Apa yang Harus Dilakukan Sekiranya Netflix Tidak Berfungsi di Amazon Fire TV Stick anda

Peranti TV Api Amazon merupakan kaedah terbaik untuk menonton hiburan di televisyen anda di rumah. Dari Fire TV Cube dengan integrasi bebas tangan bebas Alexa, hingga Nebula Soundbar baru yang merangkumi Fire OS sejak awal, tidak ada kekurangan cara untuk membeli ekosistem peranti dan aplikasi Amazon yang mesra TV.

Apa yang Harus Dilakukan Sekiranya Netflix Tidak Berfungsi di Amazon Fire TV Stick anda

Walau bagaimanapun, pilihan kegemaran kami ialah Fire TV Stick. Bermula hanya $ 40, ini adalah salah satu cara termudah untuk membeli Fire TV, memberikan anda akses ke ribuan aplikasi dan permainan, bersama dengan perpustakaan besar streaming filem.

Sudah tentu, jika anda hanya dapat memilih satu perkhidmatan streaming, tidak ada kombinasi yang lebih baik daripada Fire Stick dan Netflix anda. Dengan sambungan internet yang kukuh, dan langganan Netflix, anda akan mendapat akses ke pelbagai pilihan filem, rancangan TV, dokumentari, komedi stand-up, dan tentu saja, perpustakaan kandungan asli.

Seperti mana-mana perkhidmatan penstriman, anda kadang-kadang menghadapi masalah menstrim filem dalam talian. Salah satu kesalahan yang paling biasa anda hadapi dengan Netflix adalah paparan mesej ringkas yang tidak dapat dicapai oleh Netflix. Mari kita lihat apa yang harus dilakukan apabila Netflix tidak berfungsi di Fire Stick anda.

Adakah Netflix Turun?

Perkara pertama yang harus selalu anda lakukan — bahkan sebelum memeriksa sambungan internet anda sendiri — adalah untuk mengetahui sama ada Netflix sesuai untuk semua orang atau hanya untuk anda. Terdapat beberapa cara untuk melakukan ini, tetapi yang paling mudah dan boleh dipercayai ialah menggunakan rangkaian sosial seperti Twitter. Cari "Netflix" atau "Netflix down", kemudian pilih "terbaru" dari kotak carian untuk melihat tweet terbaru semasa mereka melancarkan. Sekiranya Netflix turun untuk satu wilayah di dunia, anda pasti akan tahu oleh reaksi orang dalam talian.

Sudah tentu, bergantung pada Twitter bukanlah satu-satunya cara. Tapak seperti Is It Down Sekarang dan Down For Everyone atau Just Me juga memberi anda peluang untuk memeriksa sama ada laman web tidak berfungsi untuk kebanyakan pengguna atau jika laman web itu sesuai untuk anda.

Periksa Sambungan Rangkaian Anda

Setelah anda mengesahkan bahawa pemadamannya berakhir dan bukan di Netflix, perkara pertama yang perlu diperiksa adalah rangkaian WiFi yang disambungkan oleh Amazon Fire TV Stick anda. Cara termudah untuk memeriksa ini adalah dengan menyambung dari peranti lain, seperti telefon pintar atau komputer. Bagi kebanyakan isi rumah, biasanya terdapat banyak peranti yang menyambung ke WiFi dan bukan hanya Amazon Fire TV Stick. Lihat apakah mereka dapat berhubung dan jika mereka mempunyai perkhidmatan Internet.

Sekiranya Fire TV Stick adalah satu-satunya peranti di rangkaian, maka cuba log masuk ke saluran penstriman lain, atau lihat penghala. Sekiranya rangkaian siap dan berfungsi untuk perkara lain selain Netflix, maka masalahnya tidak ada dalam rangkaian (walaupun mungkin ada dalam sambungan khusus Fire TV Stick ke rangkaian).

Kuasa Menghidupkan Tongkat Api Anda

Matikan, kemudian hidupkan semula - adakah masalah yang tidak dapat diselesaikan? Ya, ya, banyak masalah, tetapi kitaran kuasa yang sederhana tetap menjadi cara terpantas dan paling jelas untuk menyelesaikan masalah komputer, dan Fire TV Stick anda pada dasarnya hanyalah komputer Android kecil. Cabut Stok TV Kebakaran anda dari stopkontak, tunggu 30 saat, kemudian pasangkan kembali. Ia akan mendapatkan sambungan rangkaiannya dan (semoga) menyelesaikan sebarang masalah sambungan.

Cubalah Program yang berbeza

Sekiranya anda mendapat ralat 0013 setelah mencuba memilih program tertentu, mungkin rancangan atau filem itu rosak atau terganggu dalam sistem. Cuba tonton rancangan lain di Netflix. Sekiranya ia membolehkan anda, maka laporkan masalah dengan rancangan yang tidak dapat anda tonton ke Netflix dari halaman Aktiviti Melihat.

