Cara Mengaktifkan Mod Boost pada Nintendo Switch Anda

Terdapat banyak keributan di sekitar mod peningkatan Nintendo Switch pada tahun 2019. Khabarnya penambahannya bermula lebih awal, tetapi pegawai Nintendo tidak pernah mengulasnya. Kemudian, pada April 2019, mereka melepaskan mod peningkatan secara diam-diam.

Cara Aktifkan Mod Boost pada Nintendo Switch Anda

Mod peningkatan tidak dapat dijumpai dalam nota tampalan rasmi, tetapi pengguna perlahan-lahan mula menyedarinya. Sekiranya anda ingin mengetahui cara mengaktifkannya di Switch anda, berikut adalah beberapa berita baik. Anda tidak perlu melakukan apa-apa, mod peningkatan sudah diaktifkan, kerana kemas kini 8.0.0 Switch.

Baca terus untuk maklumat lanjut mengenai topik ini.

Bilakah dan Bagaimana Perkara Ini Berlaku?

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, Nintendo sangat berahsia tentang semuanya. Pada bulan April tahun lalu, mereka secara diam-diam memasukkan mod peningkatan dalam kemas kini firmware 8.0.0 untuk Switch. Kemas kini secara rasmi meningkatkan pemindahan data, memperkenalkan perubahan perisian, dan menambahkan ciri zoom-in.

Walau bagaimanapun, pemaju rumah menyedari bahawa terdapat caj tambahan, yang gagal disenaraikan oleh Nintendo dalam nota tambalan. Pada kenyataannya, tidak ada mod peningkatan, tetapi oleh kerana semua orang menyebutnya begitu, namanya tersekat.

Yang paling penting, mod peningkatan ini sangat meningkatkan prestasi CPU Nintendo Switch. Kelajuan CPU biasa dari Switch adalah 1GHz. Dengan kemas kini, ia melonjak menjadi 1,75 GHz pada beberapa kesempatan.

Perhatikan bahawa mod peningkatan ini tidak selalu diaktifkan. Ia hanya berfungsi dalam beberapa permainan, seperti Super Mario Odyssey, dan ansuran terbaru The Legend of Zelda. Lihat, kedua-dua tajuk ini sebenarnya adalah permainan Nintendo.

Masuk akal bahawa Nintendo sedang berusaha meningkatkan kualiti tajuk mereka di konsol mereka. Tidak ada pernyataan rasmi dari syarikat itu, tetapi mod peningkatan sudah disahkan.

Peningkatan prestasi tidak hanya dapat dilihat dalam permainan Nintendo untuk Switch. Mortal Kombat 11 juga mengalami peningkatan prestasi GPU sebanyak 20%.

Nintendo Switch Hidupkan Boost Mode

Nintendo Switch dan Numbers

Maaf untuk menyampaikannya kepada semua peminat Nintendo di luar sana, tetapi Switch bukanlah konsol kelas premium. Perkakasannya kurang, berbanding dengan konsol peringkat tinggi seperti PS4 Pro atau Xbox One S. Malah konsol pesaing biasa mengalahkan prestasi Switch sejauh ini.

Kelajuan jam CPU Nintendo Switch biasa adalah 1,020 MHz, dan kelajuan jam GPU adalah 768 MHz ketika terpasang. Sekiranya anda menggunakan Switch on the go, jam GPU jatuh ke 307 MHz. Cuba bandingkan nilai tersebut dengan komputer rata-rata, dan anda akan melihat bahawa ia sangat kurang.

Teknologi ketinggalan zaman ini hampir tidak dapat bersaing dengan konsol generasi seterusnya yang terus berkembang. Sudah tentu, Switch itu mudah alih, dan ia mempunyai tajuk permainan ikonik yang menjadikannya sangat popular, walaupun kekurangan perkakasan.

Sejujurnya, masa memuat pada Switch tidak terlalu teruk sebelumnya. Mod peningkatan ini menjadikan keadaan lebih lancar.

Apa yang Harus Diharapkan di Masa Depan

Yang mengecewakan semua orang, Nintendo tidak mempromosikan konsol baru mereka tahun lalu di konvensyen E3. Walaupun begitu, masa depan Nintendo masih sangat cerah. Kemungkinan besar, mereka akan mengumumkan model Switch baru di suatu tempat di sepanjang garis.

Mungkin ia akan membuat penampilan sulung pada akhir tahun 2020, siapa yang tahu? Suku akhir 2020 kelihatan menjanjikan untuk semua peminat konsol kerana PS5 dan Xbox Scarlett akan dilancarkan ketika itu. Nintendo menyedari hal itu, dan kemungkinan besar mereka akan melancarkan model baru menjelang akhir tahun ini untuk terus aktif dalam perang konsol.

Mungkin kita akan melihat mod peningkatan untuk Switch dibawa ke tahap baru yang lebih tinggi? Jika tidak, mereka mungkin membuat konsol yang sama sekali berbeza dengan perkakasan dan grafik yang lebih baik.

Orang ramai mengharapkan permainan 1080p pada konsol baru dan sokongan 4k untuk mod pegun. Mudah-mudahan, konsol baru juga mendapat peningkatan ergonomi dan keselesaan.

Cara Menghidupkan Mod Boost

Mod Boost Sudah Dihidupkan

Nikmati mod rangsangan percuma yang disediakan oleh Nintendo, sementara anda menjangkakan pembebasan konsol baru. Tidak ada pernyataan rasmi mengenai pelepasan konsol, tetapi pertaruhan terbaik kami adalah akhir tahun 2020.

Nampaknya semua orang tidak menyukai semua konsol yang akan datang, dan memang demikian. Permainan konsol selalu kurang jika dibandingkan dengan permainan PC. Ada peluang baik yang akan berubah pada masa depan yang tidak begitu jauh.

Adakah anda berpuas hati dengan Nintendo Switch anda? Ciri-ciri apa yang anda mahu tambahkan di konsol Nintendo yang akan datang? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found