iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8: Phablet mana yang harus anda beli pada tahun 2017?

Ini akhir September, yang bermaksud Apple baru saja melancarkan iPhone Plus terbaru, dan Samsung baru saja melancarkan Galaxy Note 8. Jika ada masa yang tepat untuk mengambil telefon hebat sekarang, kerana Samsung dan Apple tidak mengemas kini peranti unggulan dalam masa terdekat, dan teknologinya tidak lebih canggih.

iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8: Phablet mana yang harus anda beli pada tahun 2017?

Lihat ulasan Samsung Galaxy S8 yang berkaitan: Prime Day menjadikan telefon hebat tawaran iPhone 8 dan iPhone 8 Plus yang lebih murah di UK: Di mana untuk mendapatkan model PRODUCT (RED) edisi khas Telefon pintar terbaik pada tahun 2018

Kami fikir Galaxy Note 8 hebat -

anda boleh membaca ulasan kami di sini, dan iPhone 8 Plus Apple tentunya mempunyai tindakan sukar untuk diikuti. Spesifikasi phablet Apple baru sekarang, dan walaupun mungkin tidak seperti powerfu pada paperl, ia mempunyai harga yang lebih murah dan reka bentuk klasik di sisinya.

Kedua-dua phablet dipadankan secara merata, tetapi yang mana satu yang harus anda beli pada tahun 2017? Samsung Galaxy Note 8, atau iPhone 8 Plus? Teruskan membaca untuk mengetahui. Kami akan mengemas kini halaman ini sekali lagi apabila kami mempunyai iPhone 8 Plus untuk ditinjau.

iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8

iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8: Ciri

Seperti yang diharapkan, Galaxy Note 8 hadir dengan berbagai fitur baru yang menarik, seperti versi terbaru S Pen. Penyediaan kamera juga luar biasa; sementara kamera dwi-sensor bukanlah sesuatu yang baru, Samsung mempelopori pengaturan kamera berkembar dalam Catatan 8. Satu adalah kamera 12-megapiksel f / 1.7 sudut lebar, satu lagi kamera telefoto f / 2.4 dengan zoom optik 10x. Kedua-dua kamera dilengkapi dengan penstabilan imej optik (OIS) untuk gambar yang bersih.

IPhone 8 Plus memang memiliki seperangkat fitur yang lebih baik dari iPhone 7 Plus, tetapi masih tidak dapat berjalan kaki dengan Nota 8. Apple telah mengekalkan Retina HD Display yang sama dari iPhone 7 Plus, tetapi sekarang telah teknologi TrueTone yang sama yang terdapat di iPad Pro. Ia juga mempunyai pembesar suara stereo yang 25% lebih kuat daripada iPhone 7.

Di samping penambahan pengecasan tanpa wayar Qi, Apple juga telah meningkatkan penyediaan dwi-kamera iPhone 8 Plus. Kini ia mempunyai dua kamera 12 megapiksel, satu dengan bukaan f / 1.8 dan yang lain pada f / 2.8. Kedua-dua gambar mempunyai penstabilan imej optik dan penutup lensa kristal nilam untuk menghentikannya menjadi calar. Di bahagian depan, Apple telah menyertakan kamera depan 7-megapixel f / 2.2.

samsung-galaxy-note-8-10_0

Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone 8 (Plus): Reka bentuk

Galaxy Note 8 pastinya menyenangkan secara estetik, dengan pinggirnya yang kusut, binaan langsing, tepi tirus di kedua sisi dan, tentu saja, Paparan Infiniti tanpa bezel tanpa nafsu, Galaxy S8 (yang kami namakan telefon pintar terbaik 2017).

Sebagai phablet, layar Note 8 diprediksi besar, masuk pada 6.3 inci. Tetapi memandangkan bahagian muka peranti yang skrinnya bersih dan tidak terubah, anda tidak melihat kami mengeluh.

BACA BERIKUTNYA: Harga iPhone 8, tarikh pelepasan dan khabar angin

Namun, untuk iPhone 8 Plus, ia adalah perniagaan seperti biasa untuk iPhone. Ia tidak mempunyai lonceng dan peluit dari paparan tanpa batas iPhone X, dan oleh itu tidak mempunyai keindahan langsung dari Note 8.

