Netflix Diretas dan E-mel Diubah - Cara Mendapatkan Balik Akaun

Netflix adalah salah satu platform streaming yang paling popular di dunia. Sayangnya, ini menjadikannya sasaran yang menggoda bagi penggodam yang ingin menikmati filem dan rancangan TV sambil membiarkan orang lain memenuhi undang-undang.

Netflix Diretas dan E-mel Diubah - Cara Mendapatkan Akaun Kembali

Kadang kala penggodam hanya akan menukar kata laluan tetapi tidak ada yang lain, dan pada masa lain mereka sama sekali tidak akan mengubah apa-apa (berharap dapat terbang di bawah radar). Tetapi, adalah lebih biasa bagi penggodam untuk menukar alamat e-mel yang berkaitan dengan akaun sehingga mereka dapat menyelesaikan semuanya.

Terlepas dari kaedahnya, ada cara untuk menangani serangan penggodam. Dalam artikel ini, saya akan memberi anda ikhtisar asas bagaimana mempertahankan diri dan mendapatkan kembali akaun anda.

Bagaimana Cara Mengetahui Jika Akaun Netflix Anda Diterima?

Peretas menggunakan pelbagai kaedah untuk mendapatkan akses ke akaun Netflix seseorang.

Dalam beberapa kes, penggodam akan mendapat akses ke akaun anda dan meninggalkan bukti kelayakan anda sendiri dengan harapan mereka dapat terus menggunakan akaun anda tanpa anda sedari. Dalam keadaan ini, penting untuk memerhatikan aktiviti menonton yang pelik di akaun Netflix anda.

Dalam kes lain, penggodam boleh mengubah e-mel dan kata laluan masuk anda untuk sepenuhnya menyekat anda dari mengakses akaun. Dalam situasi seperti ini, anda perlu menghubungi Netflix untuk mendapatkan kembali kawalan akaun anda.

Mari kita lihat bagaimana anda dapat mengetahui apakah akaun anda telah diretas dan bagaimana anda boleh mendapatkan kembali akaun anda.

Aktiviti Akaun Pelik

Cara termudah untuk mengetahui sama ada seseorang telah menggunakan akaun anda adalah dengan memeriksa tab yang baru ditonton di Netflix. Sekiranya anda melihat filem atau rancangan TV di sana yang tidak anda tonton baru-baru ini, kemungkinan akaun anda digunakan oleh orang lain.

Dalam kes ini, anda harus segera menukar kata laluan anda untuk memastikan kerosakan tidak bertambah buruk dan untuk mengelakkan penggodam menggunakan akaun anda lagi.

Inilah cara anda memastikan bahawa aktiviti mencurigakan berlaku di akaun Netflix anda:

 1. Log masuk ke akaun Netflix anda dan pilih Akaun.

  netflix

 2. Klik Aktiviti melihat untuk melihat semua aktiviti yang berlaku di akaun anda. Penggodam dapat menghapus aktiviti baru-baru ini, jadi jika anda masih tidak yakin dengan apa yang berlaku, teruskan ke langkah seterusnya.

  aktiviti melihat

 3. Klik pada Aktiviti penstriman peranti terkini untuk melihat lokasi dari mana akaun anda dilog masuk.

  Aktiviti Terkini

 4. Periksa sama ada terdapat log masuk yang tidak diketahui dari negara atau kawasan lain.

  senarai aktiviti terkini

 5. Sekiranya anda melihat log masuk yang tidak anda ketahui, kemungkinan akaun anda digodam. Kembali kepada Tetapan dan pilih Log keluar dari semua peranti.

  log keluar

Ini akan mengeluarkan akaun anda dari semua peranti, termasuk yang digunakan oleh penggodam. Sekarang setelah anda memastikan bahawa anda adalah satu-satunya orang yang menggunakan akaun, inilah masanya untuk menukar kata laluan anda untuk memastikan bahawa penggodam tidak masuk semula.

Menukar kata laluan anda dari peranti mudah alih:

 1. Log masuk ke akaun Netflix anda menggunakan sebarang peranti.

 2. Pilih Lebih banyak lagi di sudut kanan bawah skrin.

 3. Pergi ke Tetapan Aplikasi dan tatal ke bawah sehingga anda menemui alamat e-mel anda di Tindakan bahagian.

 4. Ketik dan anda akan dapat menukar kata laluan anda.

 5. Aktifkan pengesahan dua langkah untuk alamat Gmail anda (jika itu adalah klien e-mel yang anda gunakan). Dengan cara itu, anda perlu mengesahkan setiap log masuk dengan mengklik pautan yang akan anda terima dalam e-mel anda. Walaupun ini kelihatan seperti gangguan, lebih baik selamat daripada menyesal.

Menukar kata laluan anda dari komputer:

 1. Log masuk ke Akaun Netflix anda.

 2. Arahkan kursor ke ikon profil anda di sudut kanan atas dan pilih Akaun dari menu lungsur.

 3. Klik pada Tukar kata laluan. Anda akan menjumpainya di bahagian kanan atas halaman Akaun di bawah Keahlian & Pengebilan.

 4. Pada halaman seterusnya, masukkan kata laluan semasa anda di medan pertama dan kata laluan baru anda dalam dua yang lain.

 5. Sebagai pilihan, anda boleh mencentang kotak di sebelah Memerlukan semua peranti untuk log masuk semula dengan kata laluan baru. Ini akan log keluar semua peranti yang anda sambungkan secara automatik dari Netflix.

 6. Klik Jimat untuk menyimpan kata laluan baru anda.

Sekarang, akaun anda harus selamat kerana penggodam tidak boleh log masuk semula.

Bagaimana jika Akaun Netflix Saya Telah Diretas dan E-mel Berubah?

