Cara Memuat turun Filem Netflix pada Mac

Sekiranya anda seorang pemilik Mac dan peminat filem yang bangga, Netflix menyediakan perkhidmatan streaming yang sempurna untuk membantu anda mengikuti filem dan rancangan TV yang sedang tren. Anda juga boleh memuat turun kegemaran anda dan menikmatinya semasa dalam perjalanan. Tetapi untuk melakukannya, anda memerlukan aplikasi Netflix.

Cara Memuat turun Filem Netflix pada Mac

Malangnya, Netflix belum mengeluarkan aplikasi untuk Mac, jadi anda tidak dapat memuat turun kandungannya. Jadi adakah ini bermaksud impian anda untuk menonton kandungan kegemaran anda semasa di luar talian hilang? Tidak.

Anda boleh memanfaatkan beberapa kaedah penyelesaian yang sah dan selamat dan masih mengikuti blockbuster di Mac anda walaupun tanpa sambungan internet. Dalam artikel ini, kami akan berkongsi beberapa petua tentang bagaimana anda boleh memuat turun filem di Mac.

Adakah Mungkin Menonton Netflix Luar Talian di Mac?

Sejak penemuannya, Netflix terbukti menjadi perkhidmatan penstriman inovatif yang menawarkan banyak pustaka filem dan rancangan TV. Anda boleh menjumpai apa sahaja yang anda mahu tonton, dari program yang sedang popular hingga mengaburkan klasik dari tahun-tahun yang lalu. Salah satu ciri yang menarik perhatian Netflix kepada peminat filem ialah kemampuan memuat turun filem. Anda boleh menyimpan filem kegemaran anda di simpanan tempatan dan menontonnya bila-bila masa yang anda mahukan.

Walaupun Netflix belum melancarkan versi aplikasi yang serasi dengan MacOS, anda masih dapat menikmati filem anda di luar talian, berkat beberapa penyelesaian yang terbukti. Mari kita lihat pelbagai cara anda boleh memuat turun filem di Mac anda.

Kaedah 1: Gunakan Pemain QuickTime

Sebelum mencuba apa-apa yang kompleks, ada baiknya melihat lebih dekat ke rumah. Netflix telah mengembangkan aplikasi untuk peranti lain dalam keluarga Apple yang lebih besar, termasuk iPhone, iPad, dan iPod Touch. Aplikasi ini dilengkapi dengan pilihan muat turun. Anda boleh menyimpan filem anda di storan tempatan dan menontonnya kemudian, walaupun tanpa sambungan internet. Yang paling penting, anda kemudian boleh memindahkan fail-fail ini ke Mac anda menggunakan QuickTime Player.

QuickTime Player adalah alat main balik media digital yang disertakan bersama MacOS. Ia mengenali dan memainkan semua format video utama. Ini juga dapat digunakan untuk menangkap, merekam, dan berbagi film atau musik.

Mari lihat bagaimana anda boleh memainkan filem anda di Mac menggunakan QuickTime Player. Kami akan menunjukkan langkah-langkah yang diperlukan, dengan andaian anda menggunakan iPhone.

 1. Pautkan Mac anda ke iPhone anda menggunakan kabel USB.
 2. Lancarkan Pemain QuickTime pada Mac anda. Anda boleh melakukannya melalui folder Aplikasi atau Launchpad.
 3. Klik "Fail" di sudut kanan atas dan kemudian pilih "Rakaman Filem Baru." Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan jalan pintas "Option + Command + N".

 4. Buka panel kawalan dan klik pada ikon anak panah di sebelah butang rakam merah.
 5. Anda sekarang perlu mengarahkan QuickTime Player untuk mengalirkan kandungan dari iPhone anda. Untuk melakukannya, pilih "iPhone" di bawah "Mikrofon dan Kamera."
 6. Lancarkan aplikasi Netflix di iPhone anda dan kemudian arahkan ke filem atau tunjukkan bahawa anda ingin melakukan streaming.
 7. Klik pada butang rakam pada QuickTime Player (pada Mac anda) dan kemudian ketik "Main" di iPhone anda. Pada ketika ini, filem akan mula diputar di Mac anda melalui aplikasi QuickTime Player. Semasa ia dimainkan, aplikasi akan merakam semua yang ada di latar belakang.

 8. Sebaik sahaja filem berakhir, klik pada butang rakam untuk menghentikan rakaman.

 9. Klik "Fail" di sudut kanan atas dan kemudian pilih "Simpan."

Et voila! Anda secara teknikal memuat turun filem anda di Mac. Walaupun kualiti video mungkin tidak sesuai dengan aplikasi Netflix, anda dapat menyimpan fail tersebut di storan tempatan Mac anda.