Masih memiliki layar 5.5 inci iPhone 7 dan 6S bersama dengan badan aluminium "kelas aeroangkasa" yang melengkung. Namun, kali ini, Apple dilihat sesuai untuk mengembalikan kaca ke iPhone 8 dan iPhone 8 Plus. Mereka yang bimbang akan hancur, seperti yang biasa terjadi pada iPhone 4, Apple mendakwa ini adalah "kaca paling tahan lama yang pernah ada di telefon pintar. Kita akan melihat berapa lama ia berlangsung.

Pesan iPhone 8 64GB sekarang dari hanya £ 32 / bulan ke depan dan £ 160 di muka dari Mobiles.co.uk

iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8: Spesifikasi

Di dalam Galaxy Note 8, spesifikasi seperti yang anda harapkan - atau lebih tepatnya, pada tanda harganya yang besar. Ia dilengkapi dengan RAM 6GB dan storan 64GB, yang boleh dikembangkan hingga 256GB melalui slot microSD. Model AS sukan Snapdragon 835, dan pengguna Eropah mendapat cip Exynos 8835 jenama Samsung sendiri. Boleh tahan.

BACA SETERUSNYA: Telefon pintar UK terbaik 2017

Sementara itu, iPhone 8 Plus - secara teori - lebih sedikit daripada iPhone 7s Plus yang dinamakan semula, kekuatan kecil dari apa yang berlaku sebelumnya. Walaupun terdapat pengumuman di persidangan Apple September, hanya sedikit yang diketahui mengenai apa yang menyokong iPhone 8 Plus.

Apple tidak mendedahkan berapa banyak RAM yang dimasukkan ke dalam telefon bimbitnya, tetapi kami tahu ia akan menggunakan chipset A11 Bionic baru Apple, yang juga mengandungi GPU pertama yang dibangunkan oleh Apple. Ini nampaknya menghasilkan 25% lebih banyak kelajuan di dua terasnya, dan 70% lebih banyak pada empat daripadanya. GPU baru sepatutnya 30% lebih pantas daripada model sebelumnya juga. Jelas sekali, kami akan menguji tuntutan tersebut dalam semakan penuh kami.

iphone_8_plus_vs_samsung_galaxy_note_8 _-_ iphone_8_plus_front

Di samping cip baru, Apple telah memasukkan pengecasan tanpa wayar Qi sebagai standard bersama dengan peningkatan storan dalaman kepada minimum 64GB. Masih belum ada slot kad microSD, tetapi anda boleh memilih model 256GB yang lebih mahal.

iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8: Harga

Kami sudah tahu Note 8 adalah telefon pintar termahal Samsung, dengan titik harga yang ditetapkan pada £ 869. Secara perbandingan, iPhone 8 Plus akan bermula pada harga £ 799 untuk versi 64GBnya.

Pesan iPhone 8 Plus 64GB sekarang dari hanya £ 51 / bulan dan £ 49.99 di muka dari Mobiles.co.uk

Ini mungkin menjadikan iPhone 8 Plus tampak lebih murah daripada Galaxy Note 8, tetapi ada banyak perbezaan. Bukan hanya model 256GB iPhone 8 Plus hampir £ 100 lebih banyak daripada Galaxy Note 8, tetapi telefon Samsung dapat memperluas simpanannya dengan kad microSD yang dapat dibeli dengan harga hanya £ 30 untuk ruang 128GB lebih banyak. Tambahkan ini di samping skrin Note 8 dan paparan pembentuk yang lebih besar, anda mendapat lebih banyak wang anda dari Note 8 daripada iPhone 8 Plus.

samsung-galaxy-note-8-11_0

iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8: Keputusan

Galaxy Note 8 adalah telefon pintar yang luar biasa yang mengembalikan imej Garis Nota selepas awal - belum lagi letupan - akhir. Walaupun ukurannya sangat besar, ia tetap terlihat anggun dan elegan, sambil memberikan ciri-ciri terbaik dan penyediaan kamera yang luar biasa. Semua lebih baik untuk Instagram dengan. Walaupun, sangat indah, satu-satunya perkara yang anda mahu hantar ialah telefon itu sendiri.

Sementara itu, iPhone 8 Plus sebenarnya tidak sama dengan Galaxy Note 8. Dari segi kekuatan mentah, A11 Bionic boleh menjadi perlawanan yang cukup baik dengan Note 8. Namun, set fiturnya tidak menyala mendahului iPhone 7 dengan cara yang cukup bermakna agar iPhone 8 Plus menjadi pesaing sebenar bagi peranti Samsung.

Sekiranya anda mencari perbandingan yang lebih bermanfaat, anda lebih baik menggunakan iPhone X.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found