Cara Menghapus Ruang Kerja di Notion

Banyak syarikat menggunakan Notion sebagai platform kerjasama utama mereka. Walau bagaimanapun, ruang kerja mempunyai kehidupan mereka sendiri dan, sebagai penciptanya, anda mungkin mahu memadamkan ruang kerja apabila tidak lagi aktif. Anda juga mungkin ingin keluar dari ruang kerja, atau bahkan menghapus akaun Notion anda.

Cara Menghapus Ruang Kerja di Notion

Sekiranya anda ingin menukar tempat kerja, membuat yang baru, atau membuang Notion sama sekali, panduan ini akan menerangkan semua yang perlu anda ketahui.

Memadamkan Ruang Kerja

Oleh itu, anda telah membuat ruang kerja di Notion dan mahu menghapusnya dengan alasan apa pun. Anda mungkin juga membuatnya. Mungkin pasukan telah bubar? Mungkin anda mahu bermula dari awal dengan ruang kerja baru dan lupakan yang ini. Inilah cara untuk melakukannya.

Di dalam ruang kerja, di bahagian kiri skrin, anda akan melihat senarai entri. Pilih Tetapan & Ahli masuk dengan ikon gear di hadapannya. Di tetingkap yang terbuka dan di bawah Tetapan tab, tatal hingga ke bawah. Anda akan melihat Zon bahaya kemasukan, dengan a Padamkan keseluruhan ruang kerja pilihan, ditulis dengan warna merah. Sekiranya anda pasti mahu menghapus keseluruhan ruang kerja, klik pilihan ini dan sahkan dengan mengklik Padam Ruang Kerja secara Kekal. Sebelum mengesahkan, anda mesti memasukkan nama ruang kerja.

Ingatlah bahawa tindakan ini tidak dapat dibuat asal. Keseluruhan kandungan akan dihapus dan ruang kerja tidak dapat diakses lagi.

tanggapan memadam ruang kerja

Meninggalkan Ruang Kerja

Sekiranya anda merupakan sebahagian daripada ruang kerja yang belum anda buat dan mahu tinggalkan, ini cukup mudah dilakukan. Sebenarnya, perkara biasa bagi orang yang bertukar pekerjaan, atau yang tidak lagi menjadi sebahagian daripada projek tertentu. Inilah cara meninggalkan ruang kerja.

Ia berfungsi hampir sama dengan menghapus keseluruhan ruang kerja. Perintah itu juga terletak di bahagian Zon Bahaya yang sama. Untuk meninggalkan ruang kerja, klik Tinggalkan ruang kerja dan sahkan jika perlu. Ini akan menghilangkan akses anda dari semua kandungan di ruang kerja tersebut dan secara efektif membuang anda daripadanya.

Walau bagaimanapun, ini tidak sepenting menghapus seluruh ruang kerja, kerana anda boleh meminta pentadbir untuk memberi anda akses ke ruang kerja setelah anda meninggalkannya.

Memadamkan Akaun Notis

Memadamkan akaun Notion anda mempunyai banyak sekatan dengannya. Untuk satu, anda akan segera kehilangan akses ke keseluruhan ruang kerja yang pernah dikaitkan dengan akaun. Ini termasuk ruang kerja yang telah anda buat - semua ruang kerja peribadi akan dihapus secara kekal. Selain itu, semua rancangan berbayar yang telah anda langganan akan dibatalkan serta-merta. Tindakan ini tidak dapat diterbalikkan.

Oleh itu, anda harus berhati-hati sebelum menghapus akaun Notion anda. Sekiranya anda pasti mahu memadamkan akaun anda, berikut cara melakukannya.

Pertama, pergi ke Tetapan & Ahli dari panel ke kiri. Di bahagian atas bar sisi, pilih Akaun saya kemasukan. Tatal hingga ke bawah. Tab Akaun saya mempunyai sendiri Zon bahaya bahagian. Di bawahnya, anda akan menemui Padamkan akaun saya pilihan. Klik. Di tetingkap yang muncul, anda akan melihat senarai ruang kerja yang menjadi sebahagian daripada anda. Tepat di bawah, anda akan melihat kotak di mana anda diminta untuk memasukkan e-mel anda untuk mengesahkan penghapusan akaun.

cara memadam ruang kerja

Masukkan e-mel anda, dan pilih Padamkan akaun dan [bilangan] ruang kerja secara kekal. Akhirnya, sahkan penghapusan dan anda sudah selesai. Semua yang berkaitan dengan akaun Notion tersebut akan dikeluarkan secara kekal. Sekali lagi, sedar bahawa anda tidak boleh membuat asal tindakan ini. Seperti menghapus ruang kerja, menghapus akaun Notion tidak dapat dipulihkan. Walaupun anda menggunakan e-mel yang sama untuk membuat yang baru, anda akan bermula dari awal.

Menggantungkan Pengertian

Seperti yang anda lihat, menghapus atau meninggalkan ruang kerja, dan menghapus akaun Notion anda adalah tindakan yang mudah dan mudah. Kecuali anda meninggalkan ruang kerja, fikirkan dua kali sama ada anda mahu menghapusnya atau akaun anda. Sekiranya anda yakin 100% bahawa anda tidak memerlukan kandungan di dalam ruang kerja atau yang berkaitan dengan akaun anda, ikuti arahan, dan hilangkan Notis.

Mengapa anda memutuskan untuk memadam / meninggalkan ruang kerja? Adakah anda memadam akaun anda secara kekal? Bincangkan semua masalah berkaitan Notis di bahagian komen di bawah. Oh, dan jangan ragu untuk bertanya apa-apa atau menambah petua mengenai subjek yang ada.