Kosongkan Data

Masih tidak berfungsi? OK, langkah seterusnya adalah membersihkan data aplikasi dan data cache aplikasi anda di Fire TV Stick. Fire Stick anda adalah komputer mikro kecil yang berkemampuan, tetapi mempunyai batasan dan ada kemungkinan jumlah data yang disimpannya untuk Netflix mungkin telah merosakkan sesuatu. Dengan memadamkan kedua-dua data dan cache, anda mungkin dapat menggerakkan sesuatu. Inilah cara untuk melakukannya.

Gambar ini mempunyai atribut alt kosong; nama failnya ialah amazon-fire-tv-stick-4k.jpg
 1. Pada Fire TV Stick anda, tekan butang Utama dan kemudian pergi ke Tetapan. Pilih Aplikasi, kemudian pilih Urus Aplikasi yang Dipasang.
 2. Navigasi ke aplikasi Netflix dan pilih aplikasinya.
 3. Pergi ke Hapus data dan pilih. Setelah memilih Hapus data, anda perlu memilihnya sekali lagi. Setelah selesai membersihkan data, pindahkan ke Hapus cache dan pilih juga pilihan itu.
 4. Setelah semua data dan cache dikeluarkan, cabut Amazon Firestick dari TV anda dan tunggu 30 saat. Pasang kembali dan periksa apakah masalah anda telah diselesaikan.

Kemas kini Netflix

Ada kemungkinan aplikasi Netflix anda sudah usang dan ketidaksesuaian menjadikan versi aplikasi lama anda tidak dapat bercakap dengan pelayan Netflix. Nasib baik, mengemas kini aplikasi sangat mudah. Ini caranya:

 1. Tekan butang Laman Utama, kemudian pergi ke Bahagian Aplikasi untuk mencari aplikasi Netflix.
 2. Sekiranya aplikasi Netflix perlu dikemas kini, pilihan Kemas kini akan muncul sebaik sahaja anda mengklik aplikasi tersebut. Pilih Kemas kini dan tunggu sehingga selesai, dan mulakan semula Netflix untuk melihat apakah pembaikan berjaya.

Kemas kini Firmware Fire Stick

Aplikasi Netflix mungkin bukan satu-satunya perkara yang perlu dikemas kini. Adalah idea yang baik untuk mengemas kini firmware Fire TV Stick. Lakukan perkara berikut untuk memeriksa kemas kini:

 1. Pilih Tetapan pada Skrin Utama dan klik Sistem. Pilih Tentang di bawah menu Sistem untuk melihat firmware Fire TV Stick semasa.
 2. Pergi ke Periksa Pembaruan Sistem dan firmware Fire TV Stick baru akan dimuat turun secara automatik.
 3. Selepas muat turun, anda boleh memilih kemas kini sistem pemasangan. Jika tidak, kemas kini akan dipasang secara automatik apabila anda memulakan semula atau membiarkan sistem tidak berfungsi selama setengah jam.

Nyahpasang kemudian Pasang Semula Netflix

Sekiranya perbaikan di atas gagal menyelesaikan masalah, anda mungkin perlu menyahpasang dan memasang semula Netflix di Firestick anda. Kaedah ini mungkin lebih memakan masa berbanding yang lain tetapi sudah diketahui berkesan.

 1. Pilih Tetapan dan klik pada Aplikasi Terpasang Terurus.
 2. Pilih aplikasi Netflix dan pilih Nyahpasang. Tunggu proses selesai.
 3. Setelah dicopot pemasangan, kembali ke menu utama dan pilih bar carian. Ketik Netflix dan pilih aplikasi dari hasilnya.
 4. Pilih aplikasi Netflix dan ketik Pasang. Setelah selesai, buka dan log masuk dengan nama pengguna dan kata laluan anda untuk menikmati Netflix sekali lagi.

Tetapkan Semula Tongkat Api

Perkara terakhir yang perlu dicuba adalah tetapan semula kilang Fire TV Stick anda. Perhatikan bahawa melakukan reset bermula dari semua perkara di Fire TV Stick anda. Anda akan kehilangan maklumat log masuk, pilihan peribadi anda, aplikasi anda - ini akan mengembalikan Fire TV Stick anda ke keadaannya semasa keluar dari kilang.

 1. Setelah masuk ke dalam menu, arahkan ke Tetapan dan pilih. Tatal ke kanan untuk mengakses menu Sistem yang memberi anda pilihan untuk menetapkan semula Fire TV Stick.
 2. Cari Tetapkan Semula ke Tetapan Kilang dan pilih. Anda mungkin juga perlu memasukkan PIN jika ada.

Sekiranya tidak ada cadangan ini yang membantu, masalahnya adalah masalah yang hanya dapat disokong oleh Netflix atau Amazon. Saya cadangkan untuk mencuba Netflix terlebih dahulu dengan menghubungi perkhidmatan Sembang Langsung Netflix. Sekiranya mereka tidak dapat membantu, maka sokongan teknikal Amazon adalah harapan terakhir anda.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found