LinkedIn - Cara Melihat Siapa yang Melihat Profil anda

Ciri "Siapa yang Melihat Profil Anda" di LinkedIn boleh menjadi alat yang berguna, kerana ia membolehkan anda melihat senarai orang yang mengunjungi profil anda dalam 90 hari terakhir. Ciri ini, tersedia untuk kedua-dua akaun LinkedIn Asas dan Premium, dapat membantu anda menjalin beberapa hubungan yang berguna. Namun, jika anda mempunyai akaun Premium, anda akan mendapat pandangan yang lebih terperinci mengenai khalayak anda.

LinkedIn - Cara Melihat Siapa yang Melihat Profil anda

Dalam panduan ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara melihat siapa yang melihat profil anda di LinkedIn di pelbagai peranti. Kami juga akan menjawab beberapa soalan yang sering ditanya mengenai ciri LinkedIn ini.

Cara Melihat Siapa yang Melihat Profil LinkedIn Anda Dari PC

Fitur LinkedIn yang Melihat Profil Anda tersedia secara teknikal pada kedua-dua akaun LinkedIn Asas dan Premium. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perbezaan.

Apabila berkaitan dengan akaun LinkedIn asas dan percuma, anda dapat melihat siapa yang melihat profil anda hanya jika anda membenarkan ahli LinkedIn yang lain melihat akaun anda semasa anda melihat profil mereka. Ini dilakukan dengan menyesuaikan mod peribadi dan separa peribadi yang boleh anda tetapkan ketika anda pergi ke "Pilihan melihat profil." Dengan kata lain, jika anda menggunakan mod peribadi di LinkedIn, anda tidak akan dapat menggunakan ciri Siapa yang Melihat Profil Anda.

Namun, jika anda mempunyai akaun LinkedIn Premium, anda akan dapat menggunakan ciri ini walaupun anda berada dalam mod peribadi.

Untuk menetapkan pilihan tontonan profil anda untuk menampilkan nama dan tajuk utama anda semasa anda melayari profil lain di LinkedIn, ikuti langkah di bawah:

 1. Lawati LinkedIn di penyemak imbas anda.

 2. Log masuk jika anda belum melakukannya.

 3. Klik pada gambar profil anda di sudut kanan atas skrin anda.

 4. Pilih "Tetapan & Privasi" pada menu drop-down.

 5. Pergi ke "Keterlihatan" di bar sisi kiri di halaman baru.

 6. Teruskan ke "Keterlihatan profil & rangkaian anda" tepat di bawah tab "Keterlihatan".

 7. Di sebelah "Pilihan melihat profil", klik "Ubah".

 8. Pilih "Nama dan tajuk utama anda."

Perubahan pada akaun anda akan disimpan secara automatik. Setelah anda membolehkan orang lain melihat nama anda ketika melihat profil mereka, anda juga dapat melihat siapa yang melihat profil anda.

Ini adalah bagaimana ia dilakukan pada PC:

 1. Buka LinkedIn di penyemak imbas anda dan log masuk ke akaun anda.

 2. Klik "Saya" di bawah gambar profil anda di sudut kanan atas skrin anda.

 3. Pilih butang "Lihat Profil" pada menu drop-down.

 4. Pergi ke pilihan "Siapa yang Melihat Profil Anda" di bawah gambar profil anda di sebelah kiri.

Anda juga boleh mengakses pilihan ini terus dari papan pemuka anda. Ia akan berada di bar sisi kiri, di bawah gambar profil dan nama anda.

Walaupun anda tidak menetapkan pilihan melihat profil untuk menunjukkan nama anda, anda dapat melihat jumlah orang yang mengunjungi profil anda dalam tujuh hari terakhir. Apabila anda pergi ke halaman Siapa yang Melihat Profil Anda, LinkedIn akan meminta anda mematikan mod peribadi.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, jika anda mempunyai akaun Premium, anda akan mendapat banyak maklumat mengenai lebih banyak maklumat. Anda akan melihat trend dan pandangan penonton anda setiap minggu. Grafik juga akan menunjukkan kepada anda kenaikan atau penurunan, dalam peratusan, jumlah penonton berbanding minggu lalu.

