Bolehkah Anda Menonton Video Dari Kad SD di Nintendo Switch?

Beberapa pengguna Switch tertanya-tanya apakah mereka dapat menggunakan konsol mereka untuk menonton video secara langsung dari kad SD mikro mereka. Dengan kemampuan Switch untuk membaca data dari media storan ini, dapat melihat media dari itu juga boleh dilakukan bukan?

Bolehkah Anda Menonton Video Dari Kad SD di Nintendo Switch?

Dalam artikel ini, kita akan melihat apakah anda dapat menonton fail dari kad SD di Nintendo Switch. Sekiranya tidak, kami akan melihat apakah ada penyelesaian yang boleh didapati.

Tiada Aplikasi Media Rasmi

Pada masa ini, Switch tidak mempunyai aplikasi rasmi yang dapat memainkan fail media, baik secara langsung dari konsol atau kad SD. Nintendo telah menyatakan bahawa ia lebih suka mengembangkan permainan konsol daripada utiliti medianya. Switch sepenuhnya mampu memainkan media, tetapi perisian rasmi pada masa ini tidak ada.

Rancangan Masa Depan untuk VLC

Kembali pada Januari 2019, diumumkan bahawa VLC, pemain media yang sangat serba boleh, datang ke Switch. Walaupun pembangun VLC mengesahkan bahawa mereka sedang mengusahakannya, tarikh pelepasan belum disahkan. Versi Switch pemain dirancang, tetapi perkembangannya perlahan, dan mungkin akan memakan masa hingga 2021 sehingga ia siap.

kad sd suis nintendo

Menggunakan Perisian Firm Tersuai

Terdapat penyelesaian tidak rasmi untuk kekurangan pemain media yang layak di Switch. Ini melibatkan penggunaan sesuatu yang disebut firmware tersuai melalui Aplikasi Homebrew. Berhati-hati. Ini termasuk dalam penggodaman dalam syarat Perkhidmatan Nintendo, dan boleh mengakibatkan larangan. Dilarang oleh Nintendo bermaksud bahawa anda tidak lagi dapat mengakses pelayan rasmi dan ini boleh mempengaruhi banyak permainan dalam talian.

Walaupun kaedah ini mungkin berfungsi untuk beberapa versi Switch, kaedah ini sering dilakukan oleh Nintendo. Ia sama sekali tidak akan berfungsi dengan Switch Lite. Kaedah ini tidak disarankan, kerana bukan sahaja tidak berfungsi dengan konsol anda, malah membatalkan jaminan anda, dan boleh mengakibatkan larangan sepenuhnya.

Menonton Filem melalui Aplikasi YouTube

Sekiranya anda tidak dapat menonton filem di kad SD anda, maka adakah anda boleh menonton filem sama sekali? Baiklah, ya, sebenarnya. Switch mempunyai aplikasi YouTube rasmi yang membolehkan anda menonton laman web streaming yang popular, bersama dengan YouTube Movies.

Filem YouTube mempunyai pilihan tajuk percuma dan berbayar untuk anda tonton. Lihat sahaja senarai mereka dan pilih filem yang menarik minat anda. Perkara yang sama berlaku untuk saluran YouTube yang menawarkan kandungan panjang ciri. Terdapat banyak saluran yang mempunyai filem berlesen yang ditawarkan secara percuma.

Youtube

Untuk memuat turun Aplikasi YouTube, terus ke Nintendo eShop dan ketik YouTube di bar carian. Teruskan membeli dan klik Ok. Aplikasi ini percuma sehingga anda tidak perlu memasukkan butiran kad kredit.

Setelah dimuat turun, ia mudah diakses melalui skrin HOME pada Switch konsol anda.

Filem Di Mana Saja

Terdapat juga jalan penyelesaian yang membolehkan pengguna menonton semua filem digital yang mereka beli di Switch. Penyelesaian ini melibatkan aplikasi Movies Anywhere.

Menghubungkan akaun Movies Anywhere anda ke akaun Google Play anda akan membolehkan anda mengakses Perpustakaan Movies Anywhere anda melalui YouTube. Perhatikan bahawa akaun Google Play yang anda gunakan harus didaftarkan di bawah YouTube, dan akaun YouTube tersebut haruslah yang anda log masuk melalui Switch.

Movies Anywhere mengintegrasikan senarai pembelian digital anda dari Google, Amazon, Vudu, Fandango, dan beberapa laman filem lain. Sebarang filem yang anda beli dari laman web yang berafiliasi dengan Movies Anywhere akan dipaparkan di perpustakaan anda. Apabila anda membuka YouTube melalui Switch dan mempunyai akaun Movies Anywhere yang dipautkan, tatal ke filem yang dibeli akan menunjukkan senarai tersebut kepada anda.

Streaming di Hulu

Pada masa ini, satu-satunya perkhidmatan streaming filem yang tersedia di Switch ialah Hulu. Terdapat perbincangan dalam syarikat untuk mengembangkan barisan ini, tetapi belum ada yang baru. Hulu, seperti YouTube, adalah aplikasi percuma dan boleh dimuat turun dari Nintendo eShop.

Setelah dipasang, log masuk atau buat akaun Hulu dan semak pelbagai pilihan filem dan siri TV mereka.

suis nintendo

Menunggu Pemain Rasmi

Mampu memainkan media adalah tidak praktikal sehingga Nintendo sendiri memutuskan untuk memasukkan pemain rasmi. Sehingga itu, menonton video dari kad SD di Nintendo Switch akan paling baik, tidak mungkin paling buruk. Penyelesaian mungkin tersedia, tetapi pada masa ini, penyelesaiannya terhad kepada penstriman, dan penyelesaian perisian tidak rasmi tidak disarankan. Perisian tidak rasmi boleh menyebabkan anda dilarang, dan tidak dapat mengakses pelayan rasmi boleh mempengaruhi permainan.

Adakah anda tahu cara menonton video dari kad SD di Switch? Adakah anda mempunyai pemikiran mengenai topik ini? Kongsi di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found