Bagaimana Mengetahui Kelajuan Streaming Netflix Anda

 • Apa itu Netflix?: Semua yang perlu anda ketahui mengenai perkhidmatan langganan TV dan filem
 • Tayangan baru terbaik di Netflix pada bulan Ogos
 • Rancangan TV terbaik di Netflix
 • Filem terbaik di Netflix untuk ditonton SEKARANG
 • Kandungan terbaik di Netflix pada bulan Ogos
 • Netflix Originals terbaik untuk ditonton SEKARANG
 • Dokumentari Netflix terbaik
 • Cara mendapatkan Netflix Amerika di UK
 • Cara mencari kategori tersembunyi Netflix
 • Cara menghapus sejarah tontonan Netflix anda
 • Cara mengeluarkan peranti dari Netflix
 • Cara menonton Netflix dalam Ultra HD
 • Petua dan trik Netflix
 • Bagaimana untuk mengetahui kelajuan Netflix anda
 • Cara membatalkan Netflix dalam 3 langkah mudah

Tidak ada yang lebih buruk daripada menghidupkan Netflix untuk mencarinya secara berterusan, tidak memuat, atau berjalan dalam definisi standard "blur-o-vision." Sejujurnya, bagaimana kita hidup sebelum era HD? Kami mempunyai TV tiub resolusi rendah yang mengaburkan piksel untuk menjadikan gambar kelihatan lebih bersih.

Bagaimana Mengetahui Kelajuan Streaming Netflix Anda

Syukurlah, kebanyakan masalah ini dapat diselesaikan dengan ujian pantas kelajuan internet anda. Anda mungkin mempunyai perkhidmatan hotspot mudah alih atau internet jalur lebar yang pantas dari Comcast, AT&T, Spectrum, Dish, Armstrong, atau penyedia internet lain. Namun, anda mungkin tidak dapat menggunakan Netflix pada kelajuan yang pantas kerana penyedia perkhidmatan internet (ISP) meletihkan pelayan Netflix.

Menggunakan penguji kelajuan seperti Speedtest.net Ookla adalah alat yang baik untuk mengukur kelajuan sambungan internet "umum" anda, tetapi tidak dapat mengukur lebar jalur perkhidmatan Netflix anda.

Keadaan ini adalah ketika ujian kelajuan super ringan Netflix dimainkan. Cukup kunjungi Fast.com untuk memeriksa kelajuan streaming Netflix anda. FAST dimiliki dan dikendalikan oleh Netflix dan berjalan terus di pelayan mereka.

Netflix juga menawarkan ujian kelajuan dalam aplikasi, tetapi terhad untuk peranti terpilih. Untuk aplikasi mudah alih dan PC, mereka mengarahkan anda untuk menggunakan Fast.com. Untuk memeriksa aplikasi Netflix peranti lain untuk pilihan ujian kelajuan, cari ikon gear di bahagian atas skrin utama. Sekiranya anda tidak melihat gear, peranti anda tidak menyokong fungsi ujian kelajuan. Pilih "Periksa rangkaian anda" jika ikon roda gigi ada.

Cara Mencari Kelajuan Streaming Netflix Anda pada PC, Mac atau Chromebook

Untuk mendapatkan ukuran tepat lebar jalur Netflix anda di desktop, komputer riba atau Macbook, kunjungi Fast.com.

Laman web super minimum ini adalah alat yang dimiliki Netflix yang sangat baik untuk menguji sambungan internet anda, tetapi juga memberi anda pembacaan langsung tentang seberapa cepat anda dapat mengalirkan kandungan dari Netflix. Tidak seperti Speedtest.net, Fast.com menghubungkan terus ke pelayan Netflix, memberikan anda bacaan yang paling tepat untuk seberapa boleh dipercayai sambungan anda. Kelajuan yang ditunjukkan diukur dalam masa nyata.

Dalam perbandingan di bawah, anda dapat melihat bahawa pelayan Netflix memberikan banyak lebar jalur. Anda juga menyedari bahawa Speedtest.net menunjukkan lebar jalur yang sedikit lebih perlahan. Perhatikan bahawa kelajuan sentiasa berubah-ubah. Satu minit, anda mungkin mempunyai 60mbps, dan seterusnya, anda mendapat 45mbps atau bahkan 50mbps.

