Apakah Ikon Bulan di Aplikasi Snapchat

Snapchat adalah aplikasi hebat yang digunakan orang untuk berkomunikasi dan menghantar foto. Ia sangat menyeronokkan dan unik kerana ia membolehkan anda menggunakan banyak penapis dan sentiasa berubah. Aplikasi ini sentiasa mendorong sampul untuk menjadikan perkara baru dan menarik bagi penggunanya.

Apakah Ikon Bulan di Aplikasi Snapchat

Walau bagaimanapun, tidak semua ciri-cirinya benar-benar telus kepada pengguna. Salah satu ciri yang agak kabur adalah ikon bulan yang kadang-kadang menyala di sudut kiri atas skrin, di sebelah ikon denyar. Apa yang diwakili bulan ini dan bagaimana ia dicetuskan?

Ringkasnya, ini adalah mod kamera malam dan artikel ini akan merangkumi semua yang perlu anda ketahui mengenainya. Kami juga akan melihat beberapa ciri menarik lain di Snapchat yang mungkin tidak anda ketahui.

Bagaimana Menghidupkan Mod Kamera Malam di Snapchat?

Ramai pengguna masih tidak tahu bahawa ada mod kamera malam di Snapchat yang boleh anda aktifkan untuk mencerahkan foto. Pengguna iPhone selalu mempunyai akses ke ciri ini sementara pengguna telefon Android mendapatkannya pada akhir 2017.

Banyak masa berlalu sejak itu, tetapi banyak pengguna Snapchat masih dalam kegelapan ketika menggunakan ciri berguna ini. Ia sebenarnya aktif sendiri apabila pencahayaannya sangat gelap. Kemudian ikon bulan kelihatan, betul-betul di sebelah kilat. Ini adalah cara mencerahkan foto anda tanpa menggunakan denyar kamera anda.

snapchat ikon bulan

Perlu diingat bahawa ciri ini kadang-kadang agak rawak. Ia tidak selalu aktif, walaupun anda berdiri di dalam bilik yang gelap gulita. Tanpa basa-basi lagi, berikut adalah cara anda boleh mengaktifkan mod kamera malam di Snapchat sendiri:

 1. Lancarkan Snapchat pada peranti Android atau iOS anda.
 2. Arahkan kamera anda ke kawasan gelap di dalam bilik. Sekiranya tidak berjaya, anda sebenarnya boleh menutup lensa kamera anda dengan tangan dan mod cahaya rendah akan terpicu dengan sendirinya.
 3. Anda sekarang harus melihat ikon bulan di sebelah kilat di sudut kiri atas skrin telefon anda.
 4. Ketuk padanya.
 5. Gambar anda akan menjadi lebih tajam dan lebih cerah.
 6. Ketuk ikon sekali lagi untuk melihat perbezaannya.

  Ikon Bulan di Snapchat

Dengan ciri ini dihidupkan, anda akan dapat mengambil gambar diri sendiri atau orang lain dalam keadaan yang lebih gelap tanpa perlu menggunakan denyar kamera. Ini bagus kerana kilat boleh menyilaukan dan sangat mengganggu banyak orang.

Ciri-ciri Menarik Lain Snapchat yang Mungkin Anda Hilang

Snapchat mempunyai banyak ciri yang tidak dapat dilihat sepenuhnya pada pandangan pertama. Ia tidak terkenal kerana menjadi platform sosial yang paling mesra pengguna. Walau bagaimanapun, banyak penapisnya dapat mempercepat perbualan dengan rakan dan meluangkan masa. Berikut adalah beberapa muslihat yang mungkin anda tidak biasa.

Anda Boleh Menggunakan Dua Penapis Sekaligus

Semua orang suka penapis di Snapchat, tetapi tahukah anda anda boleh menggunakan lebih daripada satu pada satu masa? Anda boleh menggunakan kombinasi penapis gambar dan penapis label data. Inilah caranya:

 1. Tambahkan penapis pertama ke snap anda.
 2. Letakkan salah satu jari anda di skrin.
 3. Pada masa yang sama pilih penapis baru menggunakan jari yang berbeza.

  Ikon Bulan di Snapchat

 4. Akhirnya, tambahkan penapis pertama seperti yang biasa anda lakukan, menekan paparan dengan jari anda. Kemudian sapu perlahan-lahan ke skrin dengan jari yang lain untuk menggunakan penapis baru.
 5. Kedengarannya sukar dan anda mungkin memerlukan sedikit masa untuk mengetahuinya tetapi akhirnya akan berjaya. Multitasker akan mendapat ini dengan lebih pantas.

Cara Melihat Siapa Yang Mengikuti Anda Kembali

Sebaik sahaja anda mengikuti seseorang di Snapchat, anda boleh mula menghantar Snaps kepada mereka dengan segera. Kerana mereka tidak mengikuti anda kembali, Snaps akan berada dalam status menunggu keputusan. Selain itu, orang ini akan berada dalam senarai rakan anda. Bagaimana untuk memastikan mereka mengikuti anda juga?

Anda boleh melakukannya dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Pergi ke skrin profil anda.
 2. Kemudian pilih Tambah Saya.
 3. Pada skrin ini, anda akan melihat siapa yang menambahkan anda. Sahkan dengan menekan ikon tambah.
 4. Nilai tambah akan berubah menjadi tanda semak dan sekarang anda tahu orang ini mengikuti anda kembali.

Kegelapan Hilang!

Menavigasi melalui Snapchat tidak selalu mudah, tetapi masih merupakan salah satu aplikasi paling menarik di sekitar. Sekarang anda tahu bagaimana meningkatkan kecerahan gambar tanpa buta dari lampu kilat. Tidak perlu gelap untuk menggunakan fitur ini, anda boleh mengaktifkannya kapan saja, di mana saja.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found