Perintah Pentadbir Roblox Popular (2021)

Roblox adalah platform di mana anda boleh membuat dan bermain permainan 3D dengan rakan dalam talian. Platform ini mempunyai hampir 200 juta pengguna berdaftar, dan sudah tersedia sejak tahun 2007. Sekiranya anda baru menggunakan Roblox, perkara yang paling penting untuk diketahui adalah perintah pentadbir. Anda boleh menggunakan kod untuk melakukan semua jenis tugas dalam permainan yang dirancang. Masukkan arahan di kotak sembang dan perhatikan apa yang berlaku.

Perintah Pentadbir Roblox Popular (2021)

Membuat Perintah Pentadbir

Anda boleh membuat arahan pentadbir, tetapi prosesnya agak rumit, terutamanya jika anda tidak mengetahui apa-apa mengenai menulis kod. Pengguna Roblox pertama yang membuat arahan pentadbir dikenali sebagai "Person299." Dia membuat skrip perintah pada tahun 2008, dan itu adalah skrip yang paling banyak digunakan di Roblox. Namun, perintah sebenarnya yang dibuatnya tidak lagi aktif.

arahan admin

Perintah Pentadbiran Paling Lazim di Roblox

Anda boleh mengakses arahan pentadbir dengan menaip “/” untuk melancarkan kotak sembang, kemudian taip "; [Perintah]."

Perintah lanjutan termasuk "; [Perintah] [nama pemain]" atau "; [Perintah] [nama pemain] [nama perintah / tetapan]"

"Nama pemain" boleh menjadi "saya" atau nama permainan pemain lain.

"Nama / pengaturan perintah" dapat menjadi pilihan untuk perintah, seperti "; Morph me ayam" atau "; Ketelusan saya 6."

Artikel ini memberikan arahan pentadbir Roblox yang paling biasa. Untuk pemain baru, anda juga akan mengetahui cara mengaktifkan arahan pentadbir dan menggunakannya dalam permainan anda atau yang lain.

Berikut adalah senarai arahan pentadbir yang paling banyak digunakan di Roblox:

;api - Memulakan api

; melepaskan diri - Memadamkan api

; lompat - Membuat watak anda melompat

;bunuh - Membunuh pemain

; loopkill - Membunuh pemain berulang kali

; ff - Membuat medan daya di sekeliling pemain

; tidak berjaya - Memadamkan medan daya

; berkilau - Menjadikan pemain anda berkilau

; unparkles - Membatalkan perintah berkilau

; asap - Membuat asap di sekeliling pemain

; tidak merokok - Mematikan asap

; bighead - Menjadikan kepala pemain lebih besar

; minihead - Menjadikan kepala pemain lebih kecil

; kepala normal - Mengembalikan kepala ke ukuran asal

; duduk - Membuat pemain duduk

; perjalanan - Membuat perjalanan pemain

; pentadbir - Membolehkan pemain menggunakan skrip arahan

; belum tentu - Pemain kehilangan keupayaan untuk menggunakan skrip arahan

; kelihatan - Pemain menjadi kelihatan

; tidak kelihatan - Pemain hilang

; mod tuhan - Pemain menjadi mustahil untuk dibunuh dan menjadi maut bagi semua yang lain dalam permainan

; mod ungod - Pemain kembali normal

; sepakan - Menendang pemain dari permainan

;menetapkan - Memperbaiki skrip yang rosak

; penjara - Memasukkan pemain ke penjara

; unjail - Membatalkan kesan Jail

; respawn - menghidupkan semula pemain

; givetool - Pemain menerima alat Roblox Starter Pack

; alat penyingkiran - Mengeluarkan alat pemain

; zombify - Mengubah pemain menjadi zombie berjangkit

; beku - Membekukan pemain di tempatnya

;meletup - Membuat pemain meletup

; bergabung - Membolehkan satu pemain mengawal pemain lain

; kawalan - Memberi anda kawalan ke atas pemain lain

Pakej arahan pentadbir percuma dan rasmi boleh dimuat turun di laman web Roblox. Pek arahan yang paling popular disebut sebagai Admin Infinite Kohl, dan yang paling biasa adalah Admin HD. Kohl's Admin Infinite adalah penerus perintah Kohl sebelumnya yang tidak lagi tersedia. Admin HD adalah model arahan admin Roblox standard.

Cara Mendapatkan Fungsi Perintah Pentadbir Roblox

Sekiranya anda tidak pernah menggunakan arahan pentadbir, anda mesti memuat turun (Dapatkan) pakej model pentadbir, atau fungsi perintah tidak akan berfungsi dalam permainan anda. Anda harus menjadi admin untuk menggunakan perintah, yang anda dapat ketika membuat permainan. Beberapa permainan menerbitkan model pentadbir dalam inventori juga, yang percuma atau berharga Robux.

Admin HD adalah model yang harus diuji oleh pengguna baru. Perlu diketahui bahawa terdapat banyak salinan model (untuk banyak item di perpustakaan Roblox) yang merangkumi virus, perisian hasad, skrip mencuri profil, atau skrip yang merosakkan permainan. Sebaiknya gunakan "Kotak Alat" di Roblox Studio untuk mencari model "Disokong" untuk mengekalkan dunia permainan yang lebih selamat. Pencarian penyemak imbas web nampaknya tidak menampilkan perisai Endorsed pada model tertentu.

