Cara Mematikan Kipas Anda dengan Sarang

Google Nest kemas dan pintar, tetapi kadangkala ia tidak dapat digunakan. Tambahan pula, kipas Nest kadangkala berfungsi walaupun anda tidak mahu ia berfungsi. Jangan risau, kerana kami akan menunjukkan kepada anda cara mematikan kipas di Google Nest anda.

Cara Mematikan Kipas Anda dengan Sarang

Terdapat dua kaedah, anda boleh menggunakan aplikasi Nest, atau menggunakan Nest Thermostat. Anda juga harus memperhatikan spesifikasi dari Google mengenai kipas sistem yang sesuai dengan Nest. Baca terus untuk tutorial terperinci, dengan langkah dan panduan yang mudah diikuti.

Nota Penting dari Google

Sistem anda perlu memasang wayar kipas yang terpisah untuk menggunakan termostat Nest untuk pilihan kipas. Jika tidak, kipas anda hanya akan berfungsi semasa sistem memanaskan atau menyejukkan kediaman anda secara aktif.

Termostat Nest E serasi dengan kipas sistem tunggal, sementara termostat pembelajaran Nest menyokong kipas sistem dengan tiga kelajuan. Sekiranya anda mempunyai banyak wayar kipas, anda perlu menggunakan Nest Pro untuk pemasangan termostat Nest anda. Kedua-dua termostat Nest tidak sesuai dengan sistem udara paksa voltan tinggi, atau kipas dengan kelajuan berubah-ubah.

Secara logiknya, jika anda menggunakan kipas di Google Nest anda sepanjang masa, ia akan menambahkan bil elektrik anda dan menghabiskan banyak tenaga. Ia juga akan menggunakan penapis udara dengan lebih cepat. Menghidupkan kipas pada kelajuan yang lebih tinggi tidak akan mempercepat pemanasan, ia hanya akan meningkatkan penggunaan tenaga.

Oleh itu, anda harus mematikan kipas anda apabila anda tidak memerlukannya. Mari lihat bagaimana anda boleh melakukannya.

Sarang

Cara Mematikan Kipas Menggunakan Termostat Nest

Sekiranya anda tidak suka menggunakan aplikasi, jangan risau. Anda boleh mengawal Termostat Nest anda secara manual. Inilah caranya:

 1. Mulakan Nest Thermostat untuk mengakses menu utama.
 2. Ketuk cincin termostat untuk memunculkan Paparan Pantas.
 3. Pilih Kipas.
 4. Siapkan pemasa untuk bila anda mahu kipas berhenti, atau anda boleh memilih Hentikan Kipas untuk mematikannya dengan serta-merta. Sekiranya anda melihat kipas berputar pada paparan termostat Nest, ini bermakna kipas masih hidup.

Anda juga boleh mengatur jadual harian untuk kipas anda menggunakan termostat Nest. Ikuti langkah-langkahnya:

 1. Mulakan Nest Thermostat dan buka Paparan Pantas.
 2. Ketik pada Tetapan, dan pilih Jadual Peminat.
 3. Sesuaikan kelajuan kipas dan jadual kerja mengikut keinginan anda.
 4. Tekan Selesai setelah anda selesai mengatur perkara.

Itu akan mengautomasikan kipas untuk penggunaan seharian, tetapi anda boleh mengubah tetapan ini bila-bila masa yang anda mahu.

Cara Mematikan Kipas Menggunakan Aplikasi Nest

Anda juga boleh mengawal kipas melalui aplikasi Nest untuk Android atau iOS. Itu agak mudah juga. Ikut langkah-langkah ini:

 1. Buka aplikasi Nest pada peranti anda.
 2. Pilih termostat yang ingin anda kendalikan.
 3. Pilih Kipas dan pilih berapa lama ia mesti dijalankan. Anda juga boleh menyesuaikan kelajuan kipas di sini.
 4. Tekan Start untuk menghidupkan kipas atau tekan Stop untuk mematikannya.

Anda juga boleh menggunakan aplikasi ini untuk mengatur jadual harian. Berikut adalah langkah-langkahnya:

 1. Buka aplikasi Nest.
 2. Pilih termostat yang anda mahu gunakan.
 3. Pilih Tetapan, dan kemudian ketuk Jadual Peminat.
 4. Ketik gelangsar pada tetapan Setiap Hari untuk menghidupkan atau mematikannya.
 5. Pilih masa kipas anda harus berlari dan sesuaikan kelajuannya.

Itu akan mengautomasikan kipas, tetapi sekali lagi anda boleh mematikan jadual sesuka hati, dengan menggunakan langkah yang sama.

Cara Mematikan Kipas

Jimat tenaga

Itu sahaja. Anda akhirnya dapat mengawal sepenuhnya Google Nest anda dan menyesuaikan peminat mengikut kehendak anda. Kipas berjalan tanpa henti adalah masalah biasa dengan Google Nest, tetapi anda boleh menghindarinya dengan mudah jika anda mematikan kipas secara manual. Sekarang anda tahu bagaimana melakukannya.

Adakah anda mengatur jadual peminat setiap hari di Google Nest anda? Adakah anda mengawal kipas secara manual atau melalui aplikasi? Beritahu kami lebih lanjut mengenainya di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found