Tawaran Sony Xperia XZ2 dan XZ2 Compact: tarikh, harga dan spesifikasi pelepasan UK

  • MWC 2018: Telefon, tablet dan pelancaran baru terbaik dari Mobile World Congress
  • Huawei melancarkan Matebook X Pro
  • Lihatlah Samsung Galaxy S9 dan Galaxy S9 Plus
  • Sony melancarkan Xperia XZ2 dan XZ2 Compact
  • Telefon pintar Land Rover ini, sepatutnya, merupakan telefon paling sukar di dunia
  • Qualcomm melancarkan Snapdragon 700
  • Adakah kehadiran Essential di MWC adalah tanda bahawa pelepasan UK sudah hampir tiba?

Mengetahui apa yang kami lakukan mengenai Sony dan suka melepaskan segelintir telefon bimbit baru setiap tahun, kami cukup yakin bahawa ketiga-tiga telefon Xperia yang diumumkannya di CES 2018 hanyalah permulaan.

Tawaran Sony Xperia XZ2 dan XZ2 Compact: tarikh, harga dan spesifikasi pelepasan UK

Dan kami betul. Pada MWC 2018, syarikat gergasi Jepun itu melucutkan penutup telefon bimbit mewahnya - Sony Xperia XZ2 dan Sony Xperia XZ2 Compact.

BACA SETERUSNYA: Sorotan MWC 2018

Seperti namanya, telefon adalah dari rangkaian XZ Sony dan merupakan pengganti XZ1.

  • Ulasan Sony Xperia XZ2
  • Ulasan Sony Xperia XZ2 Compact

Tarikh dan harga pelepasan Sony Xperia XZ

Kedua-dua tarikh peluncuran Sony Xperia XZ dan Xperia XZ Compact telah ditetapkan pada 6 April 2018.

Harga Sony Xperia XZ2 ditetapkan pada £ 699 dan Sony Xperia XZ2 Compact akan berharga £ 549, SIM percuma. Pra-pesanan dari pengendali mudah alih tertentu kini dibuka - tatal ke bawah ke Three and Carphone Warehouse - dan kami akan mengemas kini halaman ini apabila lebih banyak pautan disiarkan.

Tawaran Sony Xperia XZ

Tiga

Tiga UK membuka pra-pesanan untuk Sony Xperia XZ2 dan Xperia XZ2 Compact pada 16 Mac dengan perjanjian yang luar biasa. Sesiapa yang memesan rangkaian XZ2 dalam warna perak dan biru boleh memilih antara PlayStation 4 percuma, atau PSVR Starter Kit (bernilai £ 349,99) ditambah keahlian PS Plus 12 bulan percuma, yang biasanya berharga £ 49,99 setahun. Sony melancarkan perjanjian ini pada hari yang sama tawaran Samsung Galaxy S9 mula dijual, yang merupakan kebetulan tepat pada masanya kami pastiā€¦

Praorder Xperia XZ2 dari Three

Gudang Telefon

Seperti dengan Three, Sony Xperia XZ2 kini tersedia untuk pra-pesanan di Carphone Warehouse, dengan tawaran PS4 percuma yang sama, terdapat dalam Liquid black, liquid Silver, blue dan pink.

Praorder Xperia XZ2 dari Carphone Warehouse

EE

EE akan membuat pra-pesanan untuk Xperia XZ2 pada 22 Mac tetapi jika anda membuat pra-pendaftaran minat anda antara 27 Februari dan 21 Mac, EE akan memasukkan anda untuk cabutan hadiah untuk memenangi perjalanan ke Jepun, termasuk lawatan ke Sony HQ .

O2

O2 secara eksklusif akan menjual Xperia XZ2 Compact perak "putih" di UK, di samping pilihan hitam, sementara Xperia XZ2 akan tersedia dalam warna hitam, perak cair dan biru. Semua telefon bimbit akan dikenakan tarif Refresh O2, yang disertakan dengan pembayaran tunai jika anda memutuskan untuk menukar telefon bimbit lama, sehingga £ 240.

Vodafone

Vodafone juga akan menyimpan Xperia XZ2 tetapi belum mendedahkan butiran lebih lanjut.

Spesifikasi Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 mempunyai paparan 5.7 inci, 18: 9 dengan resolusi 2.160 x 1.080, memberikannya PPI 423.

Ia dikuasakan oleh pemproses Qualcomm Snapdragon 845 octa-core 2.8GHz dan berjalan pada RAM 4GB. Model standard dihantar dengan storan dalaman 64GB tetapi kad microSD bermaksud ini dapat diperluas menjadi 400GB dan ia mempunyai bateri 3,180mAh.

Di bahagian belakang peranti terdapat kamera 19 megapiksel yang mampu merakam video HDR 4K dan menangkap rakaman perlahan Full HD pada 960fps, sementara terdapat kamera 5MP di bahagian depan.

Sony Xperia XZ2 hadir dalam warna perak, hitam, merah jambu dan biru.

Baca ulasan langsung Sony Xperia XZ2 kami

Spesifikasi Sony Xperia XZ2 Compact

Datang sedikit lebih kecil daripada Xperia XZ adalah 5in, 18: 9 Xperia XZ Compact.

Di tempat lain, telefon bimbitnya hampir sama. Sony Xperia XZ2 Compact mempunyai paparan FHD + yang sama (yang sebenarnya memberikan Compact PPI yang lebih baik iaitu 483), ia dikuasakan oleh pemproses Qualcomm Snapdragon 845 2.8GHz yang sama, dilengkapi dengan RAM 4GB dan storan 64GB, boleh dikembangkan hingga 400GB melalui microSD.

Kamera di bahagian depan dan belakang sama pada kedua telefon bimbit, dan kedua-duanya akan dihantar dengan Android Oreo.

Sony Xperia XZ2 Compact juga hadir dalam warna perak, hitam, biru dan merah jambu, walaupun dalam sedikit variasi seperti Xperia XZ2.

Baca ulasan langsung Sony Xperia XZ2 Compact kami

Xperia XZ berbanding XA2

Jadi bagaimana telefon ini dibandingkan dengan telefon bimbit Xperia dari CES? Nah, Xperia XA2 dan XA2 Ultra nampaknya dibuat "untuk mereka yang tinggal dalam talian dan membuat dan menggunakan kandungan di media sosial setiap hari" sehingga mempunyai spesifikasi kamera yang mengagumkan.

Yaitu kamera belakang 23-megapiksel dengan kepekaan ISO 12800 dan kamera super lebar 120 ° di bahagian depan, untuk selfie penting itu.

XA2 Ultra mempunyai skrin 6in (naik dari 5.5in pada XA2 standard dan keduanya mempunyai paparan 1080p. Di tempat lain, kedua-duanya menggunakan pemproses Qualcomm Snapdragon 630.

Xperia L2 mempunyai paparan 5.5in, dikuasakan oleh pemproses MediaTek MT6737T quad-core dan disokong oleh RAM 3GB, menjalankan Android Nougat, menjadikannya handset anggaran dalam koleksi.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found