Apa maksud Roblox Endorsed? Model, gambar, jejaring, audio, video, dan plugin yang disokong yang terdapat di perpustakaan Toolkit adalah item yang disemak dan diluluskan oleh Roblox untuk penggunaan yang selamat dan boleh dipercayai. Setiap item yang disahkan diuji secara menyeluruh untuk bebas pepijat, bebas virus, bebas ralat, bebas lag, dan banyak lagi.

Catatan: Tidak ada model Admin yang menampilkan lencana yang disokong, mungkin kerana kemampuan dan ciri mereka. Buka model pentadbir dalam Roblox Studio's Explorer untuk melihat kandungannya dan mencari skrip berbahaya.

Cara Memasang model Admin HD (atau yang lain) di Roblox

  1. Pergi ke halaman Admin HD, pilih "Dapatkan," dan model pentadbir akan ditambahkan ke akaun Roblox anda.

  2. Klik pada "Kotak Alat" dalam menu Roblox Studio di bahagian atas.

  3. Semak imbas di "Model" perpustakaan di sebelah kiri skrin dan klik kiri "Pentadbir HD" untuk menambahkannya ke permainan anda.

  4. Semasa dalam mod reka bentuk, anda akan melihat ikon HD Admin di skrin anda. Ia tidak akan muncul semasa permainan.

  5. Untuk mengesahkan bahawa Pentadbir HD ada dalam permainan, semak imbas "Penjelajah" di sebelah kanan skrin anda di Studio, klik "Ruang kerja," kemudian cari "Pentadbir HD" di pokok direktori.

  6. Untuk menyimpan permainan yang anda buat dengan ditambahkan Admin HD, klik "Fail" di bahagian atas, kemudian pilih "Terbitkan ke Roblox" atau "Terbitkan ke Roblox sebagai ..." Anda juga boleh mengklik "Simpan ke Roblox,""Simpan ke Roblox sebagai ...,""Simpan," atau "Simpan sebagai…" jika anda ingin segera menguji permainan di PC anda di Roblox Studio. Walau apa pun, perubahan akan mencerminkan di mana sahaja fail yang disimpan berada - cakera keras, perpustakaan Roblox, atau pelayan Roblox. Anda mungkin perlu melancarkan semula permainan anda agar perubahan berlaku.

Perintah Pentadbir Roblox menggunakan Kohl's Admin Infinite

pentadbir

Menggunakan Kohl's Admin Infinite di Roblox memberikan lebih dari 200 perintah, termasuk perintah khusus, perintah kumpulan, perintah anti-eksploitasi, dan larangan. Anda juga mendapat sembang tersuai dan bar arahan. Walau bagaimanapun, laman web ini juga menawarkan pek perintah lain. Anda boleh membeli dan memuat turun lebih dari satu dan bereksperimen dengan permainan yang anda cipta.

Semua arahan pentadbir dari senarai kami selamat, dan ia berfungsi untuk kebanyakan permainan Roblox, walaupun pemain lain membuatnya. Perintah pentadbir lain seperti pakej Koh Infinite Admin akan memperluaskan kemungkinan anda lebih jauh. Mula mencipta dan bersenang-senang!

roblox

Bolehkah pemain lain menggodam arahan pentadbir?

Sebilangan pentadbir bimbang pemain lain dapat menggodam perintah mereka dan mengambil alih permainan, tetapi itu tidak perlu dikhawatirkan kerana hampir mustahil. Pemain lain hanya boleh menggunakan kod jika pencipta asal memberikan mereka akses ke senarai perintah, sama ada dengan skrip atau pilihan perpustakaan permainan.

Seberapa selamatkah arahan pentadbir?

Roblox mempunyai berjuta-juta permainan 3D yang dibuat oleh pemain dari seluruh dunia. Banyak pembuat mencipta arahan mereka, tetapi tidak semua kod diuji. Sekiranya anda baru menggunakan Roblox, anda harus mematuhi perintah yang kami berikan di atas kerana ini adalah yang paling mudah digunakan dan kerana kebanyakan permainan Roblox menggunakannya. Apabila anda mengetahui bagaimana semuanya berfungsi, anda juga boleh bereksperimen dengan yang baru. Mungkin anda boleh mencuba menulis arahan anda sendiri kemudian.

Mengapa saya tidak dapat mengakses arahan pentadbir?

Pertama, pastikan bahawa Pentadbir HD atau model pentadbir lain ada dalam inventori permainan anda.

Kedua, pastikan anda mempunyai hak pentadbir, yang dibuat secara automatik ketika anda membuat permainan.

Ketiga, periksa untuk memastikan anda menjalankan permainan (menggunakan "Jalankan" Studio atau memilih "Main" dari halaman permainan di penyemak imbas. Situasi anda bergantung pada apakah anda menyimpan perubahan permainan ke pelayan Roblox, perpustakaan Roblox anda, atau peranti simpanan PC anda.

Keempat, arahan pentadbir tidak akan berfungsi pada permainan pemain lain melainkan anda mempunyai hak pentadbir (diberikan kepada anda oleh pencipta, atau jika anda membeli / memuat turun dari perpustakaan permainan mereka.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found