Cara Melihat Siapa yang Melihat Profil LinkedIn Anda Dari Aplikasi iPhone

Anda juga dapat melihat siapa yang melihat profil anda secara langsung di aplikasi LinkedIn. Inilah cara anda melakukannya di iPhone:

 1. Buka aplikasi LinkedIn di iPhone anda.

 2. Log masuk jika anda belum melakukannya.

 3. Ketik gambar profil anda di sudut kiri atas aplikasi.

 4. Teruskan ke fitur "Siapa yang Melihat Profil Anda" pada menu.

Itu sahaja yang ada. Anda juga boleh mendapatkan ciri ini di profil LinkedIn anda, tepat di bawah gambar profil dan maklumat asas anda.

Perlu diingat bahawa jika profil anda tidak mempunyai satu paparan dalam 90 hari terakhir, pilihan Siapa yang Melihat Profil Anda tidak akan ada.

Cara Melihat Siapa yang Melihat Profil LinkedIn Anda Dari Peranti Android

Untuk melihat siapa yang melihat profil LinkedIn anda di aplikasi Android, ikuti langkah di bawah:

 1. Lancarkan aplikasi LinkedIn pada peranti Android anda.

 2. Log masuk ke akaun anda.
 3. Ketuk gambar profil anda di sudut kanan atas skrin anda.

 4. Pilih "Siapa yang Melihat Profil Anda" pada menu.

Sekiranya anda mempunyai akaun LinkedIn Premium, anda juga dapat meleret tab yang akan menunjukkan pandangan penonton. Contohnya, grafik akan menunjukkan kepada anda tajuk pekerjaan dan syarikat yang berkaitan dengan penonton anda, serta tempat mereka menemui profil anda.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah mungkin untuk melihat siapa yang melihat profil saya dalam mod peribadi?

Sama ada anda dapat melihat siapa yang melihat profil anda semasa anda berada dalam mod peribadi bergantung pada jenis profil yang anda miliki. Sekiranya anda mempunyai profil LinkedIn asas, anda tidak akan dapat melihat siapa yang melihat profil anda semasa anda berada dalam mod persendirian atau separa swasta. Sebaliknya, ini mungkin untuk pengguna Premium.

Sekiranya anda penonton Premium dalam mod peribadi, semasa anda mengunjungi profil LinkedIn seseorang, mereka akan mendapat pemberitahuan bahawa ahli LinkedIn tanpa nama mengunjungi profil mereka. Namun, jika anda berada dalam mod separa privat, orang yang profilnya telah anda lawati akan dapat melihat tajuk pekerjaan anda atau nama syarikat yang dikaitkan dengan akaun anda.

Mengapa saya tidak dapat melihat semua orang yang melihat profil saya?

Mempunyai akaun LinkedIn Premium membolehkan anda melihat siapa yang melihat profil anda, walaupun anda berada dalam mod peribadi. Namun, jika orang yang melihat profil anda juga berada dalam mod peribadi, maka anda tidak akan dapat melihat maklumat mereka. Ini adalah bagaimana LinkedIn melindungi privasi mereka yang ingin melayari secara peribadi.

Ketahui Siapa yang Telah Mengunjungi Profil LinkedIn Anda

Ia sangat berguna untuk mengetahui siapa yang telah melihat profil anda di LinkedIn. Ini akan membantu anda mendapatkan gambaran mengenai keterlihatan profil anda dan khalayak anda juga. Sama ada anda mempunyai akaun Basic atau Premium, anda akan dapat menggunakan ciri Siapa yang Melihat Profil Anda di LinkedIn.

Adakah anda pernah cuba melihat siapa yang melihat profil LinkedIn anda? Adakah anda mengikuti langkah yang sama dari panduan ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found