Adakah ini papan kekunci terburuk di dunia?

Adakah ini papan kekunci terburuk di dunia?

Gambar 1 dari 2

ia_photo_12172

it_photo_12171

Papan Kekunci Piawai Baru (NSK) adalah syarikat terbaru yang mencuba dan menurunkan susun atur QWERTY dengan papan kekunci susunan abjad baru - dengan hasil yang buruk dalam Pro PC ujian kesan pertama.

Papan kekunci berwarna pelangi hanya menampilkan 53 kekunci, yang disusun dalam urutan A-Z, menyebabkan kekeliruan besar dengan penguji di Pro PC pejabat.

Dalam ujian saintifik yang jauh, kami mengira 10 anggota kakitangan kami menaip "Rubah coklat cepat melompat ke atas anjing malas" pada papan kekunci QWERTY dan pada pesaing "menaip menjadi mudah" NSK.

Rata-rata, subjek kami memerlukan 8.6 saat untuk menaip ayat pada papan kekunci QWERTY, dan 37.3 saat yang malas untuk memburu huruf, di bawah skrin dan kemudian taipkan ayat yang sama pada model NSK.

Walaupun hasilnya tidak mengejutkan mengingat pengalaman panjang kami dengan susun atur QWERTY, mengganti spasi dengan dua butang kecil, menampar tombol kursor di bahagian tengah, dan hanya memberi akses ke nombor pada pengubah fungsi menunjukkan NSK mengambil revolusi sedikit lebih jauh daripada praktikal.

Serta tanda tanya mengenai kualiti dan gaya binaan, ia juga harus bersaing dengan susun atur DVORAK yang baru-baru ini menjadi landasan alternatif.

Syarikat itu mengatakan papan kekunci itu dimaksudkan untuk digunakan oleh "non-typist yang tidak pernah menyelesaikan misteri QWERTY", yang merupakan tujuan terpuji, tetapi apakah sebenarnya "menetapkan standard baru untuk keramahan dan kecekapan pengguna" dapat diperdebatkan.

SEKARANG KLIK DI SINI:

1. Adakah anda berasa bertuah? Tidak di Google

2. Microsoft bisu atas rayuan EU

3. Hitachi mempamerkan cakera Blu-ray 100GB

4. Ulasan penuh: suite pejabat percuma IBM

5. UK EKSKLUSIF: Barcelona ditanda aras


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found