Zanco tiny t1 adalah telefon terkecil di dunia yang berukuran sama dengan pemacu USB

Pengilang telefon bimbit Zanco telah bekerjasama dengan Clubit New Media untuk membawa telefon terkecil di dunia ke Kickstarter.

Zanco tiny t1 adalah telefon terkecil di dunia yang berukuran sama dengan pemacu USB

Walaupun sebilangan besar telefon kecil lain sudah ada (seperti ini, ukuran kad kredit) The Zanco tiny t1 secara rasmi terkecil di dunia. Berukuran hanya 46.7mm dan beratnya hanya 13g, menjadikannya serupa dan berukuran dengan pemacu USB.

Telefon ini membolehkan anda membuat panggilan dan mengirim teks dan anda dapat menyimpan hingga 300 nombor dan 50 pesan SMS, tetapi, dengan layar berukuran hanya 12.5mm, menggunakannya untuk menjelajah web tidak perlu dipertanyakan.

zanco_tiny_t1_2Jadi siapa yang benar-benar mahukan telefon kecil itu?

Pencipta alat berpendapat bahawa ia membuat telefon kecemasan yang sangat baik yang dapat anda bawa ketika anda memerlukan perjalanan ringan. Selain memamerkannya untuk ukuran kebaruan dan 'pengubah suara' yang menarik, itu sangat masuk akal kerana anda boleh memuatkan tanci kecil Zanco di mana-mana poket dan hampir tidak tahu di situ.

Lihat yang berkaitan Telefon Android kecil ini berukuran kad kredit 13 telefon Android terbaik: pembelian terbaik 2018

Kekurangan ciri kehausan tenaga dan jangka hayat bateri tiga hari bermakna ia mungkin akan melebihi mana-mana telefon pintar dalam penggunaan di dunia nyata (walaupun hanya memakan masa hingga 180 minit masa bercakap), tetapi saya tidak dapat membayangkan ada banyak kegembiraan untuk diambil dari menggunakan butang kecilnya.

Anda boleh menggunakan Zanco t1 kecil dengan hanya menjanjikan £ 30 atau lebih di Kickstarternya, tetapi seperti projek crowdfunded, ada risiko ia mungkin tidak akan membuahkan hasil.

Bahkan ada kemungkinan telefon kecil seperti itu boleh dilarang setelah Setiausaha Kehakiman David Lidington meminta peruncit dalam talian untuk menghentikan penjualannya awal minggu ini. Lidington mendakwa mereka dirancang untuk diseludup dengan mudah ke penjara, di mana mereka dapat dijual seharga £ 500 dan digunakan untuk memudahkan jenayah selanjutnya.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found