mereka yang boleh merasa bosan dengan mereka selepas beberapa ketika.

Apa pendapat anda mengenai perkara ini? Adakah anda suka menghantar puluhan orang sekaligus, atau adakah anda lebih suka meluangkan masa anda untuk bercakap dengan mereka secara individu? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.