Ulasan Norton Internet Security 2013

Harga £ 23 semasa dikaji semula

Suite Norton 2013 menghadirkan front-end baru yang, dengan jubin tanpa sempadan yang besar, jelas diilhamkan oleh Windows 8. Ia lebih mudah diakses daripada model tahun lalu, tetapi masih belum jelas: beberapa pautan yang menonjol (seperti Mobile, Family Online dan Sandaran) sebenarnya tidak merujuk kepada ciri bawaan, tetapi mengarahkan anda untuk memisahkan perkhidmatan Symantec. Anda tidak pasti sama ada anda telah mendaftar untuk satu produk atau lebih.

Ulasan Norton Internet Security 2013

Ciri-ciri yang disatukan ke dalam suite termasuk pengimbas dinding Facebook dan pengurus kata laluan Identity Safe Symantec: ini dapat diakses melalui bar alat penyemak imbas (agak jelek) yang dipasang secara automatik di Chrome, Firefox dan Internet Explorer. Dengan berpuluh-puluh tetapan yang dapat disesuaikan, anda dapat mengkonfigurasi kebanyakan aspek tingkah laku Norton agar sesuai dengan pilihan anda, walaupun ini mungkin membebankan pemula.

Keselamatan Internet Norton 2013

Seolah-olah untuk mengatasi kecurigaan kembung, monitor prestasi Norton tetap berada di posisi utama, menunjukkan peristiwa sistem utama dan penggunaan sumber daya. Alat System Insight juga menggali proses dan item permulaan anda untuk mengenal pasti perkara yang mungkin meningkatkan kekuatan CPU - dan juga yang tidak dipercayai oleh komuniti Norton. Kami mendapati Norton sendiri menambah 13 saat pada masa boot sistem ujian kami, yang hanya rata-rata; tetapi keseluruhan jejak RAM 51MB perisian adalah rendah.

Ujian AV mendapati Norton Internet Security 2013 menghentikan 96% ancaman hari sifar dan memperbaiki sepenuhnya 84% sistem yang dijangkiti: ini bukan skor yang menjadikannya antara pemenang, tetapi mereka cukup dihormati. Secara keseluruhan, Norton Internet Security tetap menjadi pakej yang berpatutan dengan harga yang berpatutan.

Perincian

Subkategori perisian Keselamatan internet

Sokongan sistem operasi

Sistem operasi Windows Vista disokong? iya
Sistem operasi Windows XP disokong? iya
Sistem operasi Linux disokong? tidak
Sistem operasi yang disokong oleh Mac OS X? tidak
Sokongan sistem operasi lain Windows 8

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found