Ulasan Cisco Small Business SF300-24P

Ulasan Cisco Small Business SF300-24P

Gambar 1 dari 4

Perniagaan Kecil Cisco SF300-24P

Perniagaan Kecil Cisco SF300-24P
Perniagaan Kecil Cisco SF300-24P
Perniagaan Kecil Cisco SF300-24P
£ 367 Harga apabila dikaji semula

Rangkaian pertukaran perniagaan kecil Cisco SRW telah wujud sejak pemerolehan Linksys, tetapi kini digantikan oleh Seri 300. Ini mempunyai reka bentuk baru dan bertujuan untuk menawarkan pilihan pelabuhan yang lebih luas dengan pengurusan yang lebih mudah, nilai dan sokongan yang lebih baik untuk penghalaan L3 statik.

SF300-24P berada di tengah-tengah keluarga suis Fast Ethernet baru. Suisnya sesuai dengan 802.3af PoE dan meningkatkan jumlah port berbanding produk yang bersaing: bersama dengan 24 port Ethernet Cepat, ia mempunyai sepasang pautan atas Gigabit yang terpisah serta dua lagi port keperibadian ganda untuk pautan tembaga atau serat.

Pemasangan lebih lancar daripada model SRW sebelumnya kerana anda boleh menggunakan utiliti bar alat FindIT IE. Ini mencari rangkaian untuk semua suis perniagaan kecil, router, AP tanpa wayar, peralatan NAS dan kamera Cisco, dan memaparkan semuanya untuk akses mudah.

Konsol web utama menyediakan pautan cepat, dengan pilihan untuk menukar alamat pengurusan suis, membuat VLAN dan mengkonfigurasi tetapan port. Halaman ringkasan sistem menyediakan grafik panel depan, menunjukkan port mana yang aktif.

Suis ini memberikan kuasa 180W untuk operasi PoE, sehingga dapat mendukung hingga 11 perangkat jika semuanya menarik 15.4W teratas. Namun tidak semua peranti ini haus kuasa, jadi anda mungkin dapat melepaskan lebih banyak lagi.

Perniagaan Kecil Cisco SF300-24P

Berguna, anda juga dapat menetapkan salah satu dari tiga keutamaan daya ke setiap port PoE, jadi suis akan mematikan peranti yang tidak penting terlebih dahulu apabila anda hampir mencapai beban maksimum. Bersama dengan rangkaian ciri QoS yang baik, terdapat juga banyak langkah keselamatan, termasuk pengesahan port 802.1x dan ACL berasaskan IP dan MAC yang luas.

Pelabuhan yang dilantik sebagai pelindung hanya akan membenarkan peranti yang terhubung untuk berkomunikasi dengan yang berada di port yang tidak dilindungi. Ini berguna sekiranya anda mempunyai pengguna akhir yang status keselamatannya tidak anda pasti.

Ciri Green Ethernet Cisco serupa dengan yang ditawarkan oleh D-Link DGS-1248T dan merangkumi mod pengesanan tenaga dan jangkauan pendek. Yang pertama meletakkan port yang tidak aktif untuk tidur untuk mengurangkan penggunaan dan melepaskannya pada saat ia mengesan aktiviti. Mod jangkauan pendek mengukur panjang kabel dan akan mengurangkan penggunaan kuasa jika jaraknya kurang dari 50 meter, tetapi ciri ini hanya disokong pada model 300 Series Gigabit.

Perutean L3 statik tersedia di semua model suis baru dan diaktifkan melalui CLI, di mana anda hanya menghidupkan atau mematikannya. Setelah diaktifkan, suis dapat merutekan lalu lintas antara VLAN dan subnet yang berbeza, menghindari keperluan untuk membeli penghala yang berasingan.

SF300-24P menawarkan gabungan pelbagai ciri yang tidak dapat ditandingi oleh beberapa vendor suis lain pada harga ini. Ia tidak menawarkan kedua-dua mod Green Ethernet Cisco tetapi sokongan untuk PoE menambah banyak nilai seperti penghalaan L3 statik dan kawalan akses yang sukar.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found