Huawei bertindak balas atas kelewatan fon kepala Bose: Semua orang AKAN mendapatkan fon kepala mereka, dan tidak lama lagi

Kemas kini: Kami sekarang telah bercakap secara langsung dengan jurucakap dari Huawei, dan dapat mengemukakan pertanyaan kami secara langsung. Syarikat itu telah mengesahkan dua perkara:

Huawei bertindak balas atas kelewatan fon kepala Bose: Semua orang AKAN mendapatkan fon kepala mereka, dan tidak lama lagi

1) Semua orang yang tuntutannya disahkan akan mendapat fon kepala Bose mereka - tidak akan ada penggantian, dan ada stok yang mencukupi untuk semua orang.

2) Semua set fon kepala akan dihantar selewat-lewatnya pada hari Jumaat 8 Jun.

Berita baik sekali. Sekiranya ada yang masih tanpa fon kepala Bose yang dijanjikan selepas tempoh tersebut, lepaskan Alphr sebaris dan kami akan melakukan lebih banyak penggalian.

Artikel asal bersambung di bawah

Sebelum P20 dan P20 Pro dilancarkan, Huawei mempunyai salah satu promosi preorder terbaik yang pernah kami saksikan: fon kepala Bose QuietComfort 35 II percuma bernilai £ 329.99 untuk pesanan yang dibuat antara 27 Mac dan 5 April.

Memesan lebih awal telefon adalah sandera untuk nasib, tetapi kedua Huawei P20 Pro dan (pada tahap yang lebih rendah) P20 ternyata menjadi telefon bimbit yang baik, jadi perjudian itu terbayar. Atau adakah ia?

Kami telah mendengar laporan bahawa Huawei tidak dapat menunaikan janji mengenai fon kepala percuma dalam 30 hari yang ditetapkannya sendiri dalam terma dan syaratnya sendiri.

BACA SETERUSNYA: Ulasan Huawei P20 Pro

"30 hari saya habis hari ini dan tidak ada yang terlihat, jadi saya tidak akan menaruh harapan anda bahawa ia akan berlaku dalam masa terdekat," tulis seorang pengguna di forum Android pembangun xda yang popular dalam banyak rungutan mengenai pengendalian promosi . "Saya meneka setelah mereka memecahkan tanda 30 hari, maka tidak ada alasan bagi mereka untuk ingin bergegas memenuhi item tersebut."masih_tidak_received_your_free_bose_headphones_from_huawei

Di atas: Contoh e-mel yang dihantar oleh Huawei untuk tuntutan yang disahkan

Rehat kedua

Terdapat beberapa kisah kejayaan, dengan orang-orang muncul secara berkala untuk mengatakan bahawa mereka telah menerima fon kepala - tetapi ini menimbulkan lebih banyak kontroversi, kerana mereka adalah orang yang disahkan oleh Huawei baru-baru ini. Ini adalah pelanggaran langsung terhadap syarat dan ketentuan promosi Huawei sendiri, yang berbunyi: "Fon Kepala Bose bergantung pada ketersediaan, sementara stok masih ada dan akan dialokasikan berdasarkan urutan kedatangan pertama."

Ini tidak terjadi, menurut berbagai pengguna, yang menimbulkan kekhawatiran mengenai baris berikut: “Huawei berhak untuk mengganti Bose Headphone dengan tawaran promosi alternatif dengan nilai yang sama atau lebih tinggi jika keadaan di luar kendali Huawei menjadikannya perlu untuk melakukannya . "

Lihat ulasan Huawei P20 Pro yang berkaitan: Binatang tiga lensa Huawei mendapat ulasan Huawei P20 yang lebih murah: Kejayaan Kickstarter yang bagus tetapi tidak hebat Znaps mengabaikan penyokongnya, dan menjual terus kepada orang ramai

Huawei telah membuat pengguna dalam kegelapan mengenai sebab dan hasil yang diharapkan dari kesulitan tersebut, dengan ejen sokongan e-mel dan telefon memberikan penjelasan yang bertentangan. "Saya telah diberitahu perkara yang berbeza oleh orang yang berlainan di Huawei," kata seorang lagi pemilik P20 yang berpantang di forum komuniti EE. "Saya diberitahu bahawa fon kepala saya bersama kurier dan ditandakan sebagai dihantar. Ini ternyata bohong, kerana orang lain mengatakan bahawa mereka tidak dapat memberi saya nombor penjejakan kerana fon kepala saya belum diproses. "

Kami menghubungi Huawei dan Bose sebelum penerbitan untuk komen mereka. Huawei menjawab dengan yang berikut: “Oleh kerana permintaan yang lebih tinggi dari yang diharapkan untuk promosi fon kepala Bose kami, Anda mungkin mengalami kelewatan dalam menerima penghantaran anda. Kami berusaha keras untuk membetulkannya dan sedang dalam proses menghubungi sesiapa sahaja yang terjejas. "

Ia menambah bahawa Huawei "berkomitmen untuk memberikan pengalaman pengguna dengan piawaian tertinggi" dan menasihati pelanggan untuk menghubungi pasukan perkhidmatan pelanggan di talian 0345 216 0131. Talian dibuka pada hari Isnin hingga Jumaat, 09:00 hingga 17:00 kecuali hari cuti bank dan mereka dikenakan bayaran di kawasan tempatan kadar panggilan dari talian tetap.

Walau bagaimanapun, syarikat itu gagal menjawab dua soalan utama kami - mengapa pengguna akhir promosi mendapat yang pertama dan sama ada mereka dapat mengesahkan bahawa semua pesanan akan dipatuhi - jadi saya telah meminta mereka sekali lagi. Saya akan mengemas kini perkara ini apabila saya mendapat maklum balas.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found