Netflix Tidak Berfungsi di Chrome - Apa Yang Perlu Dilakukan

Pada tahun 2020, sukar untuk mencari sesiapa yang tidak mempunyai Netflix. Walaupun mereka mungkin mempunyai perkhidmatan langganan lain juga - Hulu, Spotify, HBO Now - Netflix hampir selalu menjadi pemalar. Ramai di antara kita mungkin tidak ingat apa yang anda lakukan untuk hiburan sebelum Netflix datang untuk menggoncangkan pasaran. Pergantungan itu, tentu saja, bermaksud bahawa apabila sesuatu berlaku pada perkhidmatan, ia cukup memberi kesan pada rancangan malam anda.

Netflix Tidak Berfungsi di Chrome - Apa Yang Perlu Dilakukan

Sekiranya anda cuba menonton Netflix di Chrome dan tidak memuat, anda tidak sendirian. Ini berlaku sepanjang masa di PC saya, yang sangat menjengkelkan ketika saya berusaha untuk menikmati malam bersiaran dengan Netflix yang terbaru. Walaupun sebahagian besar masalah ini dapat diperbaiki dengan mempercepat Chrome dan mendapatkan sambungan yang lebih stabil, ada baiknya juga melihat pembaikan khusus Netflix, hanya untuk memastikan PC anda berfungsi dan berjalan dengan baik.

Menyelesaikan masalah Netflix di Chrome

Netflix berfungsi dengan sempurna 99% masa tetapi satu peratus itu dapat memberi kesan yang cukup besar. Walaupun kesilapan saya adalah 'Terdapat ralat yang tidak dijangka. Muat semula halaman dan cuba lagi. ’Saya tahu ada kesilapan lain yang berlaku. Saya akan cuba merangkumi kebanyakannya di sini.

Berikut adalah beberapa perkara yang boleh anda cuba sekiranya Netflix anda tidak berfungsi di Chrome.

Muat semula halaman

Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah memaksa penyegaran semula halaman. Chrome cukup padat memori dan kadang-kadang boleh membeku jika banyak yang berlaku. Sekiranya main balik berhenti dan anda melihat apa-apa jenis kesalahan, memaksa memuat semula memberitahu Chrome untuk memuat semula halaman seolah-olah ini pertama kali. Penyegaran paksa berbeza dari penyegaran F5 ‘normal’ kerana memuat semula halaman menggunakan data yang ada.

Menggunakan Ctrl + R pada Windows memintas cache dan memaksa muat semula halaman sepenuhnya. Untuk Mac, gunakan Cmd + Shift + R untuk mencapai matlamat yang sama. Ini akan memuatkan semula halaman dan semoga memulakan semula main semula tanpa ralat.

Kosongkan cache Chrome

Sekiranya memuat semula halaman di sekitar cache tidak berfungsi, cuba kosongkan cache sama sekali. Ia akan membersihkan fail yang berpotensi rosak yang menyebabkan Netflix tidak berfungsi di Chrome. Terdapat kod ralat khusus untuk ini, C7053-1803, tetapi membersihkan cache dapat berfungsi untuk banyak masalah main balik penyemak imbas.

Buka tab baru di Chrome dan ketik atau tampal ‘chrome: // settings / clearBrowserData’ ke bar URL. Pilih Semua Masa dan Kuki dan data laman serta gambar dan fail yang dicache. Pilih Hapus data. Anda perlu masuk ke Netflix sekali lagi dan mulakan semula strim tetapi ia akan berfungsi dengan baik sekarang.

Cuba Mode Penyamaran Chrome

Untuk sebab tertentu, menggunakan Mode Penyamaran dapat berfungsi jika tidak membersihkan cache. Mod Inkognito menggunakan profil yang berbeza tanpa cache untuk berfungsi dan hanya akan menerima kuki sesi. Secara teori, ia tidak melakukan apa-apa yang tidak membersihkan cache tetapi dapat mengatasi masalah dengan Netflix.

  1. Klik kanan ikon Chrome anda dan pilih Mode Penyamaran.
  2. Navigasi ke Netflix dan log masuk.
  3. Mulakan aliran dan lihat jika ia dimainkan tanpa ralat.

Periksa sambungan anda

Sekiranya anda telah menambahkan pelanjutan baru ke Chrome dan Netflix tiba-tiba memutuskan untuk berhenti berfungsi, perlu diperhatikan. Lumpuhkan peluasan, paksa muat semula halaman dan lihat apakah main balik berfungsi seperti biasa. Sekiranya berlaku, keluarkan sambungan. Sekiranya tidak, cuba langkah seterusnya dalam senarai.

Cuba profil Chrome yang lain

Saya tidak perlu menggunakan kaedah ini sebelum ini kerana membersihkan cache biasanya berlaku untuk saya tetapi saya telah dimaklumkan oleh rakan dengan pasti bahawa ini juga berfungsi. Kadang kala, masalah dengan profil Chrome anda boleh menyebabkan masalah dengan pemutaran video. Membuat profil pengguna Chrome yang baru dapat mengatasi masalah tersebut.

  1. Pilih Tetapan dari menu Chrome.
  2. Pilih Urus orang lain dari kotak Orang dan pilih Tambah orang.
  3. Pilih nama dan gambar profil dan kemudian Simpan.
  4. Anda akan diminta untuk masuk menggunakan orang baru

Sekiranya anda tidak mempunyai akaun Google ganti, anda juga boleh menggunakan Chrome sebagai tetamu. Anda boleh keluar dari Chrome atau pergi ke Orang dalam Tetapan, pilih Urus orang lain dan Cari sebagai Tetamu di bahagian bawah kotak pop timbul.

Cuba gunakan penyemak imbas lain atau aplikasi Netflix

Anda mungkin dilampirkan ke Chrome tetapi tidak dilampirkan pada anda. Sekiranya tidak berfungsi dengan betul dengan Netflix, cubalah penyemak imbas lain. Sekiranya anda menggunakan Windows, cubalah aplikasi Netflix. Ia telah direka bentuk semula dan banyak diperbaiki dan kini berfungsi dengan baik.

Salah satu pembetulan itu harus dilakukan sekiranya Netflix tidak berfungsi di Chrome. Ada cadangan lain? Beritahu kami tentang mereka di bawah jika anda melakukannya!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found