Cara Mendapatkan Lebih Banyak Warna Menggambar Snapchat

Snapchat menyajikan pengalaman sosial yang unik kepada penggunanya, yang menggunakan idea kekal yang sering disertakan dengan rangkaian sosial, dan merobeknya. Snapchat didasarkan sepenuhnya pada idea memudarnya kenangan, foto dan video yang tidak kekal selamanya dan dirancang untuk sementara. Apabila dibuat dengan sumber kekangan masa ini, Snapchat sering menjadi bentuk seni. Video selfie dan memalukan anda dan rakan anda menjadi saham segera dan bukannya dibuang kerana takut akan kesannya. Mengabadikan momen di sekitar anda menjadi naluri dan seketika daripada merasa terpaksa atau dibuat, dan mengingat sifat sekilas dari semua itu, Snapchat merasa mudah dalam penggunaannya sehari-hari.

Cara Mendapatkan Lebih Banyak Warna Menggambar Snapchat

Sudah tentu, menghantar snap tanpa menggunakan senjata alat Snapchat memberikan anda benar-benar kehilangan maksudnya. Gambar yang dipenuhi dengan penapis, gambar, pelekat, dan teks dapat menjadi karya seni sejati — potongan gambar, jika anda mahu. Mari kita terokai pilihan untuk menukar warna kuas cat Snapchat juga.

Mengakses Alat Warna Snapchat Asas

Mari kita mulakan dengan asasnya. Apabila anda mengambil gambar, beberapa alat penyuntingan foto akan muncul di sebelah kanan skrin anda.

Dari atas ke bawah, anda akan melihat alat berikut:

  • Teks - Tambahkan teks berwarna dan tebal.
  • Pensil - Lukis menggunakan jari anda.
  • Clip Art - Tambahkan pelekat atau emoji.
  • Gunting - Potong dan tampal bahagian gambar, atau simpan untuk kemudian.
  • Klip Kertas - Lampirkan pautan.
  • Pangkas - Pangkas atau putar gambar.
  • Pemasa - Tetapkan pemasa untuk berapa lama snap dapat dilihat.

Kami akan fokus pada dua yang pertama - menambah teks dan gambar. Untuk mengakses warna untuk salah satu alat ini, ketuk ikon yang sesuai. Bar warna kecil akan muncul di bawah ikon. Ketuk bar ini dan seret jari anda ke atas dan ke bawah untuk memilih warna yang anda mahukan.

Ini adalah alat warna Snapchat asas. Sekiranya anda menghadapi masalah mendapatkan warna yang tepat yang anda mahukan, jangan risau. Terdapat lebih banyak pilihan - jika anda tahu bagaimana mencarinya. Pertama, cuba seret jari anda hingga ke bawah. Apabila anda sampai di sana, terus berlarutan. Bilah warna akan berkembang menjadi kira-kira dua kali dari ukuran biasa, yang membolehkan anda lebih mudah mengasah warna.

Bukan itu sahaja! Setelah memilih warna, tahan dan seret ke kiri ke dalam gambar. Kemudian, dengan meletakkan jari di skrin, anda boleh menyeret dari kiri ke kanan untuk menyesuaikan kegelapan warna itu. Sekiranya anda berada dalam mood yang lebih emoji, anda juga boleh melukis dengan emoji. Cukup ketik ikon di bawah tongkat warna, dan pilih emoji yang ingin anda lukis. Dari sana, anda boleh menggunakannya sebagai pensil biasa pada karya anda.

Menggunakan Penapis untuk Menukar Warna Foto

Semua pilihan ini membantu anda mencari warna yang sesuai untuk melukis atau menulis pada gambar anda. Tetapi kadangkala, gambar anda masih tidak sepadan. Sekiranya demikian, anda mungkin ingin mengubah pencahayaan pada gambar menjadi warna tertentu. Untuk itu, Snapchat mempunyai beberapa pilihan penapis terbina dalam yang sangat terhad. Leret ke kiri pada gambar anda untuk mengaksesnya. Terus geser untuk melihat lebih banyak pilihan untuk penapis, termasuk cadangan yang diperibadikan, geofilter, penapis kelajuan, dan pelbagai bingkai dan pelekat.

Menambah Berbilang Penapis ke Snapchat Anda

Satu ciri penapis Snapchat yang kurang diketahui adalah keupayaan untuk meletakkannya di atas satu sama lain. Snapchat mempunyai tiga kategori: warna, penapis, dan hiasan. Sekiranya anda mengetahui kaedahnya, anda boleh meletakkan ketiga-tiganya pada satu gambar, seperti ini:

Untuk melakukannya sendiri, sapu ke mana-mana penapis. Apabila anda mempunyai yang anda inginkan, tekan dan tahan pada skrin. Dengan tangan yang lain, terus leret untuk mencari penapis kedua yang anda mahukan. Ulangi jika anda mahu menambah yang ketiga. Perhatikan bahawa anda hanya boleh menambahkan satu penapis dari setiap kategori.

Membuat Penapis Anda Sendiri

Masih belum cukup penapis Snapchat? Maka sudah tiba masanya anda membuat sendiri. Berhati-hatilah, walaupun: penapis Snapchat yang ditaja berharga wang, dan ia hanya bertahan untuk masa yang terhad. Untuk membuat penapis anda sendiri, klik Bitmoji anda di sudut kiri atas skrin kamera. Kemudian, klik ikon tetapan di sudut kanan atas. Tatal ke bawah ke "Penapis & Kanta" dan klik padanya. Kemudian, ketik "Mulakan!" Seterusnya, pilih sama ada anda ingin membuat penapis atau lensa.

Ikuti arahan untuk membuat penapis atau lensa anda, menambahkan pelekat atau emoji mengikut keinginan anda. Kemudian tetapkan masa dan tarikh ia akan aktif, dan lukis peta di mana ia akan tersedia. Semakin lama dan lebih luas anda mahu ia tersedia, semakin banyak harganya. Apabila anda selesai, serahkan. Snapchat akan mengambil masa sekitar satu hari untuk menyemak penapis anda, dan akan memberitahu anda setelah disetujui. Sementara itu, pastikan rakan anda semua tahu di mana dan bagaimana mereka dapat mengakses penapis Snapchat unik anda - atau mengejutkan mereka dengan menghantarnya kepada mereka semua setelah tersedia.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found