Sejauh mana tepatnya Nike Run Club?

Sebaik sahaja anda berlari, sukar untuk melihat ke belakang. Itu adalah sesuatu yang paling disahkan oleh para jogger profesional dan kasual. Apa yang menjadikan berjalan lebih baik adalah menggunakan aplikasi berjalan yang baik, seperti Nike Run Club.

Sejauh mana tepatnya Nike Run Club?

Terdapat banyak yang boleh anda lakukan dengan aplikasinya, tetapi kebanyakan orang ingin mengetahui jarak dan jangka masa larian mereka. Tetapi seberapa tepat Nike Run Club? Dan adakah sesuatu yang boleh anda lakukan untuk menjadikannya lebih tepat?

NRC dan Ketepatan Data

Semasa menggunakan tetapan Dalaman, untuk latihan treadmill, NRC akan mengesan langkah anda. Dan mengenai langkah, NRC melakukan pekerjaan yang jauh lebih baik daripada kebanyakan kaunter langkah telefon.

Oleh itu, tidak banyak yang perlu dirisaukan di sana, walaupun ia menjadi lebih rumit apabila anda menghidupkan tetapan Luar. Masalahnya ialah NRC, seperti kebanyakan aplikasi yang berjalan, menggunakan GPS sebagai sumber maklumat utama.

Ketepatan GPS bergantung kepada beberapa faktor. Dan walaupun dalam keadaan terbaik, GPS akan kehilangan lokasi tepat anda sejauh 5 hingga 10 meter. Tetapi apa yang menyebabkan GPS melaporkan data yang tidak tepat?

Ketepatan Nike Run Club

Bangunan

Sekiranya anda biasa berlari mengelilingi kota, bangunan tinggi dapat menjadi sumber gangguan yang besar. GPS tidak akan mengambil bacaan satelit kerana mereka memantul di sekitar dan di luar bangunan. Lantunan itu menambah jarak, tetapi telefon atau jam tangan anda tidak menyedarinya. Tambahan pula, pencakar langit dapat menyekat isyarat sama sekali.

Pokok

Dalam arti yang sama, pokok akan mengganggu ketepatan aplikasi. Sekiranya daun di pokok basah, itu dapat memberikan permukaan untuk isyarat satelit melambung. Dan jika anda berlari di hutan, kemungkinan pokok akan menghalang langit dan isyarat tidak akan dapat dilalui.

Kelab Nike Run

Penyelesaian di sini cukup intuitif. Apabila anda berlari dengan gear berlari dan aplikasi Nike Run Club anda, pastikan anda mencari tempat terbuka. Juga, permukaan rata akan menawarkan data yang lebih tepat.

Bagaimana Sekiranya NRC Tidak Menangkap Larian Anda?

Sangat sukar untuk melihat kesilapan dalam aplikasi NRC anda setelah anda selesai menjalankannya. Terdapat beberapa aktiviti yang hilang, dan sering kali berkaitan dengan masalah GPS. Tetapi inilah yang boleh anda lakukan untuk memastikan bahawa NRC dapat menangkap aktiviti luar anda sepenuhnya.

  1. Pastikan anda dapat melihat langit dengan jelas dari titik permulaan anda.
  2. Sekiranya anda berada dalam Mod Daya Rendah, matikan. Dengan cara ini, GPS akan menangkap larian dengan tepat.
  3. Periksa sama ada Perkhidmatan Lokasi diaktifkan.
  4. Periksa untuk mengetahui apakah anda telah menetapkan aplikasi di Luar.

Juga, jika anda tidak melihat perjalanan anda dalam sejarah aktiviti, itu mungkin merupakan masalah penyegerakan. Pastikan tetapan rangkaian data anda dihidupkan. Dan jika anda mempunyai masalah berterusan dengan NRC, lebih baik anda menghubungi mereka secara langsung.

Ciri Jeda Auto

Anda boleh mematikan ketepatan tambahan ciri jeda automatik dari NRC. Kecuali anda mematikannya secara manual, jeda automatik akan berhenti menjejak larian anda secara automatik semasa anda berhenti.

Tetapi, jika anda berhenti berlari setiap 5 minit, bacaannya tidak akan tepat. Sudah tentu, anda akan tahu bahawa anda tidak menjalankan 10K dalam satu jam, tetapi untuk pengalaman yang lebih tepat secara keseluruhan dengan NRC, mungkin yang terbaik adalah membiarkan ciri itu hilang.

Nike Run Club Betapa Tepatnya

Data yang betul akan menjadikan anda pelari yang lebih baik

Kebanyakan orang yang gemar berlari tidak mengejar hasil jangka pendek. Mereka menggunakan aplikasi seperti Nike Run Club untuk mengesan kemajuan jangka panjang. Itulah sebabnya mempunyai data yang tepat sangat bermakna.

Sebelum anda membuang telefon, jam tangan, dan aplikasi sama sekali, jauhkan dari bangunan dan kayu tinggi. Oh, dan semak semula tetapan NRC sebelum anda memakai kasut lari anda.

Adakah anda pernah menggunakan aplikasi NRC? Sejauh mana anda dapat menemuinya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found