Cara Melihat Sambungan Belum Selesai di LinkedIn

LinkedIn adalah alat yang bagus untuk profesional yang ingin membina rangkaian perniagaan dan peribadi mereka. Salah satu cara terbaik untuk membina jenama anda dan mengembangkan rangkaian anda adalah dengan mengawasi undangan yang anda kirimkan atau terima.

Cara Melihat Sambungan Belum Selesai di LinkedIn

Walaupun LinkedIn selalu mengirimkan pemberitahuan kepada anda setiap kali seseorang mengirimi anda permintaan sambungan atau menerima jemputan anda, pemberitahuan ini sering digabungkan dengan jenis peringatan lain di kawasan pemberitahuan. Oleh itu, anda mungkin tidak menyedarinya.

Cara Melihat Sambungan Belum Selesai di LinkedIn di PC

LinkedIn dalam misi untuk mencipta peluang perniagaan bagi setiap anggota tenaga kerja global. Aplikasi desktop LinkedIn menyediakan alat yang anda perlukan untuk mengembangkan rangkaian profesional anda dan mendapatkan akses kepada pandangan yang berguna mengenai industri dan syarikat yang paling penting.

Terutamanya, aplikasi ini dapat diakses langsung dari bar tugas atau Menu Mula. Anda bahkan boleh menambahkannya ke senarai item permulaan anda jika anda mahu ia dimulakan secara automatik sebaik sahaja anda boot. Ini dapat memastikan bahawa anda tidak akan terlepas pemberitahuan penting.

Yang paling penting, aplikasi ini dibina untuk membantu anda melihat sambungan anda yang belum selesai hanya dengan beberapa klik. Ini caranya:

 1. Apabila Umpan dibuka, pilih "Rangkaian Saya" dari bar navigasi di bahagian atas. Pada ketika ini, anda akan melihat senarai semua sambungan yang belum selesai.

 2. Klik "Urus" di sebelah kanan. Ini akan mengarahkan anda ke halaman pengurusan jemputan di mana anda dapat melihat jemputan yang diterima dan yang dihantar.

 3. Untuk melihat orang yang telah menghantar undangan kepada anda, klik "Diterima." Anda kemudian mempunyai pilihan untuk mengabaikan atau menerima jemputan tersebut.

 4. Untuk melihat undangan yang telah Anda kirim, klik "Dikirim." Ini membolehkan anda menarik jemputan jika anda tidak lagi mahu berhubung dengan seseorang.

Sekiranya anda belum memasang aplikasi desktop LinkedIn di PC anda, jangan risau. Anda juga dapat mengakses platform melalui penyemak imbas seperti Chrome, Microsoft Edge, atau Mozilla Firefox. Untuk melihat sambungan yang belum selesai pada mana-mana penyemak imbas ini, berikut adalah langkah-langkahnya:

 1. Klik "Rangkaian Saya" di bahagian atas Suapan. Ini membuka senarai semua sambungan anda yang belum selesai.

 2. Klik "Urus" untuk membuka halaman pengurusan jemputan.

 3. Secara lalai, anda akan segera dibawa ke bahagian "Dikirim" di mana anda dapat melihat senarai jemputan yang telah anda kirim. Untuk melihat senarai orang yang ingin berhubung dengan anda, klik "Diterima." Seperti pada aplikasi desktop, anda dapat menyetujui atau menarik jemputan sesuai keinginan anda.

Cara Melihat Sambungan Belum Selesai di Aplikasi iPhone LinkedIn

Aplikasi LinkedIn LinkedIn menyajikan cara cepat dan mudah untuk terus berhubung di mana sahaja. Ini membantu anda berhubung dengan organisasi berpengaruh, mencari peluang baru dalam profesion atau industri anda, dan terus mendapat maklumat mengenai wawasan industri yang akan membantu anda berkembang secara profesional. Anda juga boleh menghantar kemas kini dalam kumpulan untuk perbincangan atau berkongsi fail secara peribadi dengan sambungan anda.

Aplikasi ini membolehkan anda melihat senarai sambungan yang belum selesai dengan satu ketukan butang. Anda dapat melihat siapa yang belum anda terima sebagai sambungan dan kemudian menerima atau mengabaikan permintaan mereka. Ini caranya:

 1. Lancarkan aplikasi.

 2. Ketuk "Rangkaian Saya" di bar navigasi di bahagian atas.

 3. Ketik "Jemputan." Ini akan membuka senarai semua sambungan anda yang belum selesai.

 4. Ketuk "Dikirim" untuk melihat jemputan yang telah anda kirim kepada orang yang ingin anda berhubung. Tab "Dikirim" hanya menunjukkan penerima yang belum menjawab jemputan anda. Anda boleh menarik balik jemputan dengan mengetuk tab "Penarikan" di sebelah kanan.

 5. Ketuk "Diterima" untuk melihat orang yang telah menghantar jemputan kepada anda.

Cara Melihat Sambungan Belum Selesai di Aplikasi Android LinkedIn

Secara tradisinya dilihat sebagai rangkaian media sosial yang kompleks untuk dilayari, LinkedIn telah mengemas kini aplikasi Androidnya dengan antara muka yang lebih sederhana yang membolehkan anda memantau kemas kini dari sambungan dan perekrut dengan lebih mudah. Bahagian "Orang yang Mungkin Anda Ketahui" memberi anda cadangan berdasarkan hubungan bersama dan sejarah kerja, menjadikannya sumber yang berharga dalam gudang rangkaian anda.

Dengan ciri seperti pemberitahuan push - yang memberitahu anda bila mesej telah diterima atau jika seseorang telah melihat profil anda - ini adalah salah satu aplikasi profesional terbaik di Android yang dengan mudah membantu anda tetap teratur sambil mengikuti kenalan anda.

Inilah cara untuk melihat sambungan yang belum selesai dalam aplikasi Android LinkedIn:

 1. Buka aplikasi dan pilih "Rangkaian Saya" dari bar navigasi di bahagian atas.

 2. Ketuk "Jemputan" untuk melihat sambungan yang belum selesai.

 3. Ketuk "Dikirim" untuk melihat undangan yang telah anda kirimkan. Ini akan membantu anda dengan cepat menetapkan pengguna yang belum menjawab undangan anda. Anda kemudian boleh menarik balik jemputan atau menyimpannya dan memberi peluang kepada sambungan anda lebih banyak masa untuk bertindak balas.

 4. Ketuk "Diterima" untuk melihat orang yang telah menghantar jemputan kepada anda.

Kekal Mengawal

Terdapat banyak faedah berhubung dengan orang baru di LinkedIn, termasuk akses ke berita industri, peluang pekerjaan, nasihat kerjaya, dan peluang rangkaian. Peluang ini meningkat apabila rangkaian anda berkembang dan dengan itu, penting untuk mengesan sambungan yang belum selesai.

Sebilangan besar sambungan tertunda mungkin menunjukkan bahawa profil anda menarik dan diterima dengan baik oleh bakal majikan atau pelanggan. Sebaliknya, jumlah yang rendah dapat menjadi petunjuk tentang akaun yang memerlukan beberapa penyesuaian. Maklumat ini dapat membantu anda memahami dengan lebih baik nilai akaun LinkedIn anda dan apa yang perlu dilakukan untuk terus berkembang.

Apa yang paling anda sukai mengenai LinkedIn? Adakah anda sudah mencuba melihat jemputan yang belum selesai?

Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found