Perlu diingat bahawa ISP menghadkan kelajuan (menetapkan ambang) berdasarkan tahap langganan perkhidmatan. Oleh itu, lebar jalur pelayan Netflix didasarkan pada kawalan langganan ISP. Apa maksudnya? Anda melihat pengukuran pelayan Netflix berjalan dari dalam lebar jalur ISP dan pelayan biasa menunjukkan yang sama. Kelajuan yang anda lihat dari Fast.com adalah kadar yang anda dapat untuk streaming Netflix.

Secara ringkas, Fast.com melaporkan kelajuan yang dapat ditangani oleh sambungan anda di bawah perkhidmatan Netflix dan perkhidmatan internet ISP anda. Menguji lebar jalur dari pelayan biasa tidak menghasilkan hasil kelajuan Netflix yang tepat, terutamanya kerana mereka adalah pelayan yang berbeza.

Bagaimana Fast.com Boleh Memeriksa Kelajuan Netflix?

Anda mungkin bertanya, "Bagaimana Fast.com dapat mengesan potensi kecepatan Netflix saya jika penyedia internet saya melancarkan perkhidmatan Netflix?" Jawapannya adalah bahawa laman web ini tidak berbeza dengan halaman lain di internet.

Fast.com diproses seperti laman web lain. Pendikit berlaku semasa aplikasi Netflix berjalan atau pelayan Netflix diakses, tanpa mengira penggunaannya. Semuanya bergantung pada kemampuan pendikit ISP. Sebilangan besar penyedia internet bergerak berdasarkan aplikasi dan pelayan. Penyedia internet di rumah juga mempunyai kemampuan untuk mengatasi kelajuan melalui kedua-dua pilihan, walaupun pelayan adalah kaedah kawalan utama. Pada akhirnya, laporan kelajuan masa nyata di Fast.com adalah kelajuan yang anda terima untuk streaming Netflix.

Cara Mengukur Kelajuan Netflix di iPhone, iPad, dan Android

Sekiranya anda menggunakan peranti iPhone, iPad, atau Android, mudah untuk mengetahui sejauh mana kelajuan sambungan Netflix anda boleh dipercayai.

Walaupun laman web Fast.com berfungsi di telefon bimbit juga, Netflix telah membuat FAST Speed ​​Test untuk aplikasi iOS dan FAST Speed ​​Test untuk aplikasi Android, yang membolehkan anda dengan cepat mengukur seberapa pantas sambungan mudah alih anda ke pelayan Netflix.

Ujian Kelajuan Netflix Google Play:

Ujian Kelajuan Netflix iOS:

Aplikasi ini sangat mudah digunakan, seperti laman web: lancarkan sahaja dari peranti anda, dan dalam beberapa saat, anda akan mendapat bacaan langsung. Ini juga merupakan kaedah yang baik untuk memeriksa sama ada rancangan data anda cukup pantas untuk keperluan penstriman anda.

Bagaimana cara meningkatkan kelajuan streaming Netflix?

Selain menukar ISP atau perkhidmatan mudah alih, tidak ada banyak pilihan untuk mempercepat Netflix. Apa pun, menggunakan sambungan ethernet biasanya melebihi kecepatan Wi-Fi, jadi jika anda berada di dekat penghala atau modem kabel, itu adalah pilihan terbaik.

Selain menggunakan ethernet untuk meningkatkan kelajuan Netflix, anda harus memeriksa kesihatan dan prestasi peranti anda. Langkah ini kebanyakannya melibatkan PC dan Mac, tetapi juga penting untuk telefon pintar dan tablet. Kurangkan bilangan aplikasi yang berjalan di latar belakang, dan kemudian uji semula kelajuan Netflix anda di Test.com. Anda juga boleh mencuba penyesuai Wi-Fi yang berbeza bila boleh, seperti pada PC desktop Windows.

Seperti yang anda lihat, cara terbaik untuk memeriksa kelajuan perkhidmatan Netflix anda adalah dengan menggunakan alat atau laman web yang mengukur lebar jalur melalui pelayan Netflix. Anda mendapat bacaan pembekal perkhidmatan, yang, pada masa ini, memberikan lebar jalur berubah untuk kegunaan tertentu. Peranti anda juga memainkan peranan penting dalam kelajuan, tetapi ISP atau pembawa mudah alih mempunyai kawalan yang paling banyak. Fast.com adalah alat Netflix dan berjalan di pelayannya, jadi pembacaan mewakili apa yang anda terima (dengan pendikit oleh ISP anda) semasa menggunakan aplikasi.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found