Kaedah 2: Streaming Dari iPad atau iPhone

Anda boleh menstrim filem dari iPad atau iPhone ke Mac menggunakan AirPlay. Ini adalah susunan protokol proprietari / rangkaian antara muka pengaturcaraan aplikasi (API) yang dimiliki oleh Apple yang membolehkan streaming media antara peranti. Salah satu perkara terbaik mengenai AirPlay ialah ia membolehkan anda mengalirkan audio dan video dari peranti iOS ke peranti lain yang disokong seperti TV atau Mac secara wayarles. Yang anda perlukan hanyalah Wi-Fi.

Aplikasi Netflix untuk peranti iOS serasi dengan AirPlay. Ini bermaksud anda dapat menstrimkan filem atau rancangan TV yang anda muat turun di iPad atau iPhone ke Mac anda hanya dengan beberapa klik. Ini caranya:

 1. Pastikan ada sambungan Wi-Fi antara peranti iOS dan Mac anda.
 2. Lancarkan AirPlay pada peranti iOS anda dan ketuk "Screen mirroring".

 3. Pilih Mac anda dari menu AirPlay.

 4. Lancarkan Netflix pada peranti IOS anda dan kemudian buka filem atau siri yang dimuat turun yang ingin anda tonton.
 5. Klik "Main." Pada ketika ini, filem akan mula ditayangkan di Mac anda.

Kaedah ini secara teknikal tidak membenarkan anda memuat turun sebarang kandungan Netflix untuk tontonan di luar talian, tetapi kaedah ini boleh menjadi penyelesaian yang berguna, terutamanya untuk beberapa penonton. Kelemahannya ialah bahawa sambungan rangkaian Wi-Fi boleh menyebabkan jangka hayat bateri pada peranti anda.

Kaedah 3: Boot Camp dan Windows

Netflix telah mengembangkan aplikasi untuk sistem operasi Windows yang membolehkan anda memuat turun kandungan di PC anda. Walaupun komputer Mac terutamanya dijalankan pada MacOS, anda boleh memasang Windows 7 (atau lebih tinggi) pada Mac anda. Bagaimana anda boleh melakukannya? Penyelesaiannya ialah Boot Camp.

Sekiranya anda tertanya-tanya apa itu Boot Camp, perisian yang dibangunkan oleh Apple yang membolehkan anda menggunakan MacOS dan Microsoft Window pada Mac anda pada masa yang sama. Sekiranya anda mempunyai dua monitor yang terpasang ke Mac anda, anda boleh membuka dan menjalankan Windows dan aplikasinya pada satu skrin semasa menjalankan Mac pada yang lain. Semua perkakasan dan pemacu dioptimumkan untuk memastikan anda tidak perlu membeli barang tambahan. Boot Camp sangat sesuai dengan komputer Mac berasaskan Intel.

Sebaik sahaja anda memasang Windows di Mac anda, yang perlu anda lakukan ialah memuat turun dan memasang aplikasi Netflix. Anda kemudian dapat memuat turun filem atau rancangan TV dan menontonnya nanti mengikut keselesaan anda. Satu-satunya kelemahan pendekatan ini ialah anda perlu membeli salinan Windows untuk dipasang di Mac anda.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana saya memuat turun kandungan dari Netflix ke iPad?

Memuat turun filem dan rancangan TV dari Netflix ke iPad adalah mudah:

1. Lancarkan aplikasi Netflix dan log masuk ke akaun anda.

2. Telusuri senarai untuk mencari filem atau rancangan yang anda mahukan.

3. Sekiranya pilihan yang anda mahukan adalah filem, ketik butang muat turun yang terletak tepat di bawah keterangan filem. Sekiranya anda tidak melihat butang muat turun, maka filem itu tidak disetujui untuk dimuat turun.

4. Sekiranya pilihan yang anda mahukan adalah siri, anda perlu memuat turun setiap episod. Sebaik sahaja anda membuka siri ini, anda akan melihat senarai semua episod dengan butang muat turun di sebelah kanan.

5. Setelah anda memuat turun semua item yang diinginkan, ketuk "Muat turun" di bahagian bawah skrin anda. Anda kemudian akan melihat senarai semua muat turun anda.

Tonton Netflix Tanpa Batasan

Netflix adalah cara terbaik untuk berehat dan menonton filem kegemaran anda, tetapi anda mungkin mahu memuat turun kandungannya sehingga anda dapat melihatnya kemudian atau membaginya dengan rakan. Walaupun anda tidak dapat memuat turun Netflix secara langsung di Mac anda, beberapa kaedah penyelesaian adalah baik untuk semua komputer Mac. Sama ada anda dalam penerbangan atau menaiki keretapi untuk mengunjungi keluarga dan rakan, tidak ada yang menghalang anda untuk menikmati Netflix. Terima kasih kepada artikel ini, anda kini mengetahui setiap penyelesaiannya. Cukup pilih yang paling senang dan nikmati rancangan kegemaran anda.

Adakah anda pernah mencuba memuat turun Netflix di Mac anda menggunakan pendekatan yang dibincangkan dalam tutorial ini? Bagaimana ia berlaku? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found