Sudah tentu, jika orang yang menggodam akaun anda memutuskan untuk menukar kelayakan log masuk anda, anda tidak akan dapat memulakannya melalui tetapan akaun anda. Anda boleh melaporkan masalah ini ke Netflix melalui pusat sokongan mereka, pengguna sering mendapat pertolongan hebat dengan melakukan ini.

Sekiranya ini berlaku, anda kini terkunci dari akaun Netflix anda. Sekiranya penggodam berusaha keras untuk mengubah semua maklumat anda, termasuk nombor kad kredit anda, anda akan sukar membuktikan bahawa anda adalah pemilik akaun asal.

Berdasarkan apa yang telah kami pelajari dari pengguna yang menghadapi masalah ini, anda tidak boleh mengharapkan untuk mengembalikan akaun anda yang dicuri. Netflix tidak dapat memeriksa maklumat asal anda, dan tidak ada cara lain untuk membuktikan bahawa akaun tersebut adalah milik anda.

Hasil terbaik ialah akaun yang dicuri akan dihapuskan. Ini bermakna anda harus membuat yang baru untuk kembali menonton rancangan TV kegemaran anda. Semuanya berada di tangan pasukan sokongan pelanggan dan bagaimana mereka menangani masalah tersebut.

Pastikan Akaun Anda Selamat

Cara terbaik untuk memastikan bahawa tidak ada orang lain yang mengawal akaun Netflix anda adalah dengan menjadikannya seaman mungkin dari hari pertama. Ini bermaksud anda harus membuat kata laluan yang mempunyai angka, huruf besar dan huruf kecil, dan bahkan beberapa simbol.

Berhati-hatilah dengan komunikasi yang dihantar kepada anda oleh Netflix. Adalah tidak biasa bagi penggodam dan penipu untuk menghantar e-mel kepada pengguna Netflix e-mel untuk mendapatkan maklumat peribadi. E-mel ini meminta pengguna mengesahkan maklumat pembayaran dan maklumat masuk mereka. Sebilangan penipu membuat tautan yang realistik ke laman web untuk menjebak mangsa mereka sehingga kehilangan maklumat peribadi. Melindungi akaun anda bermaksud memastikan bahawa anda tidak memberikan maklumat untuk mengaksesnya.

Cara penggodam lain untuk mendapatkan akses ke akaun Netflix anda adalah melalui penyemak imbas web yang tidak mempunyai anti-malware. Ini bukan sahaja masalah untuk hiburan anda, tetapi juga menjadi masalah untuk akaun lain.

Sekiranya akaun anda digodam setelah semua itu, sekurang-kurangnya anda akan tahu bahawa penggodam harus melakukan banyak kerja tambahan. Sebilangan besar dari mereka akan menyerah dan pergi mencari sasaran yang lebih mudah.

Soalan Lazim

Keselamatan Netflix adalah masalah besar hari ini. Itulah sebabnya kami memasukkan bahagian ini untuk menjawab lebih banyak soalan anda.

Bagaimana saya menukar maklumat pembayaran saya jika saya tidak dapat log masuk?

Anggaplah anda adalah salah satu dari beberapa orang yang tidak bernasib baik yang tidak dapat log masuk ke akaun anda dan anda tidak dapat mengembalikan akaun anda. Sekiranya maklumat pembayaran anda masih tersambung, anda akan terus melihat caj bulanan ditarik setiap bulan sehingga akaun dibatalkan.

Sekiranya Netflix tidak membantu, perhentian pertama anda adalah institusi kewangan anda. Sebilangan besar bank, syarikat kad kredit, dan terutama PayPal harus memberi anda pilihan untuk menghentikan pembayaran.

Walaupun beberapa bank mengenakan bayaran untuk ini, penting untuk menjamin kaedah pembayaran anda.

Mengapa seseorang menggodam akaun Netflix saya?

Sekiranya rakan anda mengakses akaun anda, jawapan untuk soalan ini adalah mudah: mereka ingin menonton Netflix secara percuma. Tapi, anggaplah seseorang yang tidak anda kenali. Mengapa di Bumi ada orang rawak (mungkin di negara lain) menginginkan akaun Netflix anda? Malah rancangan peringkat tertinggi hanya $ 15 / bln.

Sebilangan orang mendapat keuntungan dengan menjual maklumat akaun anda di laman web gelap. Orang lain mungkin mendapati bahawa anda menggunakan maklumat log masuk yang sama untuk akaun lain yang lebih serius (seperti akaun bank, media sosial, dll.).

Akhirnya, sebilangan orang mungkin ingin menonton kandungan Amerika di negara lain. Apa pun alasannya, ambil langkah berjaga-jaga yang betul untuk melindungi akaun anda (gunakan kata laluan yang lain, periksa e-mel anda) agar anda tidak menjadi mangsa penggodam yang seterusnya.

Bagaimana penggodam masuk ke akaun saya?

Terdapat banyak cara agar penggodam dapat mengakses akaun anda. Untuk satu, e-mel pancingan data adalah alat yang sering digunakan oleh interlopers. Dengan menghantar e-mel rasmi yang anda pasti akan membalasnya, penggodam telah memperoleh nama pengguna dan kata laluan anda dengan berkesan. Selalunya, e-mel ini akan mengarahkan anda ke laman web yang meminta anda log masuk ke akaun Netflix anda. Sebaiknya elakkan masuk ke akaun Netflix anda di mana sahaja selain aplikasi atau laman web rasmi.

Seterusnya, penggodam mungkin telah mendapat akses ke akaun anda yang lain. Inilah sebabnya mengapa kita yang mengetahui industri ini sering menasihati orang untuk menggunakan kata laluan yang berbeza untuk setiap akaun. Sekiranya seseorang masuk ke e-mel anda, mereka juga akan mendapat akses ke akaun lain.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found