Cara Menukar Warna Font di Nova Launcher

Nova Launcher adalah salah satu skrin utama pihak ketiga yang paling banyak dimuat turun untuk Android. Walaupun penggunanya menyukainya, orang yang belum mencubanya bertanya-tanya apa yang menjadikan pelancar ini begitu unik. Kebanyakan orang tahu bahawa anda boleh menggunakan Nova Launcher untuk membuat grid tersuai anda, tetapi mereka tidak pasti apa yang membezakannya dari yang lain.

Cara Menukar Warna Font di Nova Launcher

Dalam artikel ini, kami akan membincangkan perkara yang harus anda cuba jika anda sudah mempunyai Nova Launcher dan alasan untuk memuat turunnya jika anda belum memilikinya. Kami juga akan menjawab salah satu soalan yang paling umum, dan itu adalah: Bagaimana cara menukar warna fon?

Bagaimana Menukar Warna Fon?

Nova Launcher bukan sahaja membolehkan anda menukar ikon folder dan warnanya, tetapi juga membolehkan anda menyesuaikan fon di bawahnya. Anda boleh menukar gaya, saiz, dan warna fon. Sekiranya anda mahu, anda boleh menetapkan warna fon yang berbeza untuk aplikasi di Skrin utama dan yang terdapat di Laci Aplikasi. Prosesnya serupa tetapi sedikit berbeza. Inilah caranya:

Sekiranya anda ingin menukar warna fon di bawah ikon pada skrin Utama:

 1. Buka aplikasi Tetapan Nova.

 2. Ketik pada skrin Utama.

 3. Apabila anda memasuki bahagian Skrin utama, klik pada Ikon Layout.

 4. Hidupkan Label Ikon.

 5. Anda sekarang akan melihat tetapan fon.

 6. Klik Warna dan pilih warna yang anda suka.

Sekiranya anda ingin menukar warna fon di bawah ikon laci Aplikasi, prosesnya akan serupa:

 1. Lancarkan aplikasi Tetapan Nova.

 2. Ketik Laci Aplikasi.

 3. Apabila anda memasuki Laci Aplikasi, ketuk pada Ikon Tata Letak.

 4. Jangan lupa untuk menghidupkan Label Ikon.

 5. Masukkan tetapan fon.

 6. Klik pada Color dan pilih warna yang anda suka.

Sesuaikan Fon

Sebaik sahaja anda memasuki bahagian Font, anda juga boleh meneroka pilihan lain. Anda boleh memilih dari empat pilihan Font: normal, sederhana, pekat dan ringan. Terdapat pratonton setiap satu untuk membantu anda membuat keputusan.

Sebilangan orang cepat bosan dengan fon yang sama, dan ada baiknya mengetahui bahawa anda boleh mengubahnya bila-bila masa yang anda mahukan. Nampaknya perubahan kecil bagi beberapa orang, tetapi banyak orang menyatakan bahawa ia meningkatkan pengalaman pengguna mereka.

Di bahagian yang sama, anda juga boleh menukar ukuran fon. Anda mungkin tidak memerlukan pilihan ini sekarang, tetapi ada baiknya mengetahui kerana, setelah usia tertentu, kebanyakan orang perlu memperbesar huruf dan fon ketika membaca. Ini menjadikan membaca lebih selesa, dan menjadikan penggunaan telefon lebih senang.

Ciri-ciri Terbaik Pelancar Nova

Dengan persoalan utama, mari kita terokai dengan cepat semua pilihan yang ditandakan oleh pengguna Nova Launcher sebagai paling berguna.

cara menukar warna fon

Grid yang disesuaikan

Anda akhirnya berpeluang untuk mengatur grid anda dengan cara yang anda mahukan. Anda dapat menentukan berapa baris dan lajur yang dimilikinya dan bagaimana bentuknya.

Laci Aplikasi Tersuai

Kami mempunyai lebih banyak aplikasi daripada sebelumnya. Mudah bingung apabila anda tidak menemui aplikasi yang anda perlukan. Dengan Nova Launcher, anda boleh mengatur Laci Aplikasi anda sehingga anda dapat menemui setiap aplikasi dalam sekejap.

Aplikasi ini membolehkan anda membuat tab dan folder yang akan membantu anda mengatur aplikasi anda dengan lebih berkesan. Ramai orang suka membahagikan aplikasinya mengikut kategori, seperti aplikasi Kecergasan, aplikasi Media Sosial, aplikasi Produktiviti, dll.

Dok Boleh Tatal Besar

Nova Launcher membolehkan anda menyimpan lebih banyak ikon di dok tatal yang luas sehingga anda dapat mengaksesnya dengan mudah. Mungkin terdapat tiga halaman di dok dan sebanyak tujuh ikon aplikasi setiap halaman. Itu cukup ruang untuk meletakkan semua aplikasi kegemaran anda.

Peribadikan Ikon Folder

Ramai pengguna mengatakan bahawa ini adalah ciri kegemaran mereka. Ini membolehkan anda mengekspresikan kreativiti anda dan merancang ikon folder tersuai anda. Anda boleh menukar warna latar belakang, dan anda juga boleh mereka bentuk semula dari bawah ke atas jika anda mahu. Segarkan Fon Anda

Kami harap artikel ini berguna untuk anda dan anda telah menemui jalan penyelesaian yang anda cari. Dengan bantuan ciri lain yang kami jelaskan, anda akan dapat meningkatkan pengalaman pengguna anda dengan lebih jauh lagi.

Apakah ciri kegemaran anda dari Nova Launcher? Adakah ada helah lain yang ingin anda kongsi dengan pengguna lain? Jangan ragu untuk menulis di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found