Ulasan Motorola Moto Z Force (Gen ke-2): Berfungsi dengan telefon pintar modular yang mudah pecah Motorola

Ulasan Motorola Moto Z Force (Gen ke-2): Berfungsi dengan telefon pintar modular yang mudah pecah Motorola

Gambar 1 dari 23

moto_z_force_2nd_gen_21

moto_z_force_2nd_gen_1
moto_z_force_2nd_gen_2
moto_z_force_2nd_gen_3
moto_z_force_2nd_gen_4
moto_z_force_2nd_gen_5
moto_z_force_2nd_gen_6
moto_z_force_2nd_gen_7
moto_z_force_2nd_gen_8
moto_z_force_2nd_gen_9
moto_z_force_2nd_gen_10
moto_z_force_2nd_gen_11
moto_z_force_2nd_gen_12
moto_z_force_2nd_gen_13
moto_z_force_2nd_gen_14
moto_z_force_2nd_gen_15
moto_z_force_2nd_gen_16
moto_z_force_2nd_gen_17
moto_z_force_2nd_gen_18
moto_z_force_2nd_gen_19
moto_z_force_2nd_gen_20
moto_z_force_2nd_gen_22
moto_z_force_2nd_gen_23

Rangkaian Motorola Moto Z melancarkan bukan sahaja rangkaian telefon pintar premium Motorola, tetapi juga salah satu yang paling revolusioner. Mengikut momentum orang yang menginginkan telefon bimbit yang dapat diubah melalui projek seperti Google Ara yang sekarang ditutup, dan LG G5 yang kurang bersemangat, Motorola menyampaikan telefon yang dapat ditukar dengan panas.

BACA SETERUSNYA: Sorotan IFA 2017

Sepupu kami di AS sudah mempunyai akses ke entri terbaru Motorola dalam jajaran Moto Z, Moto Z Force (Gen ke-2) untuk sementara waktu sekarang. Walau bagaimanapun, pada IFA 2017 akhirnya kami mendapat pengesahan bahawa ia menyeberangi kolam ke Eropah - layar kalis pecah dan Snapdragon 835 utuh. [Galeri: 2]

Ulasan Moto Z Force (Gen ke-2): Harga UK, tarikh pelepasan dan spesifikasi

  • Skrin: 5.5in 2,560 x 1.440 piksel

  • CPU: Qualcomm Snapdragon 835

  • RAM: 4GB

  • Storan: 64GB dengan microSD sehingga 1 TB

  • Kamera: Kamera dwi 12MP (belakang), 5MP (depan)

  • Dimensi: 76 x 155.8 x 6.1 mm

  • Berat: 143g

  • Harga: € 799 (sekitar £ 735)

  • Tarikh pelepasan: TBC

Ulasan Moto Z Force (Gen ke-2): Reka bentuk, ciri dan kesan pertama

Motorola Moto Z Force generasi kedua, dalam banyak cara, adalah kemas kini tepat pada Moto Z (Gen ke-2) yang sudah mengagumkan.

Berbanding dengan Moto Z Play, Force mempunyai Qualcomm Snapdragon 835 teratas, dan penyimpanan sehingga 64GB. Ia juga mendapat keuntungan dari penyediaan kamera dua-megapiksel 12-inci dengan ciri-ciri canggih yang membolehkan fokus selektif masa nyata dan pasca-tembakan, bersama dengan penggantian latar belakang gambar dan penyuntingan hitam dan putih selektif. [Galeri: 5]

Ini mengekalkan reka bentuk aluminium unibody yang terdapat pada semua model Moto Z, dan dilengkapi dengan sokongan untuk seluruh rangkaian Moto Mod. Pasukan Moto Z Force (Gen ke-2), bagaimanapun, adalah tuntutannya terhadap skrin yang benar-benar "pecah". Ya, ini bermakna anda boleh menjatuhkannya dan layar tidak akan retak.

Saya tidak berpeluang melancarkan Moto Z Force di sekitar ruang langsung di IFA, tetapi Motorola mendakwa ia tidak akan pecah dari titisan atau benda yang jatuh di atasnya.

Di samping spesifikasi umum, Motorola mendakwa Moto Z Force memiliki "bateri sepanjang hari" dengan TurboPower diaktifkan ketika anda harus menambahnya dengan cepat. Ia juga mempunyai lapisan penghalau air - tidak tahan air. [Galeri: 12]

Semasa pengumuman Moto Z Force (Gen ke-2), Motorola mengatakan akan membawa dua Mod Moto baru ke Eropah juga: Kamera Moto 360 dan Gamepad Moto.

Menampilkan penjenamaan yang sama dengan rangkaian permainan Lenovo, Moto Gamepad mengubah Moto Z menjadi konsol genggam yang menjalankan permainan Android. Ia tersambung melalui sambungan magnetik Moto Z dan semua permainan yang serasi berjalan tanpa ribut-ribut. Mod ini merupakan salah satu gamepad mudah alih yang lebih baik di pasaran, menjadikan telefon anda menjadi peranti seperti Nintendo Switch dalam prosesnya. Butang-butang terasa sedikit melekit dan kaku sesuai dengan keinginan saya, dan ia agak kecil untuk ditekan, tetapi akhirnya nampaknya sangat sesuai untuk pemain telefon pintar yang gemar. [Galeri: 15]

Sementara itu, mod Moto 360 Kamera Moto hebat. Mampu merakam video atau mengambil gambar pegun hingga resolusi 4K, ia adalah salah satu kamera 360 terbaik yang pernah saya gunakan dengan telefon bimbit. Tangkapan cahaya yang lebih rendah kelihatan sedikit kasar, tetapi dalam lingkungan yang terang dengan terang, ia menjadikannya menarik untuk memiliki kamera 360 peribadi di dalam poket anda. Ia juga mengagumkan untuk menjahit kedua-dua gambar kameranya bersama-sama, dengan hampir titik sifar buta atau garis jahitan yang dapat dilihat dengan segera.

Ulasan Moto Z Force (Gen ke-2): Keputusan awal

Moto Z Force (Gen ke-2) nampaknya merupakan telefon bimbit Moto lain dari Motorola. [Galeri: 18]

Keprihatinan utama saya berkisar pada bagaimana layar Shatter Shield-nya tahan, dan jika orang bersedia membayar € 799 untuk telefon Motorola. Menurut siaran akhbar Motorola, Moto Z Force (Gen ke-2) akan dibundel dengan kamera Moto 360 untuk titik harga itu, tetapi pada masa ini tidak ada penjelasan mengenai harga UK dan jika paket yang sama akan datang ke Britain.

Pada masa ini juga belum ada tarikh pelepasan UK yang disahkan untuk Moto Z Force, tetapi kami tahu ia akan tiba sebelum tahun ini habis.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found