Jalur lebar terbaik 2019: Penyedia perkhidmatan internet UK terbaik

Dari semua keputusan dalam hidup, memilih penyedia jalur lebar harus menjadi yang paling mudah - tetapi tidak. Terdapat kontrak, kelajuan dan kumpulan yang perlu dipertimbangkan, dan begitu banyak penyedia yang menawarkan tawaran yang serupa sehingga anda mungkin keliru dengan pandangan mereka.

Jalur lebar terbaik 2019: Penyedia perkhidmatan internet UK terbaik

Itulah sebabnya anda datang ke sini Kami telah melakukan tinjauan menyeluruh mengenai pakej dan paket jalur lebar yang ditawarkan dari setiap penyedia utama, dan di bawah ini anda akan mendapat panduan untuk memilih pembekal. Terdapat juga nasihat untuk tidak terkunci dalam kontrak jika anda tidak berpuas hati, dan pilihan kami untuk kumpulan jalur lebar terbaik untuk tahun 2019, dengan mempertimbangkan setiap anggaran.

Cara memilih penyedia jalur lebar terbaik untuk anda

Liputan

Ada sesuatu yang mesti anda fikirkan sebelum anda membuat kontrak jalur lebar: lokasi anda. Ini membuat perbezaan besar, dengan kelajuan ADSL (di mana data berjalan di atas talian telefon anda yang ada) sangat bergantung pada jarak rumah anda dari pertukaran telefon tempatan. Semakin dekat anda, semakin baik. Sekiranya pemasangan kabel yang betul telah dipasang di jalan anda, maka sambungan gentian yang lebih cepat mungkin juga tersedia.

Semua ISP utama mempunyai pemeriksa poskod di laman web mereka, jadi gunakan ini untuk melihat seberapa cepat anda dapat menjangkakan sambungan anda, dan perkhidmatan apa yang tersedia di kawasan anda. Ini wajar dilakukan terlebih dahulu, untuk mengelakkan kekecewaan kemudian.

Panjang kontrak

ISP mendorong pelanggan mencapai kontrak 18 bulan. Perjanjian dua tahun tidak dapat didengar. Ini baik-baik saja jika anda berpuas hati dengan perkhidmatan yang mereka berikan, dan tidak terlalu kerap berpindah rumah. Walau bagaimanapun, apabila perkhidmatan yang lebih pantas disediakan di kawasan kejiranan anda, ini akan membatasi pilihan anda jika anda ingin melakukan lompat kapal. Cari klausa dalam kontrak yang membolehkan anda keluar selepas bulan pertama jika anda tidak berpuas hati.

Jumlah kos kontrak

ISP biasanya menagih anda setiap bulan tetapi, ketika membandingkan pakej, ada baiknya jumlahnya masing-masing akan dikenakan sepanjang tempoh kontrak - termasuk apa-apa yuran persediaan. Melakukan tinjauan harga di seluruh pasaran secara berkala dapat membayar dividen juga, kerana tawaran baru muncul secara berkala. Sekiranya anda berada dalam posisi untuk menukar penyedia, anda dapat menjimatkan wang sebagai hasilnya.

Apabila kontrak awal anda berakhir, beberapa ISP akan menaikkan bil bulanan anda, jadi selalu perlu mengetahui dengan tepat kapan anda akan habis kontrak. Dengan begitu, anda boleh berbelanja dengan harga yang lebih baik. Menelefon ISP anda dan memberitahu mereka bahawa anda berfikir untuk berpindah ke pembekal lain adalah kaedah yang baik untuk membuat mereka mengurangkan - atau memikirkan kembali sepenuhnya - kenaikan tersebut.

Kepantasan

Penyedia jalur lebar harus mengiklankan kelajuan muat turun rata-rata pakej mereka, bukan puncaknya. Ini memberi anda idea yang baik mengenai tawaran mana yang akan memberikan kelajuan yang lebih cepat - tetapi ada satu perkara yang tidak mereka sampaikan kepada anda, dan bagaimana hubungannya boleh dipercayai.

Ofcom, pengatur komunikasi di UK, melakukan tinjauan kepuasan pelanggan tahunan, dan kami menggunakan laporan ini untuk melihat bagaimana perbandingan antara penyedia yang berbeza. Ini meliputi kecepatan rata-rata di kedua arah, serta kebolehpercayaan sambungan, untuk memberikan gambaran yang luas. Perlu diperhatikan bahawa ini meliputi kelajuan dari ISP ke penghala di rumah anda, tidak lebih jauh, jadi jika penghala anda menyediakan Wi-Fi yang perlahan, ini tidak akan diambil kira.

BACA SETERUSNYA: Penghala terbaik

Apa lagi yang perlu saya perhatikan?

Bundel, bundle, bundle. Banyak ISP menyediakan lebih daripada sekadar akses internet, dengan TV, telefon rumah dan pakej mudah alih yang tersedia. Anda boleh menjimatkan wang dengan mendaftar ke ketiga-tiga dari satu pembekal, dan ada yang memberikan tawaran istimewa jika anda melakukan ini - terutamanya pada data mudah alih. Ini berguna jika anda secara serentak mencari kontrak telefon bimbit baru.

Akhirnya, ada penghala. Beberapa ISP menawarkan kotak berkualiti tinggi dan pantas untuk menyalurkan data di sekitar rumah anda, dengan BT dan TalkTalk sangat baik dalam hal ini. Yang lain melakukan asasnya, dan walaupun apa yang mereka berikan dapat digunakan, anda mungkin mendapat kelajuan dan kebolehpercayaan Wi-Fi yang lebih baik jika anda mengganti penghala yang dibekalkan dengan model pihak ketiga, terutama jika anda tinggal di rumah besar.

Penyedia jalur lebar terbaik di UK

1. Jalur Lebar Virgin Media: Internet yang laju

best_broadband_provider_uk_virgin_mediaVirgin kerap mendahului carta Ofcom, dengan kelajuan hingga 362Mbits / saat (lima kali lebih tinggi daripada kebanyakan pertandingan) dan rekod kebolehpercayaan yang sangat baik.

Terdapat beberapa kelemahan. Untuk mendapatkan kelajuan ini, anda perlu tinggal di salah satu kawasan kabelnya, dan harganya cukup tinggi. Ofcom mendapati bahawa ia memenuhi kelajuan yang diiklankan, tetapi anda mungkin lebih baik dengan pakej yang lebih murah jika keperluan anda lebih sederhana.

Dapatkan Jalur Lebar Media Virgin sekarang

Jalur lebar gentian 50 terangJalur lebar 100 gentian terangJalur lebar 200 gentian terangJalur lebar gentian 350 yang jelas
Harga sebulan termasuk sewa baris£35£40£45£50
Bayaran persediaan£25£25£25£25
Kelajuan purata54Mbit / saat108Mbit / saat213Mbit / saat362Mbit / saat
Elaun penggunaanTanpa hadTanpa hadTanpa hadTanpa had
Panjang kontrak12 bulan12 bulan12 bulan12 bulan

Baca ulasan jalur lebar Virgin Media kami

2. Plusnet: Boleh dipercayai dan dengan harga yang sangat berpatutan

best_broadband_provider_uk_plusnetISP yang tidak mengikuti kawanan, Plusnet tidak membuat anda mengambil sewaan sebagai sebahagian daripada kumpulan anda, dan pilihan kontrak merangkumi hanya 12 bulan, atau pilihan bulanan.

Apa yang tidak ada adalah pelbagai perkhidmatan yang ditawarkan. Dengan satu pakej ADSL dan dua pilihan serat, semuanya mudah dilakukan. Harga sangat berpatutan, dan dalam tinjauan Ofcom, ia mendapat nilai yang tinggi untuk kepantasan dan kepuasan pelanggan yang konsisten.

Dapatkan Jalur Lebar Plusnet sekarang

Pakej dibandingkanPlusnet Tanpa HadSerat Tanpa Had PlusnetPlusnet Tambahan Serat Tanpa Had
Harga sebulan termasuk sewa baris£19£24.50£28
Bayaran persediaan£5£5£5
Kelajuan purata10Mbits / saat36Mbit / saat66Mbits / saat
Elaun penggunaanTanpa hadTanpa hadTanpa had
Panjang kontrak12 bulan12 bulan12 bulan

Baca ulasan Plusnet kami

3. Jalur Lebar EE: Pakej kompetitif

best_broadband_provider_uk_eeAnda mungkin mengenali EE sebagai penyedia telefon bimbit, tetapi lebih dari itu. Syarikat ini menawarkan pelbagai pilihan jalur lebar rumah, dengan pilihan ADSL dan gentian biasa yang disempurnakan oleh perkhidmatan ‘Fiber Max’ jika anda tinggal di kawasan yang tepat. Ini menawarkan kelajuan muat turun hingga 300Mbits / saat.

Harganya kompetitif, dan EE mempunyai reputasi perkhidmatan pelanggan yang baik, dengan aduan kurang dari rata-rata dalam tinjauan Ofcom. Ia juga tidak menaikkan harganya pada akhir kontrak 18 bulan. Perkakasan yang dibekalkan, Smart Hub, adalah kelebihan lain, dan pelanggan mudah alih EE mendapat data mudah alih 10GB setiap bulan untuk mendaftar.

Dapatkan Jalur Lebar EE sekarang

Jalur Lebar Standard EEJalur Lebar Fiber EEJalur Lebar EE Fiber PlusJalur Lebar EE Fiber Max 1Jalur Lebar EE Fiber Max 2
Harga sebulan, termasuk sewa baris£21£27£31£40£47
Bayaran persediaan£10£15Percuma£25£25
Kelajuan purata10Mbits / saat36Mbit / saat67Mbit / saat145Mbits / saat300Mbit / saat
Elaun penggunaanTanpa hadTanpa hadTanpa hadTanpa hadTanpa had
Panjang kontrak18 bulan18 bulan18 bulan18 bulan18 bulan

Baca ulasan Jalur Lebar EE kami

4. Jalur Lebar BT: Banyak tambahan tambahan

best_broadband_provider_uk_btSeperti yang anda jangkakan dari ISP terbesar di UK, BT berjaya dalam tinjauan Ofcom. Ini secara berkala melebihi kecepatan yang diiklankan, dan juga berkinerja baik dari segi konsistensi. Sambungan gentiannya tidak cukup cepat di luar sana, tetapi rangkaian pilihannya menawarkan sesuatu untuk semua orang, walaupun harganya sedikit tinggi.

Walau bagaimanapun, anda mendapat banyak tambahan. Panggilan hujung minggu percuma, akses ke rangkaian hotspot Wi-Fi awam seluruh negara, penyimpanan awan, dan data mudah alih berganda jika anda memilih salah satu pilihan mewah. Ini adalah perkhidmatan yang patut dipertimbangkan jika anda bersedia melakukan semuanya.

Dapatkan Jalur Lebar BT sekarang

Jalur Lebar Sky 12GBJalur Lebar Sky Tidak terhadSky Fiber Tidak terhadSky Fiber Max
Harga sebulan termasuk sewa baris£25£ 18 (untuk 18 bulan, kemudian £ 30)£ 27 (untuk 18 bulan, kemudian £ 38.99)£ 27 (untuk 18 bulan, kemudian £ 43.99)
Bayaran persediaan£29.95£29.95£29.95£29.95
Kelajuan purata11Mbit / saat11Mbit / saat40Mbits / saat63Mbit / saat
Elaun penggunaan12GBTanpa hadTanpa hadTanpa had
Panjang kontrak18 bulan18 bulan18 bulan18 bulan

Baca ulasan Jalur Lebar BT kami

5. Jalur Lebar Langit: Prestasi yang konsisten dan harga utama yang menarik

sky_broadbandPembekal lain dengan rangkaian produk yang sempit tetapi penilaian kepuasan pelanggan yang tinggi, Sky mempunyai harga dan pakej menarik yang sesuai dengan kebanyakan isi rumah.

Kontrak berlangsung selama 18 bulan, dan harga mempunyai kebiasaan buruk untuk meningkat pada akhir tempoh tersebut. Dalam tinjauan Ofcom, Sky menduduki tempat kedua setelah Plusnet untuk kepuasan pelanggan, dan juga mampu memberikan kecepatan yang diiklankan.

Dapatkan Jalur Lebar Sky sekarang

Jalur lebar gentian 50 terangJalur lebar 100 gentian terangJalur lebar 200 gentian terangJalur lebar gentian 350 yang jelas
Harga sebulan termasuk sewa baris£35£40£45£50
Bayaran persediaan£25£25£25£25
Kelajuan purata54Mbit / saat108Mbit / saat213Mbit / saat362Mbit / saat
Elaun penggunaanTanpa hadTanpa hadTanpa hadTanpa had
Panjang kontrak12 bulan12 bulan12 bulan12 bulan

Baca ulasan Sky Broadband kami


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found