Cara Mendengar Spotify pada PC Windows atau Laptop

Streaming muzik dan mendengar podcast adalah perkara biasa pada masa kini. Di situlah perkhidmatan streaming audio berguna, menawarkan senarai main, pilihan genre, pilihan teratas dan banyak lagi. Ini juga bagus untuk podcast kerana anda tidak perlu lagi mengunjungi setiap laman web podcast atau halaman Soundcloud.

Cara Mendengar Spotify pada PC Windows atau Laptop

Pada masa ini, perkhidmatan terbesar adalah Spotify di mana terdapat hampir semua lagu dan podcast yang dapat dibayangkan. Sudah tentu, mendengar semasa dalam perjalanan adalah kaedah pilihan untuk menggunakan kandungan ini. Tetapi bagaimana jika anda ingin memainkan sesuatu tanpa menggunakan telefon anda? Tidak ada masalah, anda juga boleh melakukannya dengan Spotify.

Memasang Spotify ke Komputer Anda

Terima kasih kepada aplikasi mandiri untuk komputer, Spotify membolehkan anda mengakses keseluruhan katalog tanpa menggunakan telefon pintar anda. Tetapi sebelum anda dapat melakukannya, anda mesti memasang aplikasi di komputer anda.

 1. Buka Spotify.com menggunakan penyemak imbas web di komputer anda dan klik Muat turun dari menu atas. Halaman Utama Spotify
 2. Halaman baru akan terbuka, meminta anda mengklik fail pemasangan untuk menyelesaikan penyiapan Spotify. Halaman Muat turun Spotify
 3. Anda mesti melihat failnya SpotifySetup.exe mula memuat turun. Terdapat juga pemberitahuan muat turun (biasanya terdapat di bahagian bawah penyemak imbas).
 4. Setelah selesai memuat turun, klik pemberitahuan muat turun untuk memasang Spotify.
 5. Tunggu aplikasi selesai dipasang.
 6. Setelah selesai, Spotify akan dilancarkan secara automatik.

Cara Mendengarkan Spotify di PC Windows atau Laptop

Sekarang setelah anda memasang Spotify ke komputer anda, inilah masanya untuk log masuk ke aplikasi. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun Spotify, masukkan nama pengguna dan kata laluan anda dan klik Log masuk butang. Sekiranya tidak, klik Mendaftar untuk membuat akaun baru untuk diri sendiri. Untuk melakukannya, ikuti langkah di bawah.

 1. Klik Mendaftar di skrin log masuk aplikasi Spotify.
 2. Sekarang, masukkan alamat e-mel yang ingin anda gunakan dengan Spotify.
 3. Buat kata laluan dan masukkan di medan di bawah.
 4. Dalam bidang Bagaimana kami harus menghubungi anda masukkan nama yang ingin anda gunakan dengan Spotify.
 5. Setelah selesai memasukkan kelayakan masuk, klik Teruskan butang.
 6. Pada skrin seterusnya, masukkan tarikh lahir anda dan pilih jantina anda dari menu lungsur.
 7. Sekarang, klik Sertailah Spotify dan anda sudah selesai.
 8. Sekiranya Makluman Keselamatan Windows muncul, periksa apakah itu berkaitan dengan Spotify. Sekiranya ya, klik Benarkan akses.

Dengan selesai, sekarang anda akhirnya dapat mengakses muzik dan podcast kegemaran anda secara langsung di komputer anda. Sama seperti aplikasi mudah alih, anda boleh mencari kandungan mengikut nama, genre, atau kriteria lain yang anda mahukan. Sekiranya anda berminat untuk mencari muzik dan podcast baru, tempat terbaik untuk dicari adalah fitur "Browse" aplikasi. Ini adalah pilihan kedua dalam menu di sebelah kiri.

Beberapa Cadangan Podcast

Dengan fokus pada muzik dan podcast, Spotify adalah peneraju permainan streaming audio. Sejauh muzik berjalan, itu adalah sesuatu yang berubah setiap hari dan bergantung pada pilihan peribadi anda. Tetapi untuk podcast, cadangan boleh membantu…

Dengarkan Spotify pada PC Windows atau Laptop

Pengalaman Joe Rogan

Podcast Pengalaman Joe Rogan

Mungkin podcast yang paling popular pada masa ini, podcast Joe Rogan kebanyakannya adalah perbualan satu lawan satu dengan tetamunya. Ini merangkumi semua topik dari komedi dan olok-olok ramah hingga komen politik, teori konspirasi, dan kesihatan. Dengan banyak orang terkenal yang datang ke pertunjukannya, Joe Rogan menggunakan peluang untuk memilih otak mereka dalam topik santai dan serius.

Jenayah Junkie

Jenayah Podcast Junkie

Salah satu genre podcast hangat hari ini adalah "Jenayah Sejati." Meliputi kes jenayah sebenar yang melibatkan pembunuhan, penculikan, dan orang hilang, Crime Junkie menyelidiki setiap kisahnya. Sumber untuk kandungannya merangkumi laporan polis rasmi, artikel surat khabar, dan buku-buku yang berkaitan. Podcast bertujuan untuk menyampaikan semua fakta yang diketahui seakurat mungkin.

SmartLess

Dengarkan Spotify pada PC Windows atau Laptop

Bermula pada 20 Julai 2020, pelakon Jason Bateman, Will Arnett, dan Sean Hayes berkumpul untuk bercakap dengan orang terkemuka mengenai topik rawak. Memandangkan ketiga-tiga ini bekerjasama dalam dua rancangan TV komedi lucu, anda boleh mengharapkan podcast ini ringan dan lucu. Bateman dan Arnett adalah bintang bersama di Pembangunan yang ditangkap, sementara Sean Hayes membintangi Kehendak dan Rahmat. Anda mendapat idea.

Spotify mempunyai banyak lagi yang ditawarkan dalam bentuk podcast, anda hanya perlu meneroka pilihan mereka sendiri.

Menikmati Spotify di Rumah

Sekarang setelah anda mengetahui cara mendengarkan Spotify di komputer anda, inilah masanya untuk bersantai, bersantai, menambah kelantangan pada pembesar suara anda, dan menikmati muzik dan rancangan podcast kegemaran anda. Terima kasih kepada aplikasi desktop, anda tidak perlu lagi bergantung pada telefon pintar anda untuk streaming audio.

Adakah anda berjaya memasang Spotify di komputer atau komputer riba anda? Apa yang anda sering dengar? Sila kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found