Cara Memuat turun Musim Seluruh di Netflix

Sekiranya anda tahu bahawa anda tidak akan mempunyai akses ke internet atau hanya mahu menyimpan data, memuat turun rancangan TV dari Netflix boleh menjadi sangat berguna. Sebenarnya, jika anda ingin memastikan anda sentiasa menonton sesuatu semasa di luar talian, anda boleh memuat turun sepanjang musim rancangan TV kegemaran anda dan menyediakannya dengan satu klik.

Cara Memuat turun Musim Seluruh di Netflix

Sekiranya anda tidak pasti cara memuat turun sepanjang musim dari Netflix atau tidak tahu ia mungkin dilakukan, anda telah sampai di tempat yang betul. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan semua yang perlu anda ketahui mengenai memuat turun kandungan dari Netflix.

Cara Memuat turun Musim Seluruh Dari Netflix pada iPad

Malangnya, Netflix tidak menawarkan pilihan untuk memuat turun sepanjang musim sekaligus. Sebaliknya, anda perlu memuat turun setiap episod secara berasingan. Inilah caranya:

 1. Sekiranya anda belum memilikinya, muat turun aplikasi Netflix dari App Store.
 2. Log masuk ke akaun Netflix anda. Sekiranya anda tidak memilikinya, daftar dan pilih pelan langganan.
 3. Cari rancangan TV yang ingin anda muat turun dengan mengetuk ikon kaca pembesar.
 4. Cari episod yang ingin anda muat turun dan ketik ikon muat turun.

Anda tidak perlu menunggu sehingga satu muat turun selesai untuk mula memuat turun yang lain. Perlu diingat bahawa secara lalai, Netflix akan memuat turun episod hanya apabila anda tersambung ke rangkaian Wi-Fi.

Cara Memuat turun Musim Seluruh Dari Netflix di PC

Tidak boleh memuat turun sepanjang musim dari Netflix. Walau bagaimanapun, anda boleh memuat turun episod individu. Ikuti langkah di bawah untuk melakukannya:

 1. Pastikan aplikasi Netflix dimuat turun. Anda boleh menemuinya di Kedai Microsoft.

 2. Log masuk ke akaun anda atau buat.

 3. Cari rancangan TV yang ingin anda muat turun.

 4. Cari episod yang anda suka dan ketik ikon muat turun di sebelahnya. Anda boleh menjeda atau membatalkan muat turun pada bila-bila masa dengan mengetuk ikon yang muncul dan bukannya tanda muat turun.

Anda dapat melacak kemajuan muat turun anda dengan melihat bar kemajuan di bahagian bawah skrin anda atau dengan mengakses "Muat turun Saya." Untuk mempercepat prosesnya, anda boleh memuat turun beberapa episod sekaligus, tetapi anda mesti mula memuat turunnya satu demi satu.

Cara Memuat turun Musim Seluruh Dari Netflix di Aplikasi iPhone

Netflix tidak membenarkan anda memuat turun sepanjang musim dengan satu klik. Tetapi anda selalu boleh memuat turun setiap episod dalam satu musim secara berasingan dan memastikan anda mempunyai sesuatu untuk ditonton semasa di luar talian. Anda boleh menyimpan episod individu dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Sekiranya anda tidak mempunyai aplikasi Netflix, muat turun dari App Store.

 2. Log masuk ke akaun Netflix anda. Sekiranya tidak memilikinya, anda boleh membuatnya dan memilih pelan langganan pilihan anda.

 3. Ketik ikon carian dan cari rancangan TV dengan episod yang ingin anda muat turun.

 4. Sebaik sahaja anda menemui rancangan TV, cari episod tertentu.

 5. Sebelum memainkannya, ketik ikon muat turun di sebelah kanan.

 6. Lakukan perkara yang sama untuk setiap episod yang ingin anda muat turun.

Perlu diingat bahawa Netflix hanya akan memuat turun episod jika anda tersambung ke Wi-Fi, tetapi anda sentiasa dapat menyesuaikan tetapan dan menggunakan data anda.

Cara Memuat turun Musim Seluruh Dari Netflix di Aplikasi Android

Memuat turun sepanjang musim dari Netflix tidak dapat dilakukan. Buat masa ini, Netflix tidak menawarkan pilihan tersebut. Tetapi, anda boleh memuat turun episod individu. Berikut adalah arahan bagaimana melakukannya:

 1. Muat turun aplikasi Netflix dari Play Store jika anda tidak memilikinya.

 2. Log masuk ke akaun anda atau buat dan pilih pelan langganan.

 3. Ketuk ikon carian atau pergi ke tab "Rancangan TV" untuk mencari ikon yang ingin anda muat turun.

 4. Pilih episod tertentu dan ketik ikon muat turun di sebelahnya.

 5. Anda boleh memeriksa kemajuan muat turun anda dengan melihat ikon yang muncul dan bukannya tanda muat turun. Tidak perlu menunggu jika anda ingin memuat turun lebih daripada satu episod; ulangi prosesnya sebelum muat turun pertama selesai.

Secara lalai, anda perlu disambungkan ke Wi-Fi jika anda ingin memuat turun kandungan dari Netflix.

Soalan Lazim Tambahan

Bolehkah saya memuat turun episod secara automatik?

Netflix menawarkan ciri "Muat turun Pintar". Sekiranya anda memuat turun dan menonton satu episod, Netflix secara automatik akan memuat turun episod berikut dan menghapus episod yang telah anda tonton. Episod terakhir akan kekal di bahagian "Muat turun" jika anda telah menyelesaikan keseluruhan rancangan TV.

Inilah cara anda boleh mengaktifkan Muat turun Pintar:

1. Buka aplikasi Netflix.

2. Ketik "Muat turun." Sekiranya anda menggunakan Netflix di PC, tekan tiga baris, dan kemudian tekan "Muat turun Saya."

3. Ciri Muat turun Pintar akan muncul di bahagian atas skrin anda. Tukar butang togol untuk menghidupkannya.

Ciri ini hanya berfungsi jika anda tersambung ke Wi-Fi dan mempunyai versi aplikasi terbaru.

Pilihan ini tidak boleh dikelirukan dengan ciri "Muat turun untuk anda" di bahagian yang sama. Sekiranya anda mahu Netflix memuat turun kandungan berdasarkan sejarah tontonan anda, anda boleh mengaktifkan ciri ini. Setiap kali anda menyambung ke rangkaian Wi-Fi, Netflix akan menyimpan kandungan ke folder muat turun.

Berapakah jumlah tajuk maksimum yang boleh saya muat turun?

Netflix membolehkan anda memuat turun sehingga 100 tajuk. Perlu diingat bahawa ini juga dibatasi oleh jumlah simpanan yang ada. Sekiranya anda menggunakan aplikasi mudah alih dan tidak mempunyai cukup simpanan di telefon, anda boleh menukar lokasi muat turun ke "kad SD" dengan mengakses tetapan.

Penting untuk menekankan bahawa beberapa tajuk akan tamat selepas waktu tertentu. Ini bergantung pada lesen, dan bukan sesuatu yang dapat anda kendalikan. Sekiranya tajuk tamat dalam masa kurang dari tujuh hari, anda akan melihat baki masa yang tersedia di bahagian muat turun.

Sebilangan akan habis masa 48 jam selepas anda mula-mula memainkannya. Dalam kes ini, anda juga akan melihat baki masa di bahagian muat turun.

Sekiranya tajuk yang dimuat turun meninggalkan Netflix, ingatlah bahawa tajuk itu akan hilang dari folder anda apabila tidak tersedia di perkhidmatan.

Nikmati Rancangan TV Kegemaran Anda Walaupun Anda Di Luar Talian

Memuat turun episod kegemaran anda dari Netflix membolehkan anda sentiasa menonton sesuatu. Walaupun anda tidak dapat memuat turun sepanjang musim dengan satu klik, anda boleh menyimpan satu episod atau menggunakan ciri Muat turun Pintar yang memuat turunnya untuk anda. Tontonlah kandungan kegemaran anda walaupun anda berada di luar talian.

Adakah anda sering menggunakan pilihan muat turun di Netflix? Adakah anda lebih suka melakukannya di telefon bimbit atau